Tárkányi Sándor: Diósgyőrben is cél a cél!Tárkányi Sándor új navigátorral vág neki a hétvégi Diósgyőr Rally-nak, ahol a hibátlan Hargita Rallys hétvégét szeretné megismételni, ha a VFTS is úgy gondolja!

Túl vagyunk már a szezonnyitón, ahol végülis sikeresen helytálltatok a kőkemény murvás körülmények között, hogy sikerült a Rally Hungary Veszprémben?

Nagyon alaposan felkészítettük az autót, ennek ellenére a fék már az első gyorsasági szakaszon elromlott, utána szét is esett. Emiatt szuper ralizni kényszerültünk. Megjavítottuk így vasárnap folytatni tudtuk a versenyt, egy ugratásnál azonban az egyik pótkerekünk fellazult és letépte az üzemanyag szivattyú vezetékét, emiatt sajnos három hengerezett az autó. Rendbe raktuk, és megpróbáltuk élvezni a verseny hátralevő részét, sikerült is kategória első időt is menni. A végére az autó teljesen leamortizálódott, mind a 4 gátló elpukkant, a hátsó kereszt stabot elhagytuk, stb… beszenvedtük az autót a célba, és végül is ORC 2WD 3. és P12 kategória 3. helyen zártuk a versenyt.

 

Nem sokat pihentetek hiszen közbe iktattatok egy nemzetközi megmérettetést is Romániában, a Hargita Rallyn álltatok rajthoz ahol ismét csak sikerült nem csak célba érni, de kupákat is zsákmányolni, milyen volt a szomszédban a színvonal?

Példa nélküli. Felettébb felemelő érzés volt egy ilyen helyszínen versenyezni mint a Hargita. Az emberek szeretete a szervezők maximális odaadása megbecsülés, tisztelet, ez példaértékű. Eddigi életünk legjobb versenye volt, az autó hibátlanul működött, hozzá se kellett nyúlni, hihetetlen is volt számunkra! Az utak és gyorsaságik is kiválóak voltak. Kategória 3. helyen végeztünk! Biztos hogy vissza fogunk térni!

 

Elérkeztünk a jelenhez, a Diósgyőr Rallyra úgy tudom új navigátort igazolt a csapat, mi történt Marcival, és mit tudhatunk az új mitfárerről?

Marcinak egy szervezett útja volt amit nem tudott lemondani, és mivel a Diósgyőr Rally időpontját átvariálták így már nem tudta azt módosítani. Hosszas keresés után jelentkezett a Veres István, aki nagy navigátori múltra tekint vissza, több autó típusban is navigált már, BMW, Peugeot, Lada szóval megfelelő rutinnal és tudással rendelkezik hogy mellettem is helytállhasson.

Ide gondolom az aszfalt autót hozzátok, történt-e vele valami kis fejlesztés, módosítás mostanában?

Az