Metal Race 2. Forduló eredményekPünkösd hétfőn lezajlott a Rabócsiring és a Ladaracing.hu bajnokságának második fordulója a Metal Race amatőr körverseny!

2022.06.06. Metal Race II. Forduló

Szerencsére remek napsütéses időben nyitotta meg kapuit a reggeli órákban a RabócsiRing ahol már javában sorakoztak a trélerek, hiszen nevezési rekordot döntött a verseny a maga 64 indulójával, amelyből végül 43 Ladás állt rajthoz különböző célokkal.

A gépátvétel pörgősen és tempósan zajlott, mint ahogy az a Metal Racen lenni szokott, szerencsére korrektül felkészítette mindenki a versenyautóját!

Minden előnevező Ladás számára egy A3-as méretű egyedi poszterrel kedveskedtünk, apróság ugyan de biztosak vagyunk benne hogy sokaknak jól fog majd mutatni a garázs falán!

A továbbiakban is minden rendben zajlott és a versenyzői eligazítás után bele is csaptunk a lecsóba!

Mint ahogy mindig most ai 3×4 kör állt hivatalosan rendelkezésre hogy mindenki megfussa a leggyorsabb körét, utána pedig még egy órás szabadedzést is biztosítottunk a jelen lévőknek! 🙂

A verseny leggyorsabb Ladása ismét Szala lett, aki bár nem javította meg a múltkori pályacsúcsát, így is behúzta a H+ kategóriát!

Volt pár kisebb akció is, lett pár fénysérült kaszni, de szívből reméljük hogymindenkinek mihamarább újra régi fényében fog pompázni az autója! Amihez jó munkát kívánunk!

LADA N KATEGÓRIA

Nem hittük volna de az N kategóriára szép kis létszám jött össze, a srácok hentelték is egymást rendesen! És ahogy azt vártuk, kiélezett lett a végeredmény is. Az első fordulóban Juhász Csaba diadalmaskodott, maga mögé utasítva Buszlai Tibort, most viszont Tibor revansot vett és megnyerte az N kategóriát, Csabának pedig ezúttal az ezüsttel kellet beérnie. Kettejük csatája izgalmasnak ígérkezik a továbbiakban is! A dobogó harmadik fokára pedig egy újonc Hudák Botond Attila ért oda.

 

LADA A KATEGÓRIA

Juhász Dániel a gyönyörű kockával behúzta ezt a kategóriát, nem is akármilyen idővel, Dániel majdnem 1 perc alá tudott kerülni. Az első forduló győztese Pallai Levente végzett a második helyen, bár ez a verseny most áldozatokkal járt számára hiszen feltette a falra a kockát, kapott eleje hátulja, szerencsére azonban tudta folytatni a küzdelmeket. Harmadik helyen pedig az az általában látványra gyúró Vincze Dániel végzett, aki ezek szerint gyorsan is tud autózni ha kell!

LADA H KATEGÓRIA

Az első forduló győztese Szabadi János ezúttal nem nevezett így a lehetőség adott volt az előzésre, és aki a legjobban élt ezzel, az Pallai Levi volt aki felnevezéssel vett részt a kategóriában. Így mivel a legutóbbi fordulóban második volt, jelenleg vezeti a H kategóriát is, meggyőző teljesítménnyel. Második leggyorsabb időt futott Szoka Peti bravúrosan a piros kockával, harmadik legjobb idővel pedig Kucsmár József  hozta be a fehér VFTS-t, akik bár sokat küzdöttek a szervizben, úgy tűnik a munka kifizetődő volt! Takács Donátnak pedig jó munkát kívánunk az autóhoz, aki a negyedik helyen végzett, ám sajnos a versenyt orral a falban fejezte be a fehér Lada.

LADA H+ KATEGÓRIA

Az élen nincs változás Szalát ezúttal sem lehetett elkapni és ismét bezsákmányolta a legtöbb pontot, ráadásul ezúttal is abszolút időt autózva a Metal Racen. Bravó! Ecsy szintén egy perc alatt autózott a leggyorsabb körén, az 58-as idő ezúttal egy második helyre volt elég a VFTS-el, az 59-es pedig bronzot ért Csapó Attilának a VFTS-el, akitől csak tizedekkel maradt el Reiman Zoltán a negyedik helyen, úgyhogy izgalmas volt itt is az élboly.

LADA SHOW KATEGÓRIA

Ez volt talán a legnagyobb kihívás hiszen pazarul autóztak a srácok, nem lehetett panasza senkinek a SHOW kategóriára az egészen biztos. A közönség djít végül Kovács Ernő autózta ki magának, második lett Molnár László “Lacika” aki az új motorral hamar megbarátkozott, harmadik pedig Lang Arnold a piros Zsigulival, de ebben a kategóriában mindenki megérdemelt volna egy kupát az biztos!

A következő fordulóban ismét újítással készülünk az értékelésben, a döntés továbbra is a nézők kezében lesz, de megpróbáljuk tovább tökéletesíteni a közönség díjak értékelését! 

Most egy hónap szünet következik de verseny nélkül nem maradtok hiszen Június 26-án megrendezésre kerül az első Auchan Szlalom Kupa Debrecenben, (részletek itt) utána kicsivel pedig már a TIZEDIK(!) AllStar Gála fenomenális hétvégéjén nyomjuk és ütjük tovább az őrületet! Pár infó már fel is került itt olvashatjátok!

Hamarosan érkezik egy összefoglaló videó is! Kövessétek a YouTube csatornánkat!

Gratulálunk mindenkinek, Augusztus hetedikén pedig folytatjuk a harmadik fordulóval!

KÉPEINK A VERSENYRŐL

FANATX KÉPEK A VERSENYRŐL

DUEN KÉPEK A VERSENYRŐL

Időeredmények: