Ők az első Metal Race Bajnokok! + 5. Forduló eredményekVasárnap minden eldőlt, mind az 5 Lada kategóriában kiderült kik lettek az első lakalommal megrendezett Metal Race Kupa bajnokai!

 

Metal Race 5. Forduló 2022.11.06.

Nem kavarta meg az időjárás a mindent eldöntő fordulót, így abszolút ideális körülmények között meccselhették le az első Metal Race Bajnokság utolsó fordulóját a bajnok aspiránsok. Ennél fogva nem is fogták vissza magukat a srácok és hatalmasakat meccseltek, na meg estek több kategóriában is. 

2022 Metal Race LADA “N” Kategória Bajnok: Juhász Csaba /Lada 2107/

Juhász Csaba végig kiegyensúlyozott teljesítménnyel ötből négy futamot behúzva lett az N csoport bajnoka. Az egyetlen ellenfél aki megtudta szorongatni év közben az Buszlai Tibor volt, aki sajnos munkája miatt nem tudott részt venni az utolsó két fordulón így Tibor nem csak hogy megszorongatni nem tudta de az éves második helyről is lecsúszott mivel a kategória egyik esélyese Hudák Botond Attila a vasárnapi második helyezésével négy ponttal megelőzte az összesítésben. A versenyen Urszuly Péter terelte be harmadik helyre a kölcsön autót, amivel Peti feljött az ötödik helyre a bajnokság végére Marozsán Mihály mögé.

A Lada N Kategóra végeredménye:

Juhász Csaba az N kategória 2022-es Bajnoka!

 

2022 Metal Race LADA “A” Kategória Bajnok: Juhász Dániel /Lada 2107/

Az “A”-s Ladások is rendesen megküzdöttek egymással, és habár Pallai Levente behúzta a versenyt egy remek 0:58-es idővel,  Juhász Dániel második helye elégnek bizonyult ahoz hogy megszerezze a a kategória bajnoki címét. Szoros csata volt kettejük között egész évben és végül öt pont különbség döntött az AEB javára. A harmadik hely sorsát is dűlőre vitte Vincze Dániel korrekt férfias küzdelemben, hatalmas csatában egy másodpercen belül autózva mindössze 4 tizeddel de sikerült legyőznie Smid Zolit és így megszerezte az évvégi dobogót is! 

A Lada A Kategóra végeredménye:

Juhász Dániel az A kategória 2022-es Bajnoka!

 

2022 Metal Race LADA “H” Kategória Bajnok: Pallai Levente /Lada 2107/

Ami nem jött össze kicsiben, összejött nagyban, Pallai Leventének ugyanis a talán mégnagyobb kihívást jelentő H kategória bajnoki címét sikerült megszereznie ráadásul óriási csatában! A bajnokság első három helyén végző pilóta ugyanis ezen a versenyen is egy másodpercen belül végeztek egymással szemben! Tizedek döntöttek csupán a bajnoki címről a szó szoros értelmében hiszen Leventének az 59:027-es ideje a bajnoki címet jelentette, míg Kucsmár Józsefnek az 59:659 szintén remek ideje ezúttal nem volt elég a végső sikerhez. Sőt kettejük közé még Juhász Dani is beautózta magát egy 59:183-es idővel, és ezzel a második hellyel a bajnokságban is sikerült fellépnie a dobogóra. Remek csata volt a H-ban egész évben amit jó volt nézni! Reméljük jövőre is megmarad ez a csoport ilyen kiélezettnek!

A Lada H Kategóra végeredménye:

Pallai Levente a H kategória 2022-es Bajnoka!

 

2022 Metal Race LADA “H+” Kategória Bajnok: Szalánczi László /Lada 2105/

Itt a bajnoki cím sorsa már nem volt kérdés hiszen Szala azt már korábban begyűjtötte sorozatos győzelmeivel, így a pályacsúcsot próbálta meg ostromolni de nem járt sikerrel, maradt a korábbi rekod körideje a nyomvonalon ami az egész éves legygyorsabb idő lett a bajnokságban márkafüggtlenül is, amiért egy külön kupával is díjaztuk. A  dobogó további helyeiért még volt egy kis harc azonban. Borbély Misi autózott egy második helyet és így a bajnokságban nagyot hajrázva szintén a második helyen zárt. Vonza Tibinek most csak a negyedik hely jutott, ám összességében ez is elég volt az évvégi harmadik helyezéshez. Szabadi Jani terelte be a VFTS-t a dobogó alsó fokára, aki stabilan több dobogós helyet is zsákmányolt év közben ám végül peches módon a “H” és a “H+”-ban is lemaradt egy kicsivel az összesítésben és mindkét kategóriában a negyedik helyen zárt. 

A Lada H+ Kategóra végeredménye:

Szalánczi László a H+ kategória 2022-es Bajnoka!

 

2022 Metal Race LADA “SHOW” Kategória Bajnok: Kovács Ernő /Lada 2101/

A Show kategória döntőjében Somogyi Gergő ellopta a Show-t és megnyerte a záró fordulót! Kovács Ernő a második helyével azonban így is bajnok lett, míg Molnár Lacika a harmadik helyével megőrizte az összetettbeli második pozícióját. Éves harmadik pedig a verseny már említett győztese Somogyi Gergő lett. Szoros volt a hétvégi meccs is mint mindig hiszen visszatért Hajdu Szabolcs is aki hamar visszarázódott, de még számtalan pilóta hozta stabilan a szintet lehetne most is sorolni a neveket, a kilátogató nézők azonban ez alkalommal így határoztak.

A Lada SHOW Kategóra végeredménye:

Kovács Ernő a SHOW kategória 2022-es Bajnoka!

 

Véget ért az első Metal Race bajnokság

Végéhez ért ezzel az első alkalommal kiírt Metal Race bajnokság. Bízunk benne hogy élveztétek ezt az öt napot amit közösen eltöltöttünk a RabócsiRingen és mindenki szerzett olyan pillanatokat amire később majd boldogan emlékszik vissza. Gratulálunk minden díjazottnak, és köszönjük szépen mindenkinek aki idén is rajthoz állt bármelyik futamunkon. Hamarosan küldünk egy kérdőívet amelyben ti is kifejthetitek véleményeteket a sorozatról. Azt követően pedig mi is összeülünk Rabócsi Tibiékkel és levonjuk az első év tanulságait. Jó építkezést és felkészülést kívánunk mindenkinek a szünetben, reméljük jövőre találkozunk! 2023-ban is METÁLIG!

Hunyadi Zoltán

Az 5. Forduló végeredménye:

A teljes bajnokság hivatalos végeredménye itt érhető el!

A bajnokok!