Gyöngyösi Marcell nyerte a 2022-es Total Wagon Ladaracing AllStar Gálát! Összefoglaló!Immáron tizedik alkalommal rendezhettük meg az AllStar hétvégét, ráadásul ezúttal egy 24-es mezőnyre törekedtünk. Ladás sztárok, hatalmas buli, jó hangulat, és egy bravúros győzelem a 2022-es Gálán!

2022.07.8-9. 10. Total Wagon Ladaracing AllStar Gála

Szokás szerint nem indult könnyen az idei AllStar Gála szervezése sem, hiszen a verseny előtti Mecsek, illetve a közvetlenül előtte levő Kazincbarcika Rally megnehezítette a dolgunkat az AllStar Gála mezőnyt illetően. Rengetegen mondták le a meghívást még az utolsó héten is, így a végső lista csak az utolsó pillanatokban alakulhatott csak ki amely végül így nézett ki:

Vizelli Karesz, Jana, Vadmagyar, Karsai Zsolt, Foczkó Ákos, Lang Arni, Jobbágy Krisztián, Molnár Feri, Roland Pecuch, Kovács Norbi, Szabó Gergő, Gyöngyösi Marcell, Faragó Ricsi, Ecsy, Pici, Takács Tomi, Kovács Ernő,  Molnár Lacika és Olajos Peti.

A Jubileumra készültünk egy kis meglepetéssel is a pályát illetően! Mivel 10 évvel ezelőtt minden a Cora körforgalomnál kezdődött, ezért erre a jeles alkalomra a Gálásokat is bezavartuk a körforgalomba! 

Ladaracing AllStar Gála 2022 Döntők

A Top24-ezúttal  4 félprofi pilótával egészült ki, Szabó János, Szabó Gábor, Gellén Róbert, Furik Péter, ám még így is lettek hiányzók, hiszen nem tudott a döntőkre rajthoz állni Jobbágy Krisztián aki csúnyán összetörte a VFTS-t de szerencsére ő rendben megúszta az esetet, illetve Lang Arni főtengely jeladó probléma miatt adta fel a versenyt.

Hat kiemelt pilót került a kalapba, akik egyből a top16-ban találhatták magukat, Vizelli, Molnár Feri, Vadmagyar, Foczkó, Jana, Karsai Zsolti a többiekre eggyel több csata várt a 16-közé jutásért.

1. CSATA Roland Pecuch VS. Furik Peti

Roland “Roli” Pecuch szlovákiai barátunk a fehér golfíves kockával kezdte el a döntőket, ellenfele a félprofi kategória negyedik helyén feljutó Furik Peti lett. Egyikük sem először járt itt, ismerték egymást és a pályát is, remek csatában végül Roli 6:4 illetve 6:0-ás pontozással jutott tovább! 

2. CSATA Gellén Róbert VS. Kovács Norbert

Gellén Róbert a félprofi kategóriában elért 3. helyezéssel csatlakozhatott az AllStar mezőnyhöz, ellenfele Kovács Norbert volt a VFTS-el, és bár szorosan de Norbi 1:0, 1:1 pontozással tovább vitte a sárga-fekete SUPER-CAR “téest”!

3. CSATA Szabó Gergő VS. Szabó Gábor

A nap egyik legérdekesebb csatájának ígérkezett ez a párosítás, hiszen a véletlen úgy hozta hogy a tavalyi amatőr győzelme után idén AllStar meghívott Szabó Gergő, testvérével a félprofi kategória második helyén végzett Szabó Gáborral került párba. A tesók pedig annak rendje és módja szerint egymásnak is feszültek, de úgy rendesen olyannyira hogy ugyan kis tempóval de egymásba csúsztak a srácok. Gergő VFTS-e kevésbé sérült meg Gábornak viszont az ajtó miatt kérdéses volt a folytatás. A szervizben azonban a Karsai, Foczkó, Vizelli brigád egy emberként tépte, cibálta, rugdosta vissza a karosszériát, és mivel a srácok folytatni akarták mindkét fiú felállt a visszavágóra! Bravó! A helycserés támadás után aztán Gergő hátul haladóként behúzta a tesócsatát így 0:0 után 3:1-el jutott a Top16-ba!

