Metal Race 1. Forduló eredményekLezajlott a Metal Race Bajnokság első, szezonnyitó fordulója a máriapócsi RabócsiRingen. Több mint 60 nevező állt rajthoz a verseny napján, így szoros csatákban dőltek el a kategóriák. 

Metal Race 2023 1. Forduló

Remek tavaszias időben rajtolhatott el a második alkalommal kiírt Metal Race bajnokság. A téli felkészülés után mindenki izgatottan várta már a rajtot, bár mint az látszott a hosszú szünet után szép számmal jöttek elő a kisebb-nagyobb gondok a technikákból. Emiatt a verseny kezdeti szakaszában sok volt a mentés miatti szünet, ami aztán a nap végére szépen kisimult és időben fejeződhetett be a verseny.

LADA N

A kategóriában Hudák Botond magabiztosan végzett az élen, megelőzve az első Metal Race versenyén induló Pásztor Ferencet, aki a maga 66 évével azért szépen tartja a tempót a fitalaokkal. Harmadik helyre nagy hajrában ugrott fel Macsuga György, aki Urszuly Petit előzte meg, kevéssel. Petinek azonban ezen a napon nem volt oka szomorkodni hiszen egy látványos lánykéréssel színesítette a programot ami pozitív eredménnyel zárult! Sok boldogságot kívánunk!

LADA A

Az „A” kategóriában Pallai Levi számított favoritnak a megújult kocka Ladával,  és nem is történt meglepetés Levente szépen autózva szerezte meg az idei év első kupáit. Mögötte Smid Zoli hozta be a kék kockát akinek már tavaly is voltak jó eredményei, úgy néz ki idén komolyan is számolni kell majd vele. A harmadik helyen Vincze Dani végzett, aki az idei évben megpróbál a kategóriában autózni és gyorsulni amennyit csak lehet. Nem sokkal maradt le Ruti a dobogóról aki egész nap futómű problémákra panaszkodott. Szintén sokat küzdött technikai problémákkal a kis edzős autóval Domoszlai Bence, aki így 8 ponttal indította meg az esztendőt. Marozsán Misi pedig láthatóan nagyon élvezte az új autóban rejlő lehetőségeket hiszen elég sokat autózott vele keresztbe és az autó is szépen lehozta a napot, így a hatodik hely ellenére sikeres versenyt zárhatott.

LADA H

A H kategóriában Kucsmár Józsi erős kezdéssel magabiztosan nyerte a kategóriát a fehér VFTS-el. Pallai Levi bár az első körben még jobb időt tudott futni, az összesítésben most csak a második helyre fért oda a dobogóra. Harmadik helyre pedig a poklot és végül a mennyet is megjárt Lencsés Gábor állhatott fel akinek talán élete eddigi legeseménydúsabb versenye volt a vasárnapi futam. Üveges Balázsék a negyedik helyezéssel 10 pontot zsákoltak be, a piros kocka azért látványra is szépen autózott.

LADA H+

A kegnagyobb Ladás kategóriában voltak a legkiélezetebb csaták itt nem lehetett lazítani egy pillanatra sem az élmenők között. Az idegek csatáját végül Szabadi Jani nyerte a VFTS-el, megelőzve a két Reiman tesót, akik a VW motoros Ladát osztották meg egymás között, kettejük közül Zoltán volt a gyorsabb, míg Krisztián a bronzérmet szerezte meg. Lippai Zsoltnak egy negyedik hely jutott az első fordulóra, annak ellenére hogy az első körben még a második legjobb idő volt az övé a kategóriában. Lencsés Gábor lett az ötödik, míg Brilló Gábor a hatodik akinek nem sikerült jól az új autó bemutatkozása hiszen a talpasok hamar megköszönték a hétvégét.

LADA SHOW

A legnépesebb kategória ezúttal is a Showman kategória volt, a Ladások ezúttal is odatették magukat a közönség legnagyobb örömére. Kovács Ernő az új motorral most is pazarul terelgette a gombost, aminek meg is lett az eredménye. Második helyre voksolták Hajdú Szabolcsot aki a bordó kockával egyre nagyobb összhangban van. Harmadik pedig Ifj. Lakatos Mihály lett aki elégedetten zárhatta az első versenyt hiszen végül az autó is kibírta a napot a kezdeti nehézségek ellenére. A show kategóriában mindenki hozta amit kell reméljük az új belépők sem utoljára autóztak nálunk. 

A versenyen jótékony célra is gyűjtöttünk, Szilágyi Ricsi barátunk javára lehetett autóztatni. A közönség és a versenyzők erejével végül 120 000Ft-al tudtuk megtámogatni a gyűjtést, amit ezúton is köszönünk nektek!

Következő forduló Május 29. ahol reméljük egy hasonlóan jó versenyt láthatunk majd!

Eredmények: