Sikeres bemutatkozás az ORC-ben!Elég balszerencsés évet tudhat maga mögött a Fábián Racing Team versenyzőpárosa, a Fábián Dániel – Bodogán Balázs kettős, így mivel tét nélküli volt nekik a bajnokság, úgy döntöttek a szezonzáró Eger Rallyen kipróbálják magukat az ORC mezőnyében.

A bemutatkozás olyan jól sikerült, hogy a verseny végén kategória 2. helyezéssel értek célba!
Fábián Danit kérdeztük a versenyről.

– Idén nem sikerült teljes Rally2 szezont futni, tervezett volt a „csonka” szezon vagy az új autó nem állt még össze teljesen?

Sziasztok! A kocsit készre raktuk a szezon nyitó Miskolc Rallyra, be is voltunk nevezve de verseny előtti teszten elkezdődtek a problémáink és ez sajnos végig kísért minket az egész évben. Teljes Rally2-es szezon volt tervbe de sajnos nem jött össze.
Év közben volt pár sprint meg egy Székesfehérvár rally de ezek mind csak teszt jelleggel.

– Eddig a Rally2 mezőnyében láthattunk titeket, hogy jött az ötlet, hogy Egerben az ORC-ben próbáljátok ki magatokat?

Mivel nagyon kevés versenykilométer van bennünk idén és az R2 bajnokságban sem vagyunk érdekeltek, így felvetettem az ORC ötletét Balázsnak, aki egyből támogatta, mert kellenek a közös kilométerek.
Egy hétvége alatt két R2-es verseny távját tettük meg így. 

– Volt-e valami elvárás magatokkal szemben a verseny előtt?

Mindenképpen a célba érés volt az elsődleges cél az idei sok kudarc után, de mivel versenyezni jöttünk így persze gyorsan is akartunk menni.
Fogalmunk sem volt hogy a kocsi hogy fogja bírni a nagyon hosszú verseny távot. Ötösre vizsgázott, a fiuknak szinte nem volt dolguk a szervizben.

– Mennyire vagytok elégedettek a (szerintünk parádés) P12. 2. helyezéssel?

Teljes mértékben elégedettek vagyunk és nagyon örülünk is neki.
Sajnos kupát nem kaptunk mert egyedi rajtengedéllyel indultunk de az időink alapján kategória második helyen értünk célba.
Igazából úgy rajtoltunk el, hogy nem nézzük az időket de persze mar az első gyors után ránéztünk és láttuk hogy közel vagyunk az elejéhez. Minden körben próbáltunk gyorsulni, ez sikerült is és a második nap egy kategória első időt is tudtunk autózni. Az összeszokáson volt a fő hangsúly, végig nagyon élveztük a versenyzést és jól tudtunk együtt dolgozni.

– Látsz-e lényeges különbséget a két sorozat között (R2-ORC), melyik a szimpatikusabb, hol jobb a verseny?

Mind a két mezőnybe jó versenyezni. Az ORC verseny távja kb két R2 versenynek felel meg, így itt jobban be kell osztani a kocsit. Számomra olyan volt most ez mint mikor sprintből felmentünk versenyezni túrába, minden hosszabb. Két napig folyamatosan a kocsiban ülünk, nagyon élveztük.

– Mik a tervek jövőre, marad az ORC?

Nagyon tetszett az egész hétvége, élveztük minden percét.
Télen dolgozni fogunk rajta hogy ORC- ben tudjunk versenyezni.
Nagyon jó lenne egész bajnokságot menni hogy kiderüljön mire vagyunk képesek ebben a mezőnyben.

Köszönjük a Hús System-nek az LLRacing-nek, Bencsiknek és tesómnak a szervizelést, családunknak a támogatásukat.

A csapat további támogatói: 
– Pazo Service Kft. 
– Technoline Homlokzatrandszer Kft.