Metal Race 4. Forduló eredmények! Juhász Csaba az N, Szala a H+ kategória bajnoka lett!Nem csupán az új nyomvonallal, de az időjárás viszontagságaival is meg kellett küzdenie a mezőnynek a Metal Race bajnokság negyedik fordulóján a RabócsiRingen!

 

2022.09.25 Metal Race Bajnokság 4. forduló

Hűvös de legalább száraz időben kezdtük el az utolsó előtti, Metal Race bajnokság negyedik fordulóját. Persze a végére nem csak a szem nem maradt szárazon, az eső rendesen megbolondította a futamot, ennek ellenére a szezonban először nem volt semmilyen komolyabb crash vagy palánkolás, hálistennek!

LADA N kategória

Mivel a bajnokság első négy helyezettje közül a második helyen álló Buszlai Tibor munkája miatt sajnos nem tudott jelen lenni, valamint a negyedik helyen levő Oláh Sándor sem nevezett, így Juhász Csabinak és Hudák Botondnak remek lehetőség kínálkozott, előbbinek a bajnoki cím bebiztosítására, utóbbinak a második helyhez való zárkózásra. Nem is történt meglepetés Juhász Csabi magabiztosan uralta a kategóriát és stabilan tudta autózni az 1:13-as időket minden körben, így ezzel a győzelemmel, az utolsó fordulótól függetlenül már bajnoknak mondhatja magát! A második helyen záró  Botond is kihasználta a lehetőséget, bár Marozsán Misi kicsit ráijesztett a második körben autózott idejével, végül azonban az utolsó körben az 1:15:378 elégnek bizonyult az ezüsthöz. Marizsán Misi pedig a remek harmadik helyével megelőzte Oláh Sándort és a negyedik helyre lépett előre a tabellán. 

Negyedik helyen zárta a versenyt Fehérvári Mihály, aki újoncként érkezett a Metal Race-re és rögtön a dobogó közelébe férkőzött ami remek eredmény így elsőre. Mányák Roland hozta el az ötödik helyet, bár az autó nem bírta ki végig a versenyt, pontokat azért így is sikerült gyűjtenie. A kategóriában a Cukrász Racing Team tagja Urszuly Péter ezúttal MAD MAX Ladával áll harcba. 

LADA A kategória

Nem történt meglepetés az A kategóriában Juhász Danit ezúttal sem tudták megfogni a többiek, így már 10 ponttal vezeti a tabellát. Pallai Levente második helyével lőtávolságon belül maradt az utolsó fordulóra, a 10 pont soknak tűnik de nem behozhatatlan. Vincze Dániel terelte be a bordó kockát a dobogó harmadik fokára, amely azt is jelentette számára hogy a bajnokságban szintén fellépett a kupa esélyesek közé. Smid Zoltán lemaradása csupán 4 pont, így ha nevez az utolsó fordulóra lesznek még izgalmak a kategóriában az biztos. Szintén újoncot avattunk az A-sok között is, Nagy Zsolt személyében, aki élete első versenyét teljesítette és amellett hogy negyedik helyre hozta be a kockát, az edzéseken látványos kereszteket is autózott a közönség nagy örömére! Stekler István egy korábban nem látott kockával érkezett, a kis retro feelinges lefecses Ladával végül 8 pontot gyűjtött, és így 16-ra duzzadtak István pontjai a tabellán.

LADA H kategória

Iszonyat erős mezőny gyűlt össze a H kategóriában ahova 12 pilóta adta le a nevezését. Hogy mekkora csata készülődött azt remekül mutatja hogy az első kör után a másodiktól az ötödik helyig mindenki 1:10-es időt futott azaz az első 6 pilóta 1 másodpercen belül volt egymáshoz. A leggyorsabb azonban végül Kucsmár József volt aki 1:09 alá tudott menni és egész nap magabiztos időket futva nyerte meg a kategóriát. Juhász Dániel itt is odatette magát és szintén autózott egy 1:08-as időt amivel meg is lett a dobogó második foka. Harmadik helyre pedig Borbély Misi fért oda, aki egy hajszállal de gyorsabb volt Szabadi Janinál. A 4.-től a 7. helyig mindenki 1:10-es idővel szerepelt sorrendben Szabadi János, Pallai Levente, Reiman Krisztián, és Brilló Gábor is, hatalmas meccs volt! Ennek mi nagyon örülünk hiszen úgy az izgalmas ha jó kis csatákat láthatunk!

