Csikar: Szeretek a felhordáson autózni!Kategória második helyen zárta az Eger Rallyt a Helembai „Csikar” Zsolt – Szebenszki Csaba kettős a VFTS-el! Csikarék végig magabiztosan autóztak és ha nincs egy technikai hiba az utolsó szakaszon, akkor még a győzelem is meglehetett volna.

 

„Csikar”-t az egri hétvége után kaptuk el kérdéseinkkel!

Ha jól láttam Salgón nem mentetek, Miskolcon meg ugye tudjuk mi történt, tehát akkor itt kezdődött számotokra a szezon Egerben?

Igen sajnos Salgótarjánban nem sikerült indulni az utolsó utáni pillanatban lett kész a motorunk úgy gondoltuk hogy akkor nem indulunk, a kapkodásnak nem szokott túl jó vége lenni. Úgyhogy nálunk Egerbe kezdődött a szezon.

eger lada vftsHogy sikerült abszolválni a szombati gyorsaságikat, mennyire merültetek ki a két hosszú szakasz után?

Hát az első éjszakai szakaszon nem igazán talàltam a ritmust régen ültünk autóban de már a második gyorsasági elég jól sikerült magunkhoz képest,tudtunk javítani az időnkön. Azt hittem el fogok fáradni de ez cseppet sem látszódott rajtam magam is meglepődtem, mondtam is a srácoknak mennék egész éjjel?.

Milyen elvárásokkal indultatok neki a vasárnapnak? 

Elvárások nem voltak vasárnapra a célba érés lett volna a cél elég régen nem értünk célba.

Az időjárás kegyes volt, ám a felhordásokra sokan panaszkodtak ti hogy éreztétek magatokat az autóban?

Igen az időjárás kegyes volt hozzánk, viszont a pályák egyre jobban felhordásosak voltak ami nekem nagyon tetszett szeretek ilyen körülmények között autózni, ami meglátszott az idő eredményünkön is.

Remek magabiztos autózással gyorsról gyorsra lépdeltetek felfelé a P12ben! Mikor kezdtétek el érezni hogy ebből még egy remek eredmény is lehet? Helyezett-e ez rátok bármi féle plusz terhet?

Igazából az utolsó kör előtt tudtam meg hogy hogy állunk a kategóriánkban! A csapatnak ki volt adva hogy nem szeretném tudni hogy állunk, a saját tempómat szerettem volna autózni és ezt tisztában is tartották úgyhogy az utolsó kör előtt tudtam meg hogy a kategória 2.helyén állunk..és ekkor jött a plusz teher. ?

csikar eger rally vfts

 

 

„..akkor már tudtuk hogy az első helyen állunk, amikor is 1-2km után..”

 

 

 

Egy gyorssal a vége előtt már vezettétek a kategóriát, ám sajnos a végére nem sikerült megtartani az első helyet, mi történt?

Igen a 9.gyorsaságit elspóroltuk mivel közel 1 percre voltak előttünk Kronome Akosék mögöttünk meg kb 1 percre Veréb Zoliék ami miatt ki is estünk a ritmusból, ezért a következő 10es gyorsot próbáltuk megnyomni, amikor is láttuk az út szélén Ákosékat amit nagyon sajnálunk, akkor már tudtuk hogy az első helyen állunk, amikor is 1-2km után beragadt a váltónk 4. fokozatban. Így kellett elrajtolnunk az utolsó gyorsasági szakaszon ami nem volt egyszerű de sikerült abszolválni de sajnos nem tudtuk megtartani az első helyet.

Ez a második hely így is remek eredmény gratulálunk hozzá! Elégedettek vagytok, vagy inkább csalódottak hogy lehetett volna még jobb is?

Nagyon örültünk a 2. helyezésnek is nálunk ez felért az első hellyel. Egyáltalán nem vagyunk csalódottak, sőt.

Mi a terv az év hátralevő részére?

Nem tudjuk még mi lesz a hátralevő versenyekkel, meglátjuk hogy mit hoz a jövő, szeretnénk menni de még nem tudjuk mi lesz.

Kiknek szeretnétek megköszönni a segítséget?

Szeretném megköszönni a szerviz csapatnak Veréb Zsolt, Újj Szilárd, és persze a Psza Motorsportnak és szervizcsapatának akik átjöttek az éjszakai szervizbe segíteni mert nem kevés problémánk volt az autóval, nélkülük nem értünk volna célba.
Szeretném még megköszönni a családomnak és persze a fiamnak aki nem tudott ott lenni a versenyen amit nagyon sajnálok. És persze a támogatóinknak: Beton Partner Magyarország Kft. Szebenszki és Fábián Kft.nek.

Köszönjük és hajrá Csikar!

Fotók: Norbi – Ladaracing, Orehóczki Kinga – Rallymedia

eger rally vfts csikar