AllStar Gála győztes 2021

Zákányi Janika nyerte a viharos 9. Total Wagon Ladaracing Allstar Gálát!Mondhatni kapóra jött a verseny közepén pályára lezúduló óriási mennyiségű csapadék a baranyai pilótának aki élni tudott a kínálkozó lehetőséggel és hatalmas csatában hódította el az MFA Energia kupáját a 2021-es Total Wagon Ladaracing AllStar Gálán!

 
2021.07.10-11. Máriapócs, RabócsiRing

Nem indult könnyen a 2021-es AllStar Gála

Már annak is örülnünk kell hogy egyáltalán meglehetett rendezni az eseményt, sőt mi több nézőkkel, ráadásul még oltási igazolványra sem volt szüksége a kilátogató szurkolóknak.

A mezőnyt illetően sajnos nehezen indult a verseny hiszen olyan állandónak mondható nevek hiányoztak az idei LR Gáláról mint Bihari Péter, Vizelli Károly, vagy Csigoly. Bihari Petinek egyébként a Mecseket nem viselte túl jól az autó így a technika sajnos nem tudott készen állni a versenyre, Vizellinek mint tudjuk jelenleg nincs is csöves Ladája, és bár próbálkozott nem talált megfelelő bérelhető autót a versenyre, Csigoly pedig motorhiányban szenved hiába van ott a VFTS és a gombszemű is, bár utóbbi azért kilátogatott a versenyre hogy emelje a színvonalat jelenlétével. 

Az utolsó héten sajnos szintén lemondta a szereplést Lang Arnold akinek váratlan technikai problémái léptek fel, akárcsak Vida Szabolcsnak akinek a szervó akadozott a VFTS-ben így nem vállalta a szereplést. Baranyi Tibor szintén az utolsó héten kellett lemondjon a versenyről mivel a szervizbuszának megállt a motorja. Számos pilóta volt még természetesen akik ilyen-olyan indokok miatt nem tudtak eljönni nem írunk le mindenkit, szerencsére azért így is veretes mezőny állt össze a 2021-es Gálára.

Így aztán a szombati gépátvétel után Zákányi Janika, Csapó Roland, Németh Bertold, Furik Peti, Vadmagyar, Pucsok, Spisak Pavol, Ecsy, Foczkó Ákos, Takács Tamás, Jobbágy Krisztián, Kovács Ernő, Vida Sanyi, Tóth Attila, Molnár Feri, Karsai Tamás, Janovich Roland és Gyöngyösi Marcell kezdhette meg a szombatra kiírt 2×2 órás edzéseket.

 A szombati edzéseket simán lenyomták a srácok, voltak megbeszélt csaták ki kivel szeretne együtt párosba menni, így egész jó kis meneteknek lehettek szemtanúi a nézők az estébe nyúló edzéseken.

Megjelent a technika ördöge

Takács Tomi bár ahoz képest hogy először volt az AllStar mezőnyben nagyszerűen autózott, sajnos egész hétvégén gondjai voltak az autóval ennek ellenére szerencsére feltudott állni az autóval a döntőre. Nem úgy mint Németh Bertold akinek a váltója köszönte meg a hétvégét, így Bertold pedig vasárnap a felvonuláson a nézőknek a szurkolást. Karsai Tominak egy motortartó bak törött el ami miatt a felakadt gázkar pont a legtempósabb kanyarban elvitte az autót, és a hátuljával palánkra tette a VFTS-t. Szerencsére ő tudta folytatni a versenyt, még ha kicsit szomorúan is. A felvonuláson aztán mindenki jókedvre derült hiszen mindig jó ennyi Ladát együtt látni, na meg itt azért kicsit kilehetett ereszteni a gőzt!

