Kálmánczi – Schmidt : “A rallye itt kezdődik!” – interjú Miskolc után + BELSŐAz egri kiesés után Miskolcon végre komolyabb technikai probléma nélkül tudott versenyezni a Kálmánczi Balázs – Schmidt Balázs páros,aminek meg is lett az eredménye, hiszen az ORC 12-es kategóriájában második helyen értek célba. Schmidt Balázzsal beszélgettünk az elmúlt két versenyről.

– Kezdjük az első versennyel. Egerbe jó előjelekkel indultatok el, ugyanis Orfűn jól működött a kocsi és az eredmények is biztatóak voltak, aztán rögtön az első gyorson beütött a baj. Mi történt pontosan?
– Igen Orfűn valóban minden rendben volt, de sajnos a Szarvaskői gyorson a második lassító után félre kellett állnunk, mert a jobb hátsó féknyereg (Wartburg) leszakadt a Micsu hídról. A versenyt folytatni nem tudtuk, mivel egyedi fejlesztés volt tartalék alkatrészünk nem volt. Úgy döntöttünk itthon keressük meg az új megoldást.

– Hogy éltétek meg ezt a balszerencsés esetet?
– Szomorúak voltunk, de sajnos a technikai sportoknál ezt bele kell kalkulálni. Nagyon készültünk az Eger Rallye-ra, de ezt a lendületet vittük tovább Miskolc irányába is. 

– Miskolcra milyen változtatásokkal készültetek?
– A Micsu hídra Micsu féknyereg került, ami szintén egyedi megoldásokat tartalmaz, de nagyon jónak bizonyult a verseny során. Természetesen az autó teljes revízión esett át.

– Milyen volt a verseny, volt-e valami problémátok?
– Mi nagyon kezdők vagyunk még, ezért a verseny számunkra hatalmas nagy kihívás volt. Tudvalevő, hogy a Miskolc Rallye az egyik legnehezebb verseny, ezért csapatunk fő célként a biztonságos célba érést tűzte ki. A pályákat jól feldolgoztuk minden szempontból felkészültek voltunk. Az autónk a két nap alatt megbízhatóan működött kisebb nagyobb gondok voltak, de megoldottuk (önindító, töltésgondok). A Bajor Motor vígan kotort!

– Hogy tetszett a két napos lebonyolítás, mit szóltatok a gyorsaságikhoz?
– A verseny igazi kihívás volt! A rallye itt kezdődik! A két nap nagyon sűrű volt. A hosszú etapok miatt a verseny soha véget nem érőnek tűnt…De kárpótoltak bennünket a gyorsok. Kányi-elág, Gagyvendégi, Mályinka…és hát a többi sem volt piti! Szombaton éjjel 1 után vittük be a Ladát aludni, reggel meg már 9-kor ébresztettük! Férfias verseny volt! Nagyon nagy élményekkel tértünk haza hétfő hajnalban.

– Kategória 2. helyen értetek célba, mennyire vagytok elégedettek az eredménnyel?
– Igazi kihívás a P12-es kategóriában indulni. Komoly brigád, és nagyon jó srácok: Bodogánék, Vizelliék, Fábiánék, Fenyvesiék, de sorolhatnám az egész kategóriát. Jó csaták voltak, sokat küzdöttünk, és mindig örültünk, ha a neveket olvashattuk a Rallylive-on! Végig a biztonságos célba érés volt előttünk. Igazi öröm volt begördülni a 2. helyre! Nem gondoltuk volna ezt, de látjuk, hogy nem vallunk szégyent és az InterCars-Praktistar Csapata, a szerelőink, segítőink, a támogatóink bízhatnank továbbra is Bennünk!

Szeretnénk, ha tudnátok, hogy a fent említett srácokon kívül kik is dolgoznak a sikereinkért: Frick „Uganda” Róbert, Keszler Gábor, Rapp Zoltán, Zakupszki Zoltán, Vavika Tibi. Nagyon szépen köszönjük a Csapatunknak az egész hétvégét!

– Következő verseny Szombathelyen. Mentek a murvára? 
– Szombathelyen találkozunk, várjuk a tutti murvás versenyt! Biztosan jó hangulat lesz Vas megyében is!

– Mit üzentek a szurkolóknak?
– Üdvözöljük a szurkolókat, nagyon jó érzés volt látni ennyi jó embert a pályákon! (Nekem néha könny szökött a szemembe, amikor láttam ezt a sok jó arcot!)
Szeressétek a Rally-t, gyertek ki és élvezkedjetek! Hajrá Pécs, Hajrá Baranya! 🙂

 

Képek: Jordan – Rallyheart.hu ||| Bodnár Gergő Photography ||| Norbi – Ladaracing.hu