Metal Race 2024

METAL RACE AMATŐR KÖRVERSENY a máriapócsi RabócsiRingen!

Nagy pályán! A körversenyre akár bukócső nélküli autóval is nevezhetsz!

KATEGÓRIÁK:

LADA „N” kategória

Széria jellegű Lada motor, széria 4-es – 5-ös váltó (R4-sírós) , maximum 1500ccm, Lada karosszéria. E-betűs utcai slick engedélyezett.

LADA „A” kategória

Lada A-s karburátor, Gyári leömlő, jobbra kint 1-es váltó, maximum 1600ccm, széria 1600ccm autók. E-betűs utcai slick engedélyezett.

LADA „H” kategória

Weber, és egyéb hasonló karburátorok (Dellorto, Solex, stb), 4 leömlő, kasztnivágós kipufogó rendszer, nincs ccm megkötés. E-betűs utcai slick engedélyezett.

LADA „H+” kategória

Minden az előzőleg felsorolt kategóriába nem bele számító autó, injektoros vagy típusidegen motoros Lada karosszériás autók, nincs ccm megkötés, slick gumik használata engedélyezett. E-betűs utcai slick engedélyezett.

LADA „SHOW” kategória

Nincs technikai megkötés. Ide kérjük nevezni azokat, akik nem időre szeretnének autózni annak érdekében, hogy ne tartsák fel a sprint résztvevőket. E-betűs utcai slick engedélyezett.

RR1 -1600 cc kategóriában részt vehetnek az 1600 cc-t meg nem haladó, nem Lada karosszériával és E jelű gumival rendelkező autók. (Figyelem! A feltöltős motorok hengerűrtartalma 1, 7-el szorzandó)

RRS1 -1600 cc kategóriában részt vehetnek az 1600 cc-t meg nem haladó, nem Lada karosszériával és slick gumival rendelkező autók. (Figyelem! A feltöltős motorok hengerűrtartalma 1, 7-el szorzandó)

RR2 -2000 cc kategóriában részt vesz minden 1600 cc felett, 2000 cc vagy az alatti, nem Lada karosszériával és E jelű gumival rendelkező autók. (Figyelem! A feltöltős motorok hengerűrtartalma 1, 7-el szorzandó)

RRS2 -2000 cc kategóriában részt vesz minden 1600 cc felett, 2000 cc vagy az alatti, nem Lada karosszériával és slick gumival rendelkező autók. (Figyelem! A feltöltős motorok hengerűrtartalma 1, 7-el szorzandó)

RR3 +2000 cc kategóriában részt vesz minden 2000 cc felett, (felső határ nincs) nem Lada karosszériával és E jelű gumival rendelkező autók. (Figyelem! A feltöltős motorok hengerűrtartalma 1, 7-el szorzandó)

RRS3 +2000 cc kategóriában részt vesz minden 2000 cc felett, (felső határ nincs) nem Lada karosszériával és slick gumival rendelkező autók. (Figyelem! A feltöltős motorok hengerűrtartalma 1, 7-el szorzandó)

„CSAK CSAPATÁS” kategóriában nincs technikai megkötés. Ide kérjük nevezni azokat, akik nem időre szeretnének autózni annak érdekében, hogy ne tartsák fel a sprint résztvevőket.

Pro (licences) kategóriában 2024.évben nemzeti vagy nemzetközi licencet váltott résztvevők, akik gépkönyves autóval érkeznek.

Körversenyen való részvétel feltétele:

 • bukósisak viselése kötelező (utasnak is)
 • zárt ruházat viselése kötelező (utasnak is)
 • utasok csak bukócsöves autóban lehetnek
 • autó megfelelő műszaki állapota (olajfolyás ne legyen, autón belül és kívül az alkatrészek rögzítése megfelelő legyen, fékek, kormánymű, gumik állapota megfelelő legyen)
 • Versenyautóban kötelező a teljes kipufogórendszer megléte.
 • Zaj: minden autó esetében 100dB a megengedett legnagyobb zajszint
 • Nem ön, és közveszélyes karosszéria!
 • felelősségnyilatkozat kitöltése, aláírása minden autóban ülőnek kötelező (utasnak is, helyszínen)
 • Lada kategóriákban slick gumik használata tilos, utcai E-jeles gumik használata engedélyezett
 • RR kategóriákban E jelű gumival, RRS kategóriákban slick gumival lehet indulni.
 • Biztonsági öv kötelező! (versenyüléshez verseny öv, szériaüléshez széria öv)

Verseny értékelése

A versenyen három időmérő etap van előírva, amelyből kettő etapot teljesíteni kell ahhoz, hogy a versenyző értékelésre kerülhessen. A verseny végeredménye két különböző időmérő futamban teljesített legjobb köridők összege alapján kerül értékelésre.

BAJNOKSÁG ÉRTÉKELÉS

A körversenyen indulók az egyes futamokon, kategóriánként az első 11. versenyző bajnoki pontokat kap az alábbiak szerint: 1.helyezett 20 pont, 2.helyezett 15 pont, 3. helyezett 12 pont, 4. helyezett 10 pont, 5. helyezett 8 pont, 6. helyezett 6 pont, 7. helyezett 5 pont, 8. helyezett 4 pont, 9. helyezett 3 pont, 10. helyezett 2 pont, 11. helyezett 1 pont. 

A bajnokságban 1 futamot eldobunk, azaz a legrosszabb eredmény nem kerül be a végelszámolásba (nem indulás is lehet a legrosszabb eredmény). A bajnokságban minimum 3 futamot teljesíteni kell ahhoz, hogy az éves díjazásban a versenyző értékelésre kerülhessen.

2024. évi METAL RACE Bajnokságban a kategóriák első három helyezettje kupadíjazásban részesül.

Nevezési díj

Lada kategóriák előnevezés 30 000 Ft, helyszíni nevezés 35 000 Ft

RR és RRS kategóriák előnevezés 40 000 Ft, helyszíni nevezés 45 000 Ft

A nevezést rabocsiring.hu vagy ladaracing.hu weboldalakon online nevezési felületen lehet leadni.

Előnevezést a versenyeket megelőző 10. napig tudunk elfogadni kedvezményesen, azt követően csak helyszíni nevezésre van lehetőség. A nevezési díjat a RabócsiRing Kft 11600006-00000000-72809565 Erste Banknál vezetett számla számára kérjük befizetni vagy utalni, vagy rózsaszín csekken – RabócsiRing Kft, 4405 Nyíregyháza, Pásztor u. 22 – feladni. Mindkét esetben, közleményben feltüntetni a versenyző nevét és a befizetés jogcímét!

Belépési engedély

A rendező minden kategóriákban a versenyző részére 1 db belépőjegyet biztosít, melyet a helyszínen (depó kapuban) érkezéskor kap meg. A szervizbelépőkön túl igény szerint biztosítunk kedvezményes belépőjegyeket, 3 000.-Ft/db áron. Igényeket a rendező címén, telefonján lehet benyújtani.

METAL RACE – A BEVÁLLALÓSAK VERSENYE!

A pálya: RabócsiRing – Máriapócs