 

4. CSATA Gyöngyösi Marcell VS. Szabó János

Jöhetett a már jól ismert AllStar résztvevő Gyöngyösi Marci, ellenfele a félprofi kategória idei győztese Szabó János volt a szürke VFTS-el. Végül Marcell az Opel motoros gombszeművel magabiztosan nyert és 5:1, 5:0 arányban!

5. CSATA  Faragó Richárd VS. Molnár Lacika

Nagy visszatérőnk Faragó Richárd következett aki korábban már ért el nálunk szép eredményeket. Ellenfele viszont az a Molnár Lacika volt aki mind a 10 LR Gálán rajthoz állt már, és az autója sose volt még ennél alkalmasabb! Szoros csatára lehetett tehát számítani, és így is lett. Lacika végül 1:2, 0:1 -el  nagy csatában jutott a következő körbe.

6. CSATA Ecsy VS. Olajos Péter

Ecsy szintén elképesztően tapasztalt az LR Gálákkal kapcsolatban hiszen amellett hogy mind a tíz AllStar Gálán itt volt, többször is a döntőig autózott már a bordó VFTS-el. Ellenfélnek az újonc Olajos Petit kapta, aki először szerepelt nálunk, de az látszott hogy hamar elkapta a RabócsiRing fonalát. Nagy csata következett amit 4:4-ra adtak a bírók, a visszavágót követően azon-ben Ecsy tőle szokatlan módon hibázott így Olajos Peti tovább is ment a 16 közé!

7. CSATA Kovács PICI Krisztián VS. Csapó Roland

Pici szintén első áldozó volt Máriapócson, hiszen még nem járt korábban az AllStar Gálán ráadásul mint elmondta sokat küzdött az autóval a hétvége folyamán, Csapó Roli viszont amellett hogy rutinos már a RabócsiRingen, hiszen a Metal Race sorozatunkban is részt szokott venni, még ráadásul olyat bekezdett hogy csak NA! Akkorát ráérkezett Picire mint Debrecenhez Árpádtető, óriási volt! Így igen vakmerő és bevállalósan ezt a csatát a bíróknál simán 0:10, 0:8-al vitte is!

 

8. CSATA Takács Tamás VS. Kovács Ernő

Takács Tomi nagyon szépen autózott egész hétvégén és az autót se karcolta meg, ellenfele Kovács Ernő miskolci Salak Király többszörös LR Látvány győztes azonban mindig veszélyes ellenfél bárkinek. Nem is volt könnyű az első körben a bírók helyzete, akik végül 5:5 re ítélték az első ütközetet. A második round-ban azonban Ernő nyert, 5:3-al várhatta a következő ellenfelét.

LADARACING ALLSTAR GÁLA 2022 TOP 16

9. CSATA Molnár Ferenc VS. Roland Pecuch

Becsatlakozott a küzdelmekbe Molnár Feri a szeretett VFTS-ével, nem kapott ám könnyű ellenfélt a szlovák Roli révén. Az első csata még szoros volt 3-4-re adták csak  oda a bírók Rolinak a párharcot, a visszavágón azonban Feri rontott, így 0-8-al végül Roli már a Top8-ban találhatta magát.

 

10. CSATA Jobbágy Krisztián VS. Kovács Norbert

Itt kellett volna elrajtolnia a Jobbágy Krisztiánnak a küzdelmekben ám mivel sajnos korábban rendesen palánkra tette a VFTS-t így nem tudott kiállni a döntőre. A szabályok értelmében Norbinak elég volt végig mennie a pályán a bájfutam teljesítésével hogy bejusson a legjobb 8 közé, amit teljesített is szépen lefűzte az embereknek ahogy kell ha már egyedül ment!

11. CSATA Lang Arni VS. Szabó Gergő

Itt szintén Lang Arninak kellett volna rajthoz állni, azonban Arni főtengely jeladó probléma miatt nem tudott elindulni, így Gergő is simán a bájfutammal beautózott a legjobb 8 pilóta közé.

12. CSATA Foczkó Ákos VS Gyöngyösi Marcell

Na ez a csata már még komolyabban izgalmasnak ígérkezett és nem is lehetett volna nagy pénzeket feltenni magabiztosan a továbbjutóra. Ákos elkente a VFTS hátulját már a pénteki edzésen azonban szerencsére a szervizben ráncfelvarrták az autót így izgatottan vártuk a küzdelmet, ami a várakozásoknak megfelelően el is hozta a nagy parádét ugyanis a bírák sem tudtak dönteni az első menet után. 5:5! jöhetett a fordított felállás, az idegek csatáját azonban Marcell nyerte, és 5:0-val Ákost is búcsúztatta a narancssárga “ezerkettes”!

13. CSATA Vadmagyar VS. Molnár Lacika

Újabb kiemelt kezdte el a küzdelmeket Vadmagyar állt rajthoz aki elmondása szerint valahogy nem érezte ezen a hétvégén a máriapócsi aszfaltot. Lacika pedig már egy körön túl volt, de beleállt a nehéz feladatnak ígérkező csatába ahogy azt kell. Az első ütközetet Vadmagyar 6:4-re nyerte, a visszavágót azonban hosszas bírói tanácskozás előzte meg. A sporik végül 5:5-re ítélkeztek, így Vadmagyar mehetett a Top8-ba! Lacika bravúrosan autózott le a kalappal!

 

14. CSATA Karsai Zsolt VS. Olajos Péter

Szürke kocka Ladák csatája következett,  Karsai Zsolt csatlakozott be ellenfele Olajos Peti  volt, aki parádésan hozta le addig a pontig a Gálát, sérülés nélkül, egy megnyert csatával. Az első körben Karsai elöl autózva nem tudott meglépni Petitől, aki beakasztotta a vonóhorgot és 2-2-t csikart ki a csatából. A visszavágón még nehezebb helyzetbe került Karsai hiszen mindenki tudja talán ő az egyik legtempósabban autózó pilóta a hazai Ladások közül, így a váltó probléma miatt alapból lassan elinduló Olajos Peti mögött nem tudta felvenni a csata lendületét a Honda motoros szörnyeteggel. Ez láthatóan megakasztotta Zsoltit, így aztán a bírók 7:0-val Olajos Petit látták jobbnak. Karsai egész hétvégén rendesen kiszolgálta a közönséget, és rengeteg gumit itt hagyott az aszfalton öröm volt őt is itt látni! Reméljük visszatér majd még hozzánk!

15. CSATA JANA VS. Csapó Roli

Újabb kiemelt következett az a JANA aki sok év kihagyás után tért vissza a raliba, és még ismerkedik az új Honda motorral is. Mindössze egy teszt és egy Mecsek Rali után érkezett hozzánk, de elfogadta a meghívást, itt volt és a szurkolók is imádták! Sajnos szombaton neki is sikerült lerongyolnia a kockát, ráadásul eleje hátulja kapott, ezzel szemben Csapó Roli csak a VFTS-nek a seggét támasztotta fel a palánkra, két CRAZY Ladás feszülhetett tehát egymásnak. Így is lett pazarul autóztak a fiúk, nem tudták egymást leautózni, 0:0! Jöhetett a revans, ahol Janának nem adta ki a lépés, így meglepetésre, Roli újabb skalpot szerzett és ismét tovább ment!

16. CSATA Vizelli VS. Kovács Ernő

Vizelli a szurkolók nagy kedvence következett, akit valósággal szétszedtek a fanok a hétvégén, és a régi jó Lada motorhoz visszatérve szerencsére újra a Gálán köszönthettük! Magabiztosan hozta le az első küzdelmet Karesz így 5:1-el fordultak a srácok, ahol Ernő mindent bele adott, bravúrosat autózott és 6:5re lehozta a csatát, ez azonban Karesz végős győzelmét jelentette a párharcban!

LADARACING ALLSTAR GÁLA 2022 TOP 8

Vizelli Karesz, Roland Pecuch, Csapó Roland, Kovács Norbi, Olajos Peti, Szabó Gergő, Vadmagyar és Gyöngyösi jutott be a legjobb 8 pilóta közé.  

