Csomós Mixi Ladával is csapatta az évzáró Metal Race versenyen!Vasárnap tartottuk meg a RabócsiRinggel közösen életre hívott Metal Race amatőr körverseny bajnokság záró fordulóját, amelynek sztárvendége a Rali Európa Bajnokság magyar sztárja Csomós Mixi volt a Skoda Fabia R5-el! Mixi azonban nem cska a Skodát vitte pályára aznap!

 

2022.11.06. Metal Race körverseny, RabócsiRing, Máriapócs

Csomós Mixi méltán az egyik legfelkapottabb hazai rally versenyző napjainkban, hiszen a kicsit már „elavult” régebbi kiadású Skoda Fabia R5-el sorra hozza a szenzációs eredményeket amelyekre Európa szerte felkapták a fejüket. Így óriási megtiszteltetés volt számunkra hogy Mixiék eljöttek a mi kis amatőr versenyünkre,  ráadásul nem túl nagy meglepetésre, Mixi megfutotta a bajnokság leggyorsabb körét is a Skodával! De természetesen az időmenős körön túl, csúszkált is kicsit az R5-el a közönség nagy-nagy örömére, illetve az ajándékok osztogatásában sem sáfárkodtak Mixiék, hiszen a nézők aláíróskártyákat, nyakbaakasztókat zsákmányolhattak, fotózkodhattak a sztárpilótával. Jól tette tehát aki kilátogatott hozzánk vasárnap!

Na de nem csupán csak azért mert Mixi bőkezű volt a szurkolókkal, hanem azért is mert kiderült hogy a verseny Lada H+ kategória bajnoka Szalánczi László azaz Szala, az aktuális pályacsúcs tartója jó kapcsolatot ápol Mixivel, és felajánlotta neki hogy teljesíti régi vágyát és szívesen átadja a Ladát pár körre, próbálja ki milyen, illetve döntse meg azzal a köridejét, ha tudja! Természetesen Mixi élt is a lehetőséggel, és pár ismerkedős kör után már a keresztbe autózást gyakorolgatta a Peugeot motoros géppel! És bár Szala csúcsidejét ugyen nem sikerült megjavítania (0:55:576) a futott 0:57-es idő azért nem volt olyen rossz így elsőre. Mixi egyébként azt is elárulta nekünk nem áll tőle távol a csúszkálás, sőt van egy hójárós BMW-je is amivel kiszoktak járni telente. Hááát, így már mindent értünk!

Ráadásul az éves díjátadó serlegeit is nagy keddvel és kitartással adta át a díjazott pilótáinknak, a rendezvény végéig maradva. Egy teljesen korrekt és jófej pilótát ismerhettünk meg Mixi személyében, akinek sok sikert kívánunk a továbbiakban és reméljük nem utolsó alkalommal járt nálunk!

Hunyadi