A 2016-os Ladaracing Körverseny győztesei!Idén is megtartottuk az LR Gálán már hagyománynak számító Lada Körversenyt. Nem volt egyszerű dolga a mezőnynek, a versenyzőknek a legextrémebb időjárási körülményeket is abszolválniuk kellett. A srácok idén is három kategóriába lettek sorolva, 1.6 alatt, 1.6 felett és Licences. Természetesen a leglátványosabbul autózókat idén is külön díjaztuk!

Szombaton korán reggel kezdtünk a gépátvétellel ahol minden Ladás sikeresen megkapta az engedélyt a pályára hajtásra. Szerencsére idén is korrekt gépek érkeztek így nem volt túl sok dolga a technikai ellenőrnek. A gépátvétel alatt elkezdett cseperegni az eső, ekkor már lehetett sejteni hogy bár idén minden kategóriában engedélyezve lettek az utcai slickek, nem ez lesz a legszerencsésebb gumi választás reggelre.

A gyors eligazítást miután megtartottuk a teraszon, nyolc óra után pár perccel elrajtoltunk. A gyanú beigazolódott, a mezőny eleje szakadó esőben kezdte meg a versenyt, a pálya olyan szinten csúszott mintha jégen autóztak volna a Ladák. Bár sok volt a pörgés, forgás, a srácok nagy többségének sikerült elkerülnie a falat és egymást is. Ez ugyan jelentősen lassította a versenyt, a kilátogató nézőknek látványos körversennyel szolgáltatott. Lehetett sejteni a leggyorsabb köridőket nem ebben az etapban fogják produkálni a fiúk.

Az első etap után jött egy LR Gála edzés, ez idő alatt már kisütött a nap. Az edzésen szereplő autók szépen felszárították a pályát is, így a második körre már nagy meleg és tökéletes pálya várta a mezőnyt. A Verseny szépen haladt is, egészen kora délutánig, amikor is kaptuk a jelzést Nyíregyházáról hogy vihar közeleg. Rajtoltattunk amíg az időjárás engedte, de ezután a verseny ideiglenes leintésére kényszerültünk. Egy 20-30 perces jégverős, kiadós vihar után azonban folytatódhatott a küzdelem.

A harmadik körben már értékeltük a látványt, is ebben az etapban mindenki eldönthette hogy megpróbál javítani az idején, vagy ráhajt a Showman kupára. Mint ismeretes a Showman kupa győztese, azaz a legjobb amatőr minden évben átjut a vasárnap Ladaracing All Star Gálára. Nehéz volt a döntés sokan autóztak szépen, voltak akiken látszott hogy megvan a tehetség csak gyengének bizonyult a gép, mások pedig nem feltétlenül feleltek meg a drift szabályinak. Volt azért így is kikből válogatni!

A három etap után minden kategóriából a három legjobb időt autózó bejutott a döntőbe ahol újabb lehetőséget kaptak a javításra, valamint döntöttek a végső sorrendről is. A legjobb kilenc Ladás tehát döntőzhetett még, ám a végső sorrendet nem árultuk el, hogy az esti díjátadóra is legyen min izgulniuk a pilótáknak!

A versenyt, végül időben zártuk a vihar kicsit bekavart, de még ez is belefért. A tervezett etapokat rendben megtartottuk, és a Ladák is megúszták kisebb sérülésekkel a máriapócsi kihívást. Nem maradt más mint elkezdeni az alapozást az esti buli előtti díjátadóra! 🙂

Eredmények:

1600ccm-ig kategória

1. Gindeli Balázs Lada 2101 – Idő: 0:50:39
2. Lippai Tamás Lada 2107 – Idő: 0:54:36
3. Rákos Ádám Lada 2107 – Idő: 0:57:52

1600ccm feletti kategória

1. Ecsedi Ádám Lada VFTS – Idő: 0:44:98
2. Reiman Zoltán Lada 2106 – Idő: 0:48:84
3. Szabó Zoltán Lada 2107 – Idő: 0:49:23

Licences kategória

1. Ruszkai Máté Lada VFTS – Idő: 0:50:94
2. Spisak Pavol Lada 2101 – Idő: 0:51:08
3. Vida Sándor Lada 2107 – Idő: 0:52:15

Showman kupa

1. Furik Péter Lada 2101
2. Spisak Stefan Lada VFTS
3. Kovács Ernő Lada 2101
4. Molnár László Lada 2107

Mivel az LR Gála mezőnye idén is megcsappant, így mivel hatalmas szívünk van mind a négy amatőr showmannak lehetőséget biztosítottunk a vasárnapi Gálán való részvételre. 🙂

A Szombati képeinket ITT TALÁLJÁTOK!