Dudi – Nehézkes évkezdet, Legendás folytatás!

Sokan hiányoltátok az idei versenyekről Dudit és a KVP-t, akiket a tavalyi Mikuás Rally után, múlt vasárnap Kunmadarason láthattunk újra versenyben. Teljes szezont terveztek de így is maradt azért egy nagy cél az idei évre!


– Kicsit hosszúra sikerült a szünet számotokra. Így is terveztétek vagy menet közben a technika szólt közbe?

– Terv szerint a Lada P2 dobogójáért indultunk volna az év elejétől, azonban semmink nem készült el időre, így július 22-én az V. Bózsvai Rallypikniken kezdtük a járatást.


– Miben valtozott a KVP az átépítés alatt?

– A Mikulás megviselte, így homokszórás után szinte az egész alja újra lett lemezelve és erősítve. Kapott egy Mitsu hidat, katalizátort, fittingeket, benzincsövet, központi tűzoltórendszert, csőhéjakat és a szíve is meg lett erősítve egy kicsit.

– Kunmadarason végre megmozgattátok az autót, hogy muzsikált?
– Nagyon tetszett a mozgása és remélem nem csak azért, mert rég nem ültem benne. Ráadásul számunkra hétfőn kiderült, hogy még két kupát is szereztünk, ami külön öröm volt.

– Mik a célok az idei évre, láthatunk-e még valahol versenyezni?
– Egy nagy cél van, a 15. RallyLegend, a többit majd meglátjuk.

– Honnan jött az ötlet a RallyLegendre?
– A 2016-os LR gálán vetette fel a volt csapatvezetőnk, hogy próbáljunk meg kijutni és az élményért autózni.
Tavaly nem sikerült, de nézőként eljutottunk és elvarázsolta a csapatot. Az idei évben rengeteg energiát fektettünk a projektbe és hiszünk benne, hogy ott lehetünk a rajt és céldobogón.
A költségvetésünkben van még ,,némi” hiány, de reméljük, hogy az indulásig a meglévő reklámpartnereink mellé még sikerül megnyernünk újakat!

– Jobb 1-ben lesz-e változás vagy marad minden a régiben?
– Lesz változás, Kuti Janival tervezzük a versenyt. A szíve eddig a BMW felé húzott, de átszoktatjuk a Zsigulihoz. Remélem nem fog csalódni és beleszeret a típusba!
(Kuti Jani eddig Szikszai Bészinek navigált BMW-ben és mostanában B1-ben is feltűnt saját BMW-vel a KZ Invest fordulókon és Kunmadarason)

– Neked, mint régi motoros sprintesnek, mi a véleményed a bajnokság körül kialakult herce-hurcáról és a sok elmaradt versenyről? 
– A versenyek elmaradása és az időpontok variálása nagyon bosszantóak és tervezhetetlenné teszik az egész bajnokságot. A biztonsági felszereléseket még megértem és elfogadom a saját épségünk érdekében, de azt gondolom, hogy a technikai követelmények kicsit erősre sikeredtek és nem vették figyelembe, hogy ez a belépő szint kellene, hogy legyen egy kisebb költségvetéssel. Itt mindenki autózni szeretne, szórakozni és szórakoztatni. Most ez kicsit nehézkes.

A csapat támogatói: PBGA Kft., Vizsi Design, Főnix tuning, RallyFeeling.hu, Extraplakett Kft., M&M Technik Kft., V-Step Kft., East Motorsport Kft., Pre-Con-Med

Keressétek a fiúkat Facebookon is: KVP Rally Team

Képek: RallyMedia.tkPánya-fotó