Ebben a csoportban is érkeztek újoncok, Kun Zsolt bár először járt a Metal Racen, az 1:12-es idejére nem lehet panasz a Béres Motoros Ladával, és az edzést is kellően kihasználta! Az ifjú titán Lencsés Gábor egy ezeröcsivel érkezett és remekül helytállt, Büdszenti Miklós pedig a pazar hófehér kockával minden Ladás szívét megdobbantotta!

Balogh Bence és Nyúzó Renátó a két Maci Rally Team-es srác is két autóval érkezett azonban a gombszemű most hamarabb elfáradt a kelleténél, Bence azonban végig autózta a napot, ráadásul jól is nézett ki amit csináltak, a Show kategóriába is befértek volna a fiúk.

A bajnokság brutál szoros lett, Kucsmár József idei első győzelmével az élre tört, de mindösszesen 1 ponttal van lemaradva csupán Pallai Levente, és 6 pontra Szabadi Jani. De még a negyedik helyen álló Juhász Dani is beleszólhat a végébe aki 9 pontra van az első helyezéstől! Mivel mindegyik pilótának megvan már a nullázása a szezon során, így a dobós pontokkal nem kell kalkulálni, November 6.-án a pályán fog eldőlni a bajnokság sorsa! Izgalmas lesz az biztos, alig várjuk!

LADA H+ kategória

Az új nyomvonalon sem tudták megfogni Szalánczi Lászlót, Szala ezt is behúzta ráadásul az 1:04:639 valami egészen brutális idő, ismét a verseny leggyorsabbja lett a Ladával. Ezzel a győzelmével már biztosan bajnok, az utolsó versenytől függetlenül 100%-os mutatóval. Klasszis teljesítmény!

Ebben a kategóriában szintén újoncokat avattunk nem is akárhogyan, hiszen Nyikos Ferenc és Nyikos Gábor egy Lada VFTS-t hozott el,  előbbi megszerezve a dobogó második fokát utóbbi a negyediket. Kettejük közé egy másik VFTS, Borbély Misi autózta be magát a dobogóra. Szabadi Jani ezúttal a kategória ötödik helyére fért oda, Konzi pedig a hatodik helyével értékes 6 pontot zsákmányolt, hiszen így az összetettben fellépett a második helyre Szala mögé! Előnye 4 pont Ecsy-vel szemben, de az egyaránt 27 pontos Borbély Misi és Reiman Krisztián is ott van az üldözők között. A dobogó második és harmadik fokáról a döntés itt is a végére maradt.

LADA SHOW kategória

Kicsit megcsappant a SHOW mezőny, úgy látszik az új nyomvonal a látvány Ladásokat nem bizseregtette meg, ráadásul még azt a pár Ladást az ág is húzta aki eljött. Kovács Ernőnek a motor robbant szét rögtön az első körben. Sportbarátságból jelesre vizsgázott Molnár Lacika aki felajánlotta az autóját Ernőnek, és ez rendben is volt amíg a DPL-ben a difi és/vagy féltengely fel nem adta a harcot. A srácok a csatát a ping-pong asztalnál folytatták az utolsó körre. Tóth Mihály még szokogatta az autót, de neki kibírta a paripa, és mivel ennyien voltak a kategóriában, a kérdés csupán a 3 kupa sorrendje volt, ám ezúttal a közönség a Lacika, Ernő, Tóth Misi sorrendet voksolta meg.

November 6. a záró forduló és bajnoki díjátadó!

A bajnokság záró fordulójára November 6.-án kerül majd sor, ahol minden eldől! Mint azt már írtuk Szala már egészen biztosan bajnok a H+ kategóriában, és az N kategória is Juhász Csaba bajnoki címével zárult. A többi hely sorsa még kiosztásra vár. Ne felejtsétek a leggyengébb eredmény törlésre kerül az 5 fordulóból a végelszámolásnál.

A bajnoki díjátadó ceremónia a zárófordulón lesz megtartva, melynek részleteiről kicsit később emailben értesítünk majd mindenkit.

Novemberben tehát találkozunk a RabócsiRingen, idén utoljára!

Várunk mindekit akkor is egy jó kis csapatásra!

Hunyadi

A Bajnokság Állása: