Meghódították az Osztrák Rally Legend közönségét a téli gumis autózással!



Horváth András idén is az osztrák Alpokat választotta és nem is véletlenül hiszen hihetetlenül szép tájakon zajlik a kiváló színvonalú verseny. A navigátori pozíciót a Szilveszter Rallyn felbuzdúlva Ovcsák Tamás töltötte be, az autó pedig kifejezetten jól bírta a magashegyi levegőt! Beszámoló az idei Osztrák Rally Legendről!

Austrian Rally Legend 2023

Úgy látszik elnyerte a tetszéseteket az osztrák Rally Legend hiszen idén is vissza tértetek a kockával. Mi az ami ennyire megfogott téged, mi az amivel másabb egy hazai versenytől?
Igen ez már a 4. alkalommal az Osztrák Rally Legend versenyen, ami megfog az a nagyon jó minőségű pályák és a gyönyörű szép környezet és szívélyes fogadtatás a szervezők és a nézők részéről. Ami másabb egy magyarországi versenytől az, hogy itt kimondottan a nézőknek és magadnak autózól, úgy mint pl a „nagy” San Marinoi Olasz legend versenyen, jó minőségű verseny és etap útvonalakon, valamint jól össze vannak szervezve a gyorsasági és az etap útvonalak azaz 12. gyorsasági, 87 versenykilométer és 258 km etap volt.

Ez volt ugye a 30. Osztrák Legend készültek-e a szervezők valami extrával?
Nagyon nagy extrát nem vettünk észre, azonban nagyobb volt a média megjelenés a 30. Osztrák Rally Legend kapcsán, csütörtök délután Admont városában a gépátvétel után a főutcán volt a rajtceremónia-bemutatkozás, péntek és szombati napon a 12. gyorsasági után ünnepélyes záró ceremónia
volt szintén Admont városában, ahol minden egyes versenyzőt köszöntöttek aprósággal megajándékozták, valamint meginterjúvolták a verseny élményekkel és jövőbeli terveikkel kapcsolatban.

Ismét egy új név szerepelt az autón, hogy állsz most navigátor fronton?

Horváth Zsolt „Zsobi” családi és egyéb okok miatt nem tudott részt venni az idei osztrák legenden. Új navigátorommal Ovcsák Tamással most mentünk „élesben” együtt, előtte 2 gyorsaságin a 2022. Szilveszter Rallyn ült be mellém, akkor határozta el, hogy ismét versenyautóban fog ülni 🙂 Ahhoz képest, hogy 10 éve nem navigált versenyautóban nagyon ügyes és felkészült volt, így várhatóan a jövőben is beül mellém és navigál nekem.

Milyen fejlesztéseket kapott mostanában az autó legutóbb mikor beszéltünk a Szilveszter Rallyn futómű problémákra panaszkodtál, sőt a tavalyi versenyen is megemlítetted ezt, sikerült- e már megtalálni a megoldást?

Nagy fejlesztét nem kapott a kis piros GXF kocka ladám, idén augusztusban Rákosi Lászlóval (Rákosi System) közösen fel készítettük a GXF-et és kapott egy teljes váltó, diffi, motor és futómű revíziót. Sikerült a múlt évi problémát is megtalálni és egy újszerű kormánymű cserével az autó tökéletesen
üzemelt a verseny során. A verseny előtti napokban a Maximal Service Kft- Janovics Roland műhelyében kapott egy tökéletes futómű beállítást is-innen is köszönet érte! 🙂

Hogy sikerült a verseny jól bírta a Lada a magashegyi levegőt?
A versenyen a GXF kockám motor és hajtás terén tökéletesen üzemelt, és jól viselte a magashegyi alpesi levegőt:-), igen ez a verseny végig az Alpok festői hegyei között zajlik akár több száz méter szintkülönbséggel. A verseny során azonban voltak kisebb elektromos problémáink, de azt etapon és a szerviz parkban tudtuk javítani. A szombati 11. gyorsaságit ki kellett hagynunk, mert ki kellett cserélnem a jobb oldali tengelycsonkot, mert az első csapágy nagyon elkezdett lógni, és nem akartuk, hogy etapon vagy a versenypályán kiszakadjon a kerék. A tengelycsonk cserét követően a 12. gyorsaságira vissza tudtunk állni és sikeresen teljesítettük a két versenynapot.

Tavaly szinte végig esőben teljesítettétek az alpesi szakaszokat idén szerencsésebbek voltatok az időjárással?
Ezen a versenyhétvégén kegyes volt hozzánk az időjárás, pénteki napon száraz pályákon versenyeztünk, a szombati napon helyenként -főleg a hegyi pályákon kisebb eső elfordult ami jobban kedvezett a kanyarokban és látványosabb fordulásokat idézett elő! 😛

Ahogy azt már tőled megszokhattuk csak a nézőknek ment a színezés?
Igen, ezen a versenyen is a magunk és a nézők szórakoztatása volt a fő cél, elől slick verseny – hátul téli gumiabroncsokkal. Az Osztrák Rally Legend Speaker-je jelezte a verseny közben, hogy a nézőknek kimondottan tetszett a pályákon való közlekedésünk.

Mik a tervek még az idei évre a Szilveszter Ralin ismét ott lesztek a Jus4fun-osok között?
Hát, a tervek között van a 2023 Szilveszter Rallyn való megjelenésünk, ez függ a támogatóktól is, de az biztos, hogy szeretnénk ott lenni és ismét magunkat és a nézőket szórakoztatni a Jus4fun kategóriában!

Kiknek szeretnéd megköszönni a segítséget?
Köszönet páromnak Mónikámnak, hogy kitartott a versenyhétvégén (szervizelés-catering), Rákosi Lacinak a GXF gondos felkészítésben, Marcinak, Öcsinek és Zsobónak a verseny előkészületeiben, Ovcsák Tamás OFI-nak a navigálást és a szervizelést! A sok fotósnak a jó képeket!

Támogatóink:
T-Autocontrol Service Kft., AVC.HU versenyfelszerelések webáruház, Pilisrent Kft., SCAR Ungheria SE.