foczkó vfts eger rally

Foczkó: Mintha MARB-on lennénk

A Foczkó Ákos – Madarász Szabolcs páros tovább folytatta remek szereplését a Rally2-ben és ezt a versenyt is magabiztosan tudták nyerni. Az idei szezont nézve a srácok jobban jártak mintha maradtak voltak a Rally3-ban, de így is csalódottak a Rally2-t érintő etapok miatt.

Remek kezdés még jobb folytatás Salgó után az Eger Rally-t is megnyertétek a Rally2 értékelésében amihez gratulálunk nektek! Kezdjük a szombattal már ott alaposan bekezdtetek és a 23km-en több mint 6 másodperc előnyt gyűjtöttetek. Milyen volt a késő délutáni kezdés, illetve maga a gyorsasági?

Köszönjük, nagyon sokat dolgoztunk a versenyek előtt és örülünk a sikereknek. Tetszettek a gyorsok ahogy a szombati is, eleje vége kanyargós közepe tempós, bár az összes pályára jellemző a tempó féltünk hogy kicsi lesz a végsebességünk. A gyors közbe néhol annyira széles volt a pálya hogy nekem belülről úgy tűnt lassúak vagyunk. De a stopper szerint viszont jó sikerült, én nem voltam bizakodó a célba éréskor.

Vasárnap már kicsit sprintesebb jellegű szakaszok vártak rátok, mennyire fekszik ez nektek hogy sikerült az első kör?

Jól sikerült, mivel a szombati nap már gyorsak voltunk tudtam hogy másnap is lesz esélyünk ilyen gyorsnak lenni.

A folytatásban rengetegen panaszkodtak a sok felhordásra amit előzetesen mindenki inkább Egerbocs végére várt Sirok helyett, hogyan tudtátok ezeket a meglepetésszerű drazsékat abszolválni?

Nem okoznak problémát, sőt én nagyon szeretem őket😁 Ahol kezdenek felhordások lenni azt mi már pályaírásnál felírjuk szóval számítunk rájuk.

Összességében végig magabiztosan autóztatok, nem is volt semmi technikai problémátok?

Hiba nélkül mentünk végig, semmi malőr nem volt és a technika is hibátlan volt. Tényleg csak a vezetésre kellett koncentrálni.

Az utolsó gyors előtt már több mint 40 másodperccel vezetettek, ami aztán etap lett, ha jól tudom nem tartották biztonságosnak a szervezők a pálya állapotát, de azért a rally1-et még leküldték rajta, csalódottak voltatok vagy inkább örültetek hogy zsebben a siker?

Nem voltunk boldogak még az előny ellenére sem és nem tetszett a dolog. A pálya ugyan olyan volt mint az előtt és pont ugyan olyan mint általában a gyorsaságik. Felesleges belemenni abba hogy a rally1 miért mehetett át rajta nyilvánvaló miért ez mindig így van. Mintha MARBon lennénk.

Folytatás Vértes Rallyn, vagy előtte még autóztok eggyet Lyukóbányán?

Tervbe van lyukó meglátjuk mennyit kell dolgozni az autón és ettől függ megyünk-e. Várom mert szeretnék már utcai gumival is menni. Természetesen Vértesen mindenképp.

Tudom korai még erről beszélni de eddig jó úton haladsz a Rally2 bajnoki cm felé, gondolkoztál-e már azon mi lesz utána? Marad a Lada, vagy feljebb lépsz esetleg?

Egyelőre nagyon jól állunk és szeretném ha így maradna az év végére is, egy dolog aggaszt, hogy hány verseny lesz… örülnék ha nem 1-2 versenyből lenne lezárva az év de sajna ezzel nem tudunk mit kezdeni. Ezt még magam sem tudom, a lada biztos marad aztán hogy lesz-e lehetőségünk valamire az majd kiderül. 😛

Mit üzensz a szurkolóknak?

Örülünk a gratulációknak, és a szurkolásnak. Köszönjük sokat jelent. 🙂

vfts eger rally