Molnár Feri Lada 2101 Eger Rally

Molnár Feri: Szeretnék újra gyors lenni!Molnár Feri egy számunkra ismeretlen ezerkettessel indult az idei Eger Rallyn Czinege Lacival a jobb1-ben ami felkeltette az érdeklődésünket. Mint az kifog derülni alább, nem is olyan ismeretlen az a kettes, és a VFTS-ek is meg vannak még!

Egerben egy ezerkettessel láthattunk titeket bár a Rallylive szerint 2106, végül is nekem mind a kettő új volt, mit tudhatunk meg erről az autóról?

A gépkönyvben elírták a típust nevezéskor. Bacsa Tomi kocsija volt kicsit erősítettünk a kasznin a rugózáson és a színén. De még tanulom az autót és mostanában a kevés km miatt mivel nem nagyon versenyzünk a rallye-t is. Egyébként Bajor motoros szuperül összerakott autó!

Molnár Feri Lada 2101

Eger Rally 2020 Rajtceremónia

molnár feri vfts

Molnár Feri – Lada VFTS

A TS is megvan csak parkoló pályán vagy az ment a háztól?

Abból kettő is van. Az EFY 1.6 12 éves Bajor motor hajtja most építjük a féket a Mitsu hidat hogy kicsit középszintre hozzuk. A. PAX egy 2.0 injektoros Kovács Tibi Kafacs által megalkotott motoros vfts, imádom ezt is versenyezni csúszkálni egyaránt ideális de mivel R2 ben 1.6 a halálbrigád ezért megyünk a gombszeművel.

Igen fel is tűnt hogy mezőnyben autóztatok a Lacival, nekem ez szintén új felállás, idén időre?

Idén kipróbáltuk hogy időre autózzunk mint régen RTE-ben. Nagyon erős a mezőny a sok kihagyás után kezdünk magunkhoz térni bár 52 évesen nem célom életre halálra menni, de küzdünk.

„..a 4. gyorson egy felhordáson beestünk az árokba.”

Beszéljünk Egerről, Az idők szerintem rendben vannak, úgy láttam volt beesésé is de megúsztátok, hogy sikerült az a hétvége?

Nagyon vártuk Egert mert Salgón semmi nem jött össze és nagyon megvert bennünket az eleje. Eger jobban kezdődött abszolút 8 és Lada 3.-ként fordultunk vasárnapra de a 4. gyorson egy felhordáson beestünk az árokba. Közel egy percet voltunk bent így a helyezés elveszett de tovább tudtunk menni. Talán 16.- ként végeztünk az abszolútban. Ettől függetlenül jól éreztük magunkat tanulságos hétvége volt.

Miben szeretnétek javulni?

Várom azt az érzést ami kb 3 éve még meg volt hogy ritmusban voltunk a kocsival a pályával az ívekkel a tapadással. Laci szuperül látja el a feladatát Kafacs készíti a szaktudást igénylő műveletekben az autót Tomival az egyszerűbb műveleteket látjuk el….. Menni kell sokat mert kevés a km bennem…. Szeretnék újra nagyon gyorsan menni.

Mi a terv az év hátralevő részére, teljes szezon rally2?

Ennyi volt az MNASZ. Két amatőr versenyt tervezünk még idénre.

Kiknek szeretnéd megköszönni a segítséget?

Czinege Laci, Kovács Tibor, Hársi Tamás munkáját és türelmét köszönöm. És nektek a lehetőséget!

Mi is köszönjük és további sok sikert kívánunk! 

Lada Eger Rally 2020

Eger Rally 2020 Rajtceremónia