Ladaracing Allstar gála 2021

 

Döntő párosítások

A döntőre 16-ra csökkent a mezőny, mivel Vida Sanyit és Molnár Ferit is elszólította a munka vasárnap estére. Viszont csatlakozott az amatőr látvány kategóriát megnyerő, tehetséges fiatal pilóta Szabó Gergő. Így a srácok véletenszerűen párokba lettek rendezve ez alapján alakult ki az ágrajz:

 Zákányi Janika Vs. Szabó Gergő

Foczkó Ákos Vs. Takács Tamás

Vadmagyar Vs. Karsai Tamás

Pucsok Vs. Tóth Attila

Csapó Roland Vs. Gyöngyösi Marcell

Ecsy Vs. Jobbágy Krisztián

Furik Péter Vs. Janovich Roland

Spisak Pavol Vs. Kovács Ernő

A verseny idén is páros tsuizo csatákban zajlott, melyet három hivatalos drift pontozó bíró értékelt, Igor Alfie,(Cseh) Grózinger Zsolt, Varga Tamás.

Top16 páros AllStar csaták

Zákányi Janika rutinból megoldotta az első csatát Szabó Gergő ellen aki bár pazarul kezelte a VFTS-t, azért a páros csatákhoz még láthatóan nem volt hozzászokva. Ennek ellenére biztosan sokat fogunk még hallani a srácról a jövőben érdemes rá odafigyelni! Izgalmas csatát hozott Csapó Roland csatája Gyöngyösi Marcell ellen, amit a pontozó bírók az első körben 5-5-re értékeltek a fordított felállásban azonban egy hajszállal Marcellt látták jobbnak és 6-4el tovább intették a top8-ba. Következett a Zsigulik csatája Furik Peti, Janovich Roli ellen ami szintén elképesztően látványosra sikeredett hiszen két remek pilóta küzdött meg egymással, ám ahogy Furik Peti is mondta azért egy űrhajó ellen egy ilyen pályán nehéz volt felvennie a versenyt, ennek ellenére az első kört lehozta X-re a visszavágón azonban végül alul maradt a párosításban Rolival szemben 6-4-es arányban, ami azért nem rossz teljesítmény. AllStar Gála 2021Vadmagyar Balázs Karsai Tomivel került össze, Tomiba is benne volt már a hétvége minden baja, talán ez is közrejátszott abban hogy az első körben megforgott a VFTS, így Vadmagyar magabiztosan jutott tovább kettős győzelemmel. A zöldek csatáját Pucsok Gabi nyerte a gombszeművel, Tóth Attila VFTS-ével szintén először járt nálunk izgult is rendesen, de mint mondta nem a győzelemért jött és örült hogy autóztak egy jót. A korábbi többszörös amatőr bajnok Kovács Ernő, az ötszörös AllStar bajnok Pavol Spisakkal derbizett, és látványos csatában jutott a 8 közé. A VFTS-ek harcát a Jobbágy Vs Ecsy csatából utóbbi nyerte, de Krisztiánnak minden elismerésünk aki gyakorlatilag a kórházból jött el hogy itt lehessen a versenyen miután egy szerencsétlen sérülést szenvedett a héten. Köszönjük Krisztián! A top16-ot a Foczkó Ákos – Takács Tamás csata zárta, ahol meglepetésre Tamás az elsőt olyan magabiztosan lehozta hogy Foczkó már csak döntetlenre tudta menteni a visszavágót. Ákosnak is külön köszönet jár hiszen, mindkét VFTS-ét elhozta nekünk a Gálára!

