Metal Race 3. forduló eredmények, összefoglaló!Vasárnap újra összecsaptak a Metálos srácok, immáron harmadjára az idei évben, annak érdekében hogy újabb pontokat zsákmányoljanak a bajnokságban!

2022.08.07. Metal Race 3. forduló

Az AllStar Gálás szünetnek köszönhetően Június után, Augusztusban folytatódott a Metal Race, azon belül is a Ladaracing Sprint bajnokság. A verseny reggelére 31 Ladás nevezés érkezett be, ami a nyár közepéhez képest a nyaralásokat, lagzikat tekintve szerintünk teljesen megfelelő. Kicsit hűvösen indult a reggel, a gépátvételen még a pulóver is elfért szeles idő várta a srácokat a RabócsiRingen. Ennek megfelelően az első gyorson még nem melegedtek az autók sem, és mindenki izgatottan várta a folytatást a “BEAST” azaz a legnagyobb nyomvonalon!

LADA N

Az N kategóriában ezúttal az első forduló után újra Juhász Csaba diadalmaskodott, a bajnokság másik nagy esélyesével szemben Buszlai Tibivel aki a dobogó második fokára ért oda. Hudák Botond megismételte az előző fordulós teljesítményét és bezsebelte a bronzot. 

LADA A

A kategória Chip leader-e Pallai Levente ezúttal kihagyta a versenyt így remek lehetőség nyílt a többieknek a felzárkózásra, amellyel a legkomolyabb kihívó Juhász Dániel élt is, és nagyon komoly 1 perces idővel behúzta az A-t! Vincze Dániel szerezte meg az ezüstöt, mondhatni egy hajszállal megelőzve Domoszlai Bencét, SMid Zoltán pedig az újabb negyedik hellyel gyarapította pontjait.

LADA H

A H-soknál mivel a szintén vezető Pallai Levi a hiányzás miatt itt sem gyűjtött pontokat, ezért remek lehetőség nyílt Szoka Petinek és Szabadi Janinak az előzésre. Sajnos ez előbbinek nem sikerült ez semennyire sem, hiszen az első gyorson, már az első körben kikönyökölt a hajtókar a blokkból. Utóbbinak sem sikerült sokkal jobban, Szabadi János “csak” az ötödik helyre terelte be a VFTS-t, míg Borbély Misi kicsivel lemaradt a dobogóról. A kategóriát itt is Juhász Dani nyerte az AEB-es kockával, második helyre Reiman Zoltán terelte be a gombost, harmadik pedig csak úgy mint legutóbb Kucsmár József lett a fehér VFTS-el. 

LADA H+

A H+ kategóriában nem történt megleptés Szala megjavítva a saját pályacsúcsát, abszolút első időt autózva behúzta a futamot és magabiztosan vezeti a legerősebb kategóriát. Borbély Misi bebizonyította hogy már minden rendben a lábával és autózott egy legjobb második időt, harmadik pedig Szabadi Tamás lett a Honda motoros VFTS-el. 

LADA SHOW

Új fajta közönség pontozást, vezettünk be ezen a futamon a szavazók már nem csak egy, hanem a legjobb 3 pilótát jelölhették meg, minden első hely 30, minden második 20, és minden harmadik 10 pontot ért a szavazó cédulákon a srácoknak. Ennek alapján a sorrend a következő képpen alakult:

  1. Kovács Ernő 
  2. Somogyi Gergő
  3. Somogyi Tamás
  4. Molnár Lacika
  5. Lippai Tamás
  6. Lakatos Mihály
  7. Ifj. Lakatos Mihály
  8. Domoszlai Bence
  9. Szoka Péter

Köszönjük mindenkinek a versenyen való részvételt, jó pihenést kívánunk a nyár hátralevő részében!

Folytatás Szeptember 25-én! 

A verseny teljes végeredmény beleértve az RR nem Ladás kategóriákat is ide kattintva elérhető!