17. CSATA Vadmagyar VS. Gyöngyösi Marcell

Ismét egy remek párosításnak ígérkezett ez a csata. A mindig bravúros Vadmagyar az eddig tökéletesen és hiba nélkül autózó Gyöngyösi ellen küzdhetett meg. Marci akárcsak Foczkó ellen, ismét döntetlenre hozta a kezdést. így 5:5-el fordultak a pilóták. A visszavágón azonban újra felszívta magát a Repüllő, és Gyöngyösi Marci 4:1-es győzelemmel ismét felrobbantotta a lelátót! 

18. CSATA Csapó Roli VS. Kovács Norbi

Talán az első VFTS Vs VFTS elleni csata következett. Norbi azonban rontott így Csapó Roli 10-ás előnnyel magabiztosan várhatta a második kört, ahol Norbi bár szépített 8-6-os pontozással ismét Roli volt a jobb, így életében először bejutott a TOP4 közé!

19. CSATA Olajos VS. Szabó Gergő

Bravúros eredmény már az is a két újonctól hogy beautóztak a Top8 közé, ám a legjobb 4 közé már csak egyiküknek kínálkozott hely. Az első menetet Szabó Gergő 2:5-re vitte, a visszavágón pedig Olajos csak 3:3-as X-re tudta menteni a csatát, így a 19 éves Szabó Gergő azután hogy megnyerte tavaly az amatőr kategóriát, idén már a nagyok között is a TOP4-be került. Micsoda tehetség! Olajos Peti pedig mindenkit meglepett a hétvégén, aki szintén fiatal kéz még és mégis elképesztően ügyesen, szinte hiba nélkül abszolválta az egész versenyt! Róla is hallani fogunk még az tuti!

20. CSATA Vizelli VS. Pecuch Roli

Az egyre sötétebb pályán újabb remek csata következett, hiszen mindkét pilóta odaszokott érni a TOP4-be amikor rajthoz állnak a Ladaracing AllStar Gálán. Most azonban egyhangúlag 4:7, 4:7-el Rolit látták jobbnak a bírák, így Vizelli Karesz számára itt véget ért a verseny. Reméljük jövőre beélesedik az új motor, és újra ellátogat majd hozzánk az ország egyik kedvenc Ladása!

LADARACING ALLSTAR GÁLA 2022 TOP 4

Roland Pecuch VS Gyöngyösi Marcell, és Csapó Roli VS Szabó Gergő csatáját hozta a 2022-es Ladaracing AllStar Gála négyes döntője! Nem sokan fogadtak volna erre de kétségtelen a fiúk meglepték a mezőnyt és magabiztos, mutatós hiba nélküli autózással parádés csatákat nyerve jutottak túl az ellenfeleken!

21. CSATA Csapó Roli VS. Szabó Gergő

Mindkét srác élni akart a kínálkozó lehetőséggel a győzelemre az biztos! A döntő már csak egy sikerre volt, így nem kis adrenalin lehetett a két kabinban. Ez be is igazolódott és az első futamot 6:7 arányban ha csak egy hajszállal is de behúzta Szabó Gergő! Talán Roli is érezte hogy ennél több kell majd, ezért mindent beleadott a második csatára, azonban a kiemelt fontosságú legelső kanyarban túl sokat kockáztatott és akkora tempóval érkezett meg bele hogy beseggelt a gumifalba, sőt Gergő még bele is csúszott kicsit szemből. Elképesztő meccs volt a közönség óriási ovációval fogadta a srácokat!  Ez a hiba azonban azt jelentette hogy a  visszavágón 10:0-val Gergő bejutott a 2022-es AllStar döntőbe!!

 

22. CSATA Roland Pecuch VS. Gyöngyösi Marcell

Ez volt az a nap amikor Gyöngyösinek jöhetett volna bárki nincs aki megállítsa. Roli is magabiztosan várhatta a rajtot azok után hogy Vizellit sikerült búcsúztatnia. Marci azonban mint egy gép rajzolta fel újra a pályát, így 2:4 illetve 2:8 arányban ismét kétséget kizáróan jutott be a döntőbe!

LADARACING ALLSTAR GÁLA 2022 BRONZ CSATA

23. CSATA Roland Pecuch VS. Csapó Roland

Aki idáig eljutott az már mindent bizonyított itt már nem volt esélyesebb vagy gyengébb. A harmadik helyért folyó küzdelem ennek megfelelően vérre menő volt, a két srác apait anyait szívét lelkét kitette a pályára. Csapó Rolinak ítélték oda az első menetet 6:4-es arányban, a visszavágón pedig egy hajszállal ugyan de 7:4-re Pecuch Rolit hozták ki győztesnek így a szlovák fiú szerezte meg a bronzérmet!

LADARACING ALLSTAR GÁLA 2022 DÖNTŐ

24. CSATA Gyöngyösi Marcell VS. Szabó Gergő

Hatalmas felfokozott hangulatban érkezett el a döntő csata pillanata. Mind a két srác a legszélső ágról indulva jutott el idáig hosszú és fárasztó út után. Szabó Gergő előbb egy szenzációs testvérharc után ikertesóját Gábort ejtette ki, majd Lang Arnival technikai problémája után egy csatát pihenhetett, ezután Olajos Petit, majd Csapó Rolit búcsúztatta a tehetséges ifjonc.

A másik ágon Göngyösi Marci eggyel több csatát vívott,  először az amatőr győztes Szabó Janit búcsúztatta, ezután következett Foczkó Ákos a VFTS-el, a Top4-ért Vadmagyart autózta ki, a döntőbe kerülésért pedig Roland Pecucht. Brutális ágon verekedte át magát tehát Marci de a fáradtság egy pillanatig sem látszott rajta a döntőben sem. 

A végső ütközetben Marcell hátul haladóként nyerni tudott 6:3-ra, a már a végére eléggé elfáradt Szabó Gergő ellen, és ezt a borzasztó magabiztosságot a visszavágóra sem engedte el és elöl menőként is 8:2re behúzta a futamot. 

A 2022-es Ladaracing AllStar Gála királya tehát Gyöngyösi Marcell lett, aki öt csata után egy elképesztően erős ágról végig szenzációsan autózva abszolút megérdemelten írta be magát az AllStar Gálák történetébe! 

 

A csatákat hivatalos Drift pontozóbírók értékelték, Grózinger Zsolt, Zamecz Norbert, és Varga Tamás.

“Életem legjobb élménye!”

Gyöngyösi Marcell a friss AllStar bajnok így vélekedett a verseny után:

Nagyon jól éreztük magunkat! Nagyon jó hétvége volt, bár kedden még nem volt motorom sem! Kedd délbe kezdtem osszerakni! Szerdán belekerült amit még járatni kellett, így elég rögös volt az út de megérte! Az autó mint mindíg tökéletes volt. Apróbb hibával, egy generátor szíjjtárcsa csere volt mert ledobálta a szíjjat! Más nem szerencsére! Nagyon féltem a csatáktól az edzésen csak bambáskodtam de az első csata után továbbjutsz kicsit könnyebb! Nagyon jó érzés az ország legjobb ladásaival eggyütt menni életem legjobb élménye. Nagyon büszke vagyok a 11hónapos kisfiamra aki kibírta ezt a pár napot! Hangok zajok durrogás füst, még élvezte is! Köszönöm a menyasszonyomnak, aki kitart mellettem és mindig támogat a hülyeségembe… de most rájött hogy nem hiába csináltam! Köszönöm a Taz Motors – nak a tökéletes gyors és precíz munkát a motor alkatrészeken!

Köszönöm, hogy itt lehettem!

TOTAL WAGON LADARACING ALLSTAR GÁLA 2022

  1. Gyöngyösi Marcell Lada 2101

  2. Szabó Gergő Lada VFTS

  3. Roland Pecuch Lada 2107

  4. Csapó Roland Lada VFTS

Az AllStar Gálát szokás szerint a díjátadók követték, ahol a srácok pezsgőztek, a Drifting.hu és a Ladaracing.hu pedig tortával és egy reggelig tartó bulival kedveskedett a kitartó közönségnek, megköszönve ezt a hihetetlen 10 évet!

A díjátadón különdíjban részesítettük mind a 10 AllStar Gálán való rajthoz állásukért Molnár Lacikát, Ecsedi Ádámot, és 9 rajtjáért Furik Pétert

Köszönjük támogatóinknak: Total Wagon Management Kft, Gobal Kertransz KFt, MFA Energia Kft!

Képeinket ITT, illetve a Facebook oldalunkra feltöltve találjátok!