Simon LAda crash Eger Rally 2020

Simi: Nyíregyen már jó lenne menni!

Az Eger Rally legnagyobb bukását egy LR páros, a Simon György – Simon Tímea kettős mutatta be. Szerencsére jól vannak és úgy tűnik a látványos borulás ellenére, még idén visszatérhet a pályákra a már jól ismert sárga Lada! Simit kérdeztük a verseny után a történtekről.

Először is nyugtass meg mindenkit hogy rendben vagytok! Sokszor megesik hogy sokaknál csak az esés után jönnek elő panaszok amit a helyszínen még az adrenalin hevében nem éreznek a versenyzők. Szóval jól vagytok?

Már eltelt egy pár nap a bukfenc óta és nyugodtan mondhatom, hogy egy lila folt és karcolás nélkül megúsztuk mind a ketten, másnap is csak egy jól eső izomlázat éreztünk.  

Simon Lada Salgó RallyIdén már Rally2-ben versenyeztek, ráadásul a P12-ben ami szerintem egy baromi jó kis kategória, remek létszámmal és kiváló pilótákkal! Mennyire ösztönöz, vagy motivál ez a helyzet titeket?

A P12 kategória nagyon durva, sok jó pilótával és erős űrhajókkal! Úgy gondolom aki itt eredményt akar elérni az sokat nem alibizhet az elejétől a végéig nyomni kell, ez nagyban ösztönöz minket is, de még az ORB pályákon nem sok ismeretünk van, tapasztalni kell még bőven, hogy gyorsak tudjunk lenni.

Salgó Rallyn kezdtetek, nehezen indult a verseny az etapok végett. Aztán később lettek egész pozitív eredmények is, gondolok itt például a kazári negyedik gyorson elért időtökre, aztán a vége megint nehéz lett. Milyen volt az a verseny számotokra, mi történt a végén?

Igen Salgón mindjárt két etappal kezdtünk, így elég kevés verseny kilométert szereztünk, de ez így jött össze, Kazáron már sikerült korábban versenyeznünk így ott sikerült egy jót gurulnunk, pedig ott még meg is állítottak bennünket egy baleset miatt. Sajnos az utána következő fantasztikus körgyorson a vége előtt pár kilométerrel eltört a motorban egy himba így le kellett adnunk a menetlevelet és nem értünk célba.

Az Eger Rally mint tudjuk sajnos három gyorsasági szakaszig tartott nektek, ismerted ezeket a pályákat előzetesen mentél már rajtuk?

Sajnos igen csak három gyors jutott nekünk, egyszer már indultunk Eger rallyn, de a mostani pályákról nem volt helyismeretünk, viszont minden megtett kilométere fantasztikus volt!


Belső felvétel az egri bukásról.

“..hát nem adta ki.”

Lada Eger crash borulás 2020

Mint írtad is valahol a Facebookon “leparkoltunk Magda Robisan” :D, ezek szerint azért tudtad te is hogy tud ez a kanyar meglepetést okozni. Mi történt, elvitt a hév pont az imént említett nagy verseny miatt a kategóriában? Vagy nem is realizáltad csak az esés után hogy ez a Magdás kanyar, ezért nem tisztelted meg eléggé?

Így utólag lehet jobban kellett volna tisztelni azt a részt, nem kellett volna ötödikben forszírozni, ismeretlen volt a gumi is, és a futómű beállításon is új dologgal próbálkoztam. Őszintén már azzal voltam hogy a Magdás részen túl vagyunk és nyugodtan el lehet nyomni, hát nem adta ki. 

Olvastam egy oldalon egy hozzászólást hogy Simon Gyuri “a Magyar Colin McRae”. Megtisztelő hasonlat! Mi tagadás van már mögötted pár nagy perec, igaz ez egy több mint 10 éves versenyzői karrierre oszlik el, vagy hány is az pontosan?

Igen már megkaptam, hogy isten ments hogy helikopterre szálljak. 🙂 Nem öröm ez senkinek, próbálnék én az úton maradni, talán 5-6 évente belefér egy botlás.  Sajnos nem tudtam minden évben versenyezni, de az első versenyem 2002 -körül lehetett az első bokor ugró. 

Én azt mondom jól van az! Bajotok nem lett, ez meg ugye benne van. Nézzünk előre mi lesz most. Te melyik típusú versenyző vagy aki egy ilyen eset után hazamegy leteszi a kocsit és 2 hétig inkább rá se néz, vagy aki már aznap este esik neki felmérni a kárt?

Csípte a szemünket, hogy most mi maradt meg amit tudunk hasznosítani, így már másnap elindult a kár felmérés, nagy szerelem a Rally amihez kell egy játékszer így muszáj hamar talpra állítani! 🙂

Mennyire súlyos? Hogyan tovább? Mentek még az idén?

Verseny után a technikai szakemberek átnézték a kocsit és az ülés, öv, bukócső is sértetlen maradt, így visszakaptuk a gépkönyvet, szerencsére a kocsi eleje és hátulja tompított így egy pár elem cserével újra menet kész lesz, ha lehet Nyíregyházán indulni akkor ott jó lenne menni vagy a Szilveszter Rallyn.

Simon LAda crash Eger Rally 2020

Az idei Eger Rally legnagyobb bukása

“leparkoltunk Magda Robisan”

Simon LAda borulás Eger Rally

Kiknek szeretnéd megköszönni a segítséget?

Köszönjük segítséget az Inter Europe Teamnek, Nagy köszönet a szerviznek: Toth Sándor, Silye Tomi, Major Imi, Volosinovszky Mihály, Köszi Anya 🙂 , Kovács Ferinek és Sári Iminek is . Respect a Rescue is mert korrekt módon kivették a kocsit az árokból.

Mit üzensz a szurkolóknak?

Köszönjük a sok aggódó üzenetet és a felajánlásokat a talpra álláshoz, ha megleszünk akkor ezután próbálunk úton maradni. 🙂

Úgy legyen! Reméljük akkor legkésőbb Nyíregyházán találkozunk! Mihamarabbi visszatérést kívánunk!

Simon Lada Eger

Ladaracing Instagram