Szala, Patu, és Juhász Csaba győzelmével zárult az „első” Ladaracing körverseny!Vasárnap került megrendezésre az „első” Ladaracing körverseny a RabócsiRingen, és azért írunk elsőt mert bár ugye minden évben van az AllStar Gálán amatőr körversenyünk, de ez volt ez első alkalom hogy AllStar Gála nélkül rendezhettünk meg ilyen eseményt! Persze lehet nem az utolsót!

2021.08.08. Máriapócs, RabócsiRing

Premier Amatőr körverseny

A verseny természetesen most sem önmagában zajlott, hiszen a Ladaracing Lada körversenyünk mellett, a Metal Race körverseny is megrendezésre került ahol szintén megmérettethették magukat a „nem Ladás” párosok. Valamint ezen a napon került megrendezésre az Amatőr Rallycross bajnokság soron következő bajnoki futama mely gondoskodott arról hogy a nézők a körversenyek között is bőven láthattak izgalmakat a pályán!

A verseny napjára 29 Ladás nevezés érkezett be, amelyet mi jónak ítélünk meg annak tudatában hogy több más verseny is volt még ezen a vasárnapon. Így azt tűztük ki célul a RabócsiRinggel közösen hogy aki mellettünk tette le a voksát, az jó szájízzel, egy remek nap után állhasson trélerre az autóval!

Lehet menni vissza a pályára!

Ennek érdekében mint azt előzetesen ígértük rajtunk nem múlott a pályahasználat, gyakorlatilag mi vagyunk az egyetlen olyan helyszín és verseny ahol az előzetesen meghirdetett versenytáv sokszorosát is teljesítheti az a pilóta akinek van hozzá affinitása. Így volt ez most is, a meghirdetett időmérős körök lefutása után az időtervben megmaradt plusz fél órákat most sem pihenéssel töltöttük ki, inkább megadtuk most is a lehetőséget az örömautózásra, tesztelésre, gyakorlásra attól függően ki mire használta ki az alkalmakat. Így összességében szerintünk rengeteg lehetősége volt mindenkinek versenyzésre, sőt a végén már arra panaszkodott egy-két versenyző hogy nem készült ehhez elég gumival! 🙂 Ettől nagyobb bajotok sose legyen!

Szintén hallottunk pozitív visszajelzéseket a pályával kapcsolatban, a legnagyobb nyomvonal sokak tetszését elnyerte, a leggyorsabb pilóta sem tudta egy percnél gyorsabban teljesíteni a nyomvonalat! 

A győztesek

A versenyt három Ladás kategóriában hirdettük meg, valamint egy közönség díjas kupát is létrehoztunk a látvány autózóknak. 

Az N-es kategóriában négy pilóta mérte össze erejét és Juhász Csaba bizonyult a leggyorsabbnak 1:05:776-os idővel, maga mögé utasítva Mányák Rolandot és Tuza Norbertet.

A legnépesebb kategóriában az 1.6 alattiaknál a rallcross OB-ról jól ismert PATU futotta a leggyorsabb kört a nap folyamán és 01:01:705-ös idővel nyerte meg a kategóriát. Második helyen Borbély Mihály hozta be a VFTS-t, harmadiknak pedig Pallai Levente a kockát.

Az 1.6 felettiek is izgalmas csatát vívtak ahol Szala azaz Szalánczi László 1:01:137-es idővel a nap leggyorsabb körével állhatott fel a dobogó legfelső fokára, megelőzve Vonza Tibort azaz Konzit a sárga Zsigulival, illetve a rég nem látott Lippai Tamást a GMA-val.

A közönség díjas „kategória” természetesen most is színvonalasra sikeredett, számos pilóta volt aki nagyon látványosan közlekedett csak hogy néhányat említsünk Lippai Tomi, Kovács Ernő aki később sajnos palánkra is tette a gombszeműt, vagy Kalóczkai Szabolcsot, na meg persze voltak még akiknek néha szintén szépen kiadta 1-1 kanyar. A legstabilabb és leglátványosabban autózó pilóta, azonban a speaker véleményével is összhangban Molnár László, azaz Lacika lett a jól ismert DPL kockával aki nem csak hogy nagyot autózott de nagyot ment a szervizparkban is ahol napközben atomjaira kellett szednie a motort és újra összerakni azt.

Kéred a következőt?

Bízunk benne hogy tetszett nektek a verseny, meg a kezdeményezés és jól éreztétek magatokat autón belül és kívül is. Ha pozitívak a visszajelzések, és van rá igény elképzelhető hogy szervezünk további egy teszt versenyt még az idén, a jövő évet pedig majd a két verseny tapasztalataiból leszűrve rakjuk majd össze, de ha ti is akarjátok akár verseny sorozat is lehet ebből 2022-re. Tudjuk hogy van még min csiszolnunk, és dolgozunk is rajta ilyen például az eddig használt Ladás kategóriák megreformálása, valamint a kategóriák szerinti csoportba szedés a rajtnál. Illetve természetesen továbbra is várjuk az építő jellegű kritikákat, ötleteket, tapasztalatokat a ladaracingmedia@gmail.com email címre!

Szeretnénk megköszönni nektek a saját és a RabócsiRing szervezősége nevében is hogy eljöttetek, és gratulálunk minden díjazottnak!

Képek hamarosan, videókról pedig az RSV -s srácok fognak gondoskodni!

További anyagok fellelhetőek a facebook oldalunkon!

Végeredmények:

Ladaracing Lada körverseny abszolút

1.6 feletti kategória

1.6 alatti

N.es