A lényeg hogy ott vagy, és a közönséget szolgáld!A 15. Rally Legend után beszélgettünk a Hodosi Gábor-Holló Barnabás párossal, akik bár már harmadik alkalommal álltak rajthoz San Marinóban, évről-évre egyre jobban élvezik!

Idèn ùjra neki veselkedtetek a Rally Legendnek, de mielőtt rátérnénk, mesélnétek kicsit az idei évetekről? Nem láthattunk titeket annyit mint máskor mi ennek az oka?

Igen, nem mentünk annyit, mint szoktunk. Nincs különös oka, talán csak annyi, hogy az év elején egy aszfalt versennyel kevesebb volt, murván meg Szombathely kivételével nem akartunk menni. Beterveztünk egy- két külföldi versenyt augusztusra-, szeptemberre, de az valahogy kimaradt.

Kellett-e bármi plusz felkészítést eszközölni az autóra a Legend előtt?

Egy Zsigulin, mindig kell „plusz” felkészülést eszközölni! Az indulás előtt két nappal csak olajnyomás hiány volt! Megoldódott, dekoráltunk és elindultunk! Nem lep ez már meg bennünket!

Közösen vettétek célba San Marinót, Dudiékkal, és Vizelliékkel milyen a kapcsolatotok a srácokkal? Minden rendben volt az úton?

Nem volt ezelőtt nagy bandázás, volt is egy kis félsz, de csillagos ötös a két brigádnak!

Nem indult jól a verseny ha jól tudom, hamar probléma adódott az autóval mi volt a gond?

Gépátvételre menet a váltóból furcsa zajok jöttek, átvették az autót vissza mentünk a szervizbe és a srácok két kör között cseréltek egy váltót. Ez nálunk már egy show-elem, gyűltek is a népek rendesen.

A shakedown jó kis szinezős poros pálya volt aztán később aszfalt, éjszakai gyorsasági, nem kis koncentrációt igényel egy ilyen nap! Sikerült hiba nélkül abszolválni?

Sűrű volt a program, nem sok időt adtak gondolkodni! Minden rendben volt, fülig ért a szánk, vártuk már nagyon, hogy mehessünk.

Összességében milyen volt az első nap, hogyan fogadtak titeket, hogy éreztétek magatokat?

Ezen a versenyen nem az a lényeg, hogy az 1-es, vagy 150-es rajtszámmal indulsz, az a lényeg, hogy ott vagy és a közönséget szolgáld! Ha ezt teszed, meg is hálálják! Ki kellene ezt próbálni másoknak is és helyre kerülne az értékrend!

Ugye tőletek azért megszokhattuk hogy ti eredményre, és méginkább eredményesen autóztok, de ahogy néztem ezúttal nem ez jött le nekem, sőt! Csak a hangulat ragadt el titeket, vagy alapból ez volt a terv hogy mutattok valamit a népnek?

Nem akarunk már az ORB-ben sem életre-halálra menni, a Legenden meg főleg nem! Harmadik éve megyünk ott, de nem tudunk betelni az érzéssel amit évről évre kapunk!

Tetszettek a Ladák az embereknek?

Nagyon! Eleinte nem értették, jöttek, nézték, bujkáltak alatta, éppen bottal nem piszkálták.

Láttam volt idő a versenyzőknek azért szocializálódásra is, milyen világsztárokkal sikerült 1-2 szót beszélnetek és ha nem vagyok indiszkrét miről volt szó? 

Sok híres pilóta megfordul ott, közvetlenek, mosolyognak, mindenkihez van egy-egy kedves szavuk! A Mi szánk meg tátva maradt, hogy lehet ezt így is csinálni.

Volt e bármi gond, izgalom a végére?

Mindig kell egy kicsit szerelni, de komolyabb gond nélkül mentünk végig. Az első gyorstól az utolsóig jól muzsikált a GUJ!

Sikerült felállni a céldobogóra nem is akárhogyan hiszen kupát is kaptatok, milyen eredményt értetek el?

Kategóriában másodikok lettünk, de ez nem fontos, a lényeg, hogy végig értünk és élveztük minden pillanatát!

A GUJ eddig is egy legenda volt, de azért így került fel az i-re a pont! Járt a dicséret az autónak?

Persze! Az autó nem fiatal, de működött rendesen! Ilyen egy igazi „A”-s Zsiguli! Köszönet Neki is!

Rengeteg magyar volt kint két nap alatt sokan gratuláltak? Milyen érzés egy nemzetközi versenyen látni az értetek is lobogó magyar zászlókat a pálya szélén?

Hát ez leírhatatlan! Nem tudjuk elhinni, hogy ez velünk megtörtént! Amit kaptunk ott a szurkolóktól, az felejthetetlen. Tudod mikor elrajtoltunk és megláttuk azt a tömeget azt a rengeteg MAGYAR zászlót, nem értettük! Forgattuk a fejünket, hogy mi történik itt, mitől veszett meg a világ! Jöttek az emberek gratuláltak, legyenek azok olaszok, magyarok, vagy bármilyen nemzetiségűek. Nem világsztárok vagyunk, csak három egyszerű zsigulis páros, akik annyi megbecsülést, biztatást és tiszteletet kapott ott, hogy ez példa értékű! Mikor megjelent a gyorsaságin a három Zsiguli, a nézők már várták, és szerintem ott minden Magyar büszke volt, hogy a doboldalnyi szurkoló egy emberként tombolt, büszkék voltak, hogy ez a kis nemzet így összetart és ez a néhány fiú és egy lány a létező legtermészetesebb módon lenyomta a műsort. Ezek nagy szavaknak tűnnek, lehet, hogy picit szentimentális, de ez így volt és nagyon nagy köszönet ezért az érzését, mert ilyen nagyon kevés embernek adatik meg.

Folyamatosan publikáltuk mi is a verseny történéseit a magyar Ladásokról, rengeteg dicsérő komment érkezett, mindenki nagyon büszke rátok! Lesz ismétlés?

Nagyon szeretnénk jövőre is Legendázni, sokat kell dolgozni, hogy ez megvalósuljon. Szeretnénk ismét libabőrösek lenni és átélni újra ezt az élményt!

Kiknek szeretnétek köszönetet mondani?

Természetesen azoknak, akik segítik a versenyzésünket, a szervizes fiúknak, a támogatóknak, de most a legnagyobb köszönet a SZURKOLÓKnak jár! Ők mutatták meg, hogy is néz ki egy igazi autóverseny. Nélkülük lehetsz te abszolút magyar bajnok, de minek! Sokan ezt lassan elfelejtik!

Hogyan tovább még az idén kiengeditek a gőzt valahol?

Szeretnénk Szilveszteren menni, ott is bohóckodni.

Beszéltetek már a jövő évről, van már valami biztos?

Természetes! Tervezzük, tervezgetjük, csak a feltételek még bizonytalanok! Két- három ORB és három- négy külföldi futam van a fejben, meglátjuk, mit tudunk megvalósítani.