Elképesztő testvérpárharcot is hozott a tizedik AllStar Gála!Egészen extra töltetű csatát is hozott a tizedik Total Wagon Ladaracing AllStar Gála, ahol a Szabó testvérek egymás ellen küzdöttek meg a legjobb 16 közé jutásért!

 

10.Total Wagon Ladaracing AllStar Gála

A történet 2021-ben kezdődött amikor Szabó Gergő és Szabó Gábor rajthoz álltak az amatőrök között a 2021-es Gálán, és Gergő a VFTS-el meg is nyerte az amatőr látvány show versenyt! A srácok azóta is komoly versenyenken pallérozódtak, legutóbb az Eger Rallyn láthattuk őket a Jus4fun kategóriában nagyot alakítani. Így az idei AllStar Gála meghívottai között már ott volt Szabó Gergő, a testvére pedig újra nekifutott hogy odaérjen az amatőrök között a Top4-be ami sikerült is neki hiszen második helyet ért el Szabó Gabi így ő is felkerült az AllStar mezőnybe!

Így aztán az a helyzet állt elő hogy mind a két srác ott lehetett a szombat esti AllStar döntőkben, és a sorsolás úgy hozta hogy pont egymás ellen kellett megvívniuk az ütközetet! Egészen pikáns kis csemegének ígérkezett a tesóharc és a srácok is feltüzelve álltak bele a párharcba! Voltak már nagy csaták az AllStar Gálák történetében de hasonlóra még nem volt precedens előtte! Nem fogták azonban vissza magukat a Szabó fiúk, rendesen beleálltak az adok-kapokba, olyannyira hogy a második kanyarban Gergő sajnos besokkalt, Gábor pedig már nem tudott időben megállni így egymásba csúsztak! A bírók 0-0-ra értékelték az ütközetet, mert bár Gergő hibázott, Gábor már az első kanyarban beleegynesített a “driftbe”, így a döntés a visszavágóra maradt, amennyiben tudják folytatni a küzdelmeket.

Szerencsére nem sérült meg senki, Gábor autóját viszont rendbe kellett tenni hogy folytatni tudja a csatát. A villámgyors és szakszerű szerviz munkát pedig nem kisebb nevek vitték véghez mint Vizelli, Karsai, Vadmagyar és Molnár Feri! Az AllStar szakszerviz pikk-pakk rendbe hozta az ajtót, Gábor így kitudott állni a folytatásra a közönség nagy örömére!

A vezetőség is rábólintott a dologra, így a fiúk igazságosan betudták fejezni a párharcot ahol a folytatásban már kicsit óvatosabban autózott a két újdonsült “sztár”, és végül a bírók Gergőt látták jobbnak, de a közönség nagy tapssal hálálta meg a nem mindennapi csatát a két Szabónak!

Gergőt az incidens nem zavarta meg, és ha már továbbjutott egészen a döntőig tudott autózni a VFTS-el, ahol aztán Gyöngyösi Marcellel szemben alul maradt ugyan, de ez így is óriási eredmény a fiatal versenyző számára! Ő maga így vélekedett a hétvégéről:

Ez a hétvége felejthetetlen lett számunkra. Nagyon jól éreztük magunkat. Kezdjük is ott, hogy pénteken megérkeztünk és iszonyatosan vártuk már, hogy 1 év elteltével megint mehessünk a pályán. Kíváló volt a rendezés, zökkenőmentesen foglaltuk el a helyeinket és készülhettünk a bemenetelre. Hiába voltam AllStaros, fontosnak tartottam a gyakorlást és azt is, hogy beállítsam a gépet a nagy napra, a szombatra. Pénteken rendben volt minden, semmiféle műszaki hibánk nem volt. Szombaton elkezdőttek az értékelt körök, testvérem a félprofi kategóriában 2. helyen végzett, még az autója külön a  szépségverseny verseny kategória 2. helyét is elhozta. Így felkerült az AllStar mezőnybe tesóm, ahol összepárosított minket az élet. Egyenes kieséses volt a verseny, így mindketten feszültek voltunk és tudtuk, hogy valamelyikőnk kiesik.

Éreztük, hogy közeledik a kocc.

Elindultunk az első jobbos kanyarban beforogtam, sakk-matt volt, és nekemcsúszott tesóm, ütköztünk.

Itt is szeretném megköszönni a gyors szerelés és segítséget a pályán, ifj. Vizelli Károlynak, Karsai Zsoltnak, Vadmagyarnak ( Kiss Balázsnak ), és Molnár Ferinek, illetve, hogy küzdöttek értünk, hogy  tovább mehessünk és a mentális támogató szavakat, hogy ne adjuk fel.

Baleset után mindketten csak nevettünk és rögtön egymást kérdeztük, hogy jól vagyunk-e. Hála az égnek semmi bajunk nem volt. A következő mondatunk az volt, hogy egészség a lényeg, a többit meg majd együtt egymást támogatva szépen megoldjuk. Azért megörültem, hogy nem történt nagyobb baj. Én a végén bejutottam a top2 be, Gyöngyösi Marcell ellenfele lehettem. Sajnos, elfáradtam a végére és nagyon sokmindenen mentem át hogy egyáltalán odáig eljutottam, még Csapó Rolanddal is koccantunk egyet, ez is egy versenybaleset volt, beforgott, én pedig már nem tudtam megállni. Végül 2. lettem és nagyon nagyon büszke vagyok az eredményemre, eredményünkre. 19 évesen itt lenni számomra hihetetlen, álomszerű, és nagyon szeretném megbecsülni ezt az időszakot.

Nagyon szépen köszönöm itt is Apának, Anyának, Barátnőmnek, Navigátoromnak, a szervízcsapatnak, a nézőknek és mindenkinek mindent.

Szabó Gábor aki szintén sikeres hétvégét zárt, szintén pozitív élményekkel tért haza:

Hibátlanul feltudtuk készíteni magunkat és a kocsikat is a rendezvényre. Az edzés során sikerült a tétre való autózasra teljesen felkészülni, utána már csak egy dolog volt, hogy pszichésen összeszedjem magam, higgyek a jó eredményben, koncentráljak. Én azt gondolom, hogy nem akármilyen eredményt sikerült összehoznom egy profi mezőnyben. Félprofi kategóriában 2. Helyezett lettem! Óriási öröm volt, hab a tortán volt még az, hogy a versenyautónk, a 2107-es szépségverseny Verseny kategóriában 2. Helyezést ért el! Remek érzés volt végre egy kicsit a gyümölcsből is már enni! A 2. Helyezésem elegendő volt ahoz, hogy bekerüljek az AllStar mezőnybe, amire nagyon büszke vagyok, nagyon vágytam rá, egyrészt azért is, mert a tesómmal együtt is szerettem volna menni, együtt szeretném ezt bizonyos sziten vele csinálni, a látvány autózást, a Rally Sportot. Óriási öröm volt számomra, hogy összepárosítottak minket, egymás ellen kellett küzdenünk, másikat megtisztelve igyekeztük mindketten. Ám Murphy törvénye nálunk is beigazolódott, az egyik kanyarban egy pici beforgás, és egy túl közel autózás miatt megpusziltuk egymást,

egymásra néztünk, és nem az volt hogy ki a hibás, hanem láttam a jó kedved a másikon ezek után, egy jót röhögtünk,

ez számunkra egy pozitív emlék lesz mindörökké, így lesz ez egy igazán ,,összekovácsolt” csapat! 

Reméljük mihamarabb kikalapálják a megsebzett kasznikat a srácok, és jövőre ismét találkozunk majd a felejthetetlen Szabó-Szabó duóval!