Kálmánczi – Schmidt : A stíluson nem változtatunk!A napokban feltűnt pár kép a közösségi oldalakon, miszerint valami készülődik Pécsett, a Kálmánczi Balázs – Schmidt Balázs páros garázsában. Úgy látszik végre vége a hosszú kihagyásnak és újra láthatjuk a pályán a fiúkat! Schmidt Balázst kérdeztük az eddigi szünet okairól, illetve a visszatérésről és a jövőbeli tervekről!


 – 2015 végén leraktátok az autót és akkor még pár hónap kihagyás volt tervben, végül 2 év lett belőle. Hogy lett végül ilyen hosszú a szünet?

– 2016-ban elhatároztuk, hogy VFTS-t építünk a Ladából. A karosszéria munka és a csövezés elkészülte után több új feladat jött, mint a csapat, mint a magánéletünkben. A Praktistar Kft. több új vállalkozásba kezdett, ami anyagilag és emberileg is nagy feladatot jelentett a tulajdonosunk számára, aminek az idei évben meg lett a gyümölcse, mert a célokat sikerült elérni, teljesíteni és pozitív jövőképet felállítani. Kálmánczi Balázsunk és párja pedig gondoskodott az utánpótlásról, 2017 januárjában megszületett a kisfiúk, Máté, aki remélhetőleg már most kapja otthonukban a megfelelő dózist! 🙂
Én pedig a munkára, sportra, szórakozásra koncentráltam, természetesen a VFTS projekt nincs elvetve, ha időnk, pénzünk engedi, legyártunk egyet az utókor számára.

– Tavaly a Baranya kupán ültetek együtt utoljára autóban. Az időeredményeket látva nem nagyon látszott meg a hosszú kihagyás, pláne hogy vigyázni is kellett a bérautóra. 🙂

– Tavaly Baranya Kupán ültünk utoljára versenyautóba, ami nagyon nagy élmény volt számunkra, mert a kitűnő kezekben lévő, Tóth Zoltán barátunk által üzemeltetett, Bodnár Attila kezei által készült homológ A-s 21074-es Ladával indulhattunk. A nagyszerűen felkészített, és a verseny alatt nagyon jól működő szervizcsapatnak köszönhetően problémamentes versenyt teljesítettünk.
Ehhez hozzájárult a csapatunk által biztosított maximális támogatás is (Yokohama slick-ek, benzin, és erkölcsi támogatás).
Ennek tükrében egy nagyon jó hangulatú versenyt tudhattunk magunkénak. Élveztük a hazai pályákat és a szurkolói támogatást. Nálunk mindig jó hangulat és megértés van az autóban, ezért egy életre szóló élmény volt ez a Baranya kupa!

– A napokban végre megláttuk a képet az épülő autóról. Mit lehet tudni róla?

– Az idén nyáron jött a lehetőség, hogy építhetünk egy Lada 2105-ös Ladát. Elkezdődött a tervezés, a szervezés. Nagyon jó alapokkal rendelkező Ladát kezdtünk el építeni. Csövezés, megerősítés, alkatrészek, felszerelések beszerzése. Minden adott lett. És most folyamatban vagyunk.
Ez egy 2105-ös, Bajor Zoli bácsi által épített 1.6-os Weberes Lada lesz. Higany féle helyén 1-es váltóval, állítható Bilsteinekkel. Intézzük a papírozást, SP rendszámos Rali 1-es versenygép lesz.
Jól állunk, nagyon sok munka van már mögöttünk, de hétvégén indítunk! 🙂

 – Mennyire terveztek hosszú távra, hol láthatunk még idén titeket versenyezni?

– Az Árpádtetői Sprinten szeretnénk már beköszönni a srácoknak. Ez nagyon jó teszt lehet, mert utána lesz az 51. Mecsek Rallye, amelyen, mint előfutók indulnánk.
Az idei évben szeretnénk a horvátországi Santa Dominica Rally-n indulni, és a hideg ellenére vállaljuk a Szilveszter Rallye-t is!
Természetesen 2018-ban is lesznek versenyek. Meglátjuk. Mi készen állunk a menetekre.
Tárgyalásokat folytatunk az InterCars déli régiós telephelyeinek a frachise-vezetőjével. Látnak lehetőséget a sikeres együttműködésre.

– Említetted az InterCars-t, róluk mit lehet tudni?

– Az InterCars-nál termékforgalmazás-együttműködés indult több versenyfelszerelést gyártó céggel, ezért lehetőséget látnak abban, hogy népszerűsítsék az InterCars-t, és egy pozitív jövőkép alakuljon ki a versenyeken indulók és a közutakon közlekedők számára egyaránt.
Szeretnének aktív és megbízható részesei lenni a hazai Autósportnak is!

– És ami mindenkit érdekel…időre vagy látványra? 🙂 

– Sokat komolyodtunk, ezért ezentúl íveken, csak szabályosan az úton fogunk közlekedni!
Nem, dehogy, a stíluson nem változtatunk. Mi imádunk Ladázni, szeretjük, ha a srácok elégedetten isznak az egészségünkre!
Nem ídőre, hanem látványra megyünk (nem tudunk máshogy 😀 )!

– Végül de nem utolsó sorban, mit üzensz a szurkolóknak?

– Nem fognak csalódni Bennünk, innentől kezdve rápattanunk a gázra!
Gyertek minél többen, a Ladázás és a Rallye élni fog!

A csapat támogatói:
Dáva Kft. RaZo Kft, Póló Transz Kft.