TOP8 és megérkezett a káosz

Sajnos az égiek nem bírták ki a teljes hétvégét eső nélkül, és hatalmas széllel jelentős mennyiségű eső kezdett a pályára zúdulni, ami rendesen megkavarta a lapokat. A legszerencsétlenebbül az újonc Janovich Roland járt, hiszen a Top8-ban amúgy is erős ellenfelet kapott Spisak személyében, és ez még párosult azzal hogy miután egész hétvégén szárazon edzettek, most egy jégpályává változott aszfalton kellett teljesíteni. A srácoknak természetesen biztosítva lett egy tesztkör, de látszott hogy erre nem volt felkészülve senki. A Rabócsi szakadó esőben rettenetesen kiszámíthatatlan, ennek ellenére minden elismerőésünk Janovich Rolié aki felvette a harcot és bár alulmaradt Spisak ellen, összességében a hétvégén pazarul autózott és mindenki örült hogy láthatta itt az űrhajót. Gyöngyösi Marcell viszont miután tavaly is lerongyolta nálünk a kasznit, idén nem kockáztatott, a tesztkörön úgy értékelte nem szeretné megkockáztatni az újabb kasznismunkát, feladta a csatát Ecsy ellenében. Igazi csemege volt a Vadmagyar Vs. Pucsok párharc amit bármikor szívesen újra megnéznénk! Pucsok Gabi a már említett jégpályán az elsőn sokalt, a visszavágón viszont lehozta 5-5re a derbit egy pazar meccsen! Tovább viszont Vadmagyar ment az eredménnyel. Szintén megviccelte a leszakadt ég Takács Tomit is aki nullázta az első körét, a másodikat pedig Janika 6-4es eredménnyel behúzta, így az először nálunk autózó Takács Tomi bár kiesett de remek hétvégét csinált nekünk mindent egybevetve.

Ladaracing AllStar Gála 2021

Döntő csaták

A szél ugyan csendesedett a távolban folyamatosan látszottak a villámok, és érkeztek a hírek is hogy 10km-el odébb szakad a jég és 10 percre van a verseny helyszínétől. Ennek tudatában kezdődtek meg a döntő ütközetek.

A csatát az Ecsy Vs. Spisak páros kezdte ami nálunk már kuriózumnak számít a két pilóta rendre odaér a top4-be minden évben. Ennek ellenére inkább a pálya körülmények adták fel a fiúknak, Spisak forgott, Ecsy pedig majdnem állóra sokallta a VFTS-t ami szintén nullás kört jelent, így egy csata után 10-0, 0-10-el visszahívták a srácokat. A visszavágón Spisak ismét forgott Ecsy pedig lemásolta az állóra sokalást, ám a bírók kisebb hibának vélték az utóbbit így hossza tanácskozás után Ecsy jutott a döntőbe.

Zákányi allstar gálaA másik ágon a srácok, szintén lemásolták az előző derbit, és mindketten sokalltak egyszer az első körön. Ám kicsit meglepetésre a bírók nem hívták vissza a fiúkat, hanem 5-5, 6-4-el Zákányinak adták a csatát az autózásokat értékelvén. A bírók döntést hoztak nem hívták vissza a srácokat. Így a bronz ágra Vadmagyar került Spisak ellen, a döntőbe pedig Ecsy Zákányi Janika ellen.

A bronz csatában Spisak 0-0, 10-0-ra elcsípte a dobogót így Vadmagyar a negyedik helyen végzett, Spisak pedig harmadik lett 2021-ben. A döntőben a felek bizonyították hogy nem véletlenül jutottak oda ahova, és az első csatában nem is született döntés, 10-0, 0-10el egál volt a meccs. A megismételt csatát aztán magabiztosan, 6-4, 10-0-ra Zákányi Janika nyerte meglepetésre mondhatni, hiszen talán erre előzetesen senki nem számított. A baranyai versenyző első alkalommal hódította el az MFA Energia Ladaracing AllStar Gála kupáját és a vele járó 5 literes Millers Oils verseny motorolajat a topmotorolaj.hu felajánlásával!

Végeredmény:

AllStar Gála 2021 végeredmény 

Gratulálunk mindenkinek aki eljött és idén is autót, és magát nem kímélve végig tolta nekünk ezt a nemminnapi hétvégét Máriapócson legyen az körverseny nevező, szépségversenyes, vagyLada fanatikus szurkoló. Jövőre visszavárunk titeket! 

 

Ladaracing AllStar Gála 2021

 

AllStar Gála győztes 2021

Köszönjük támogatóinknak:

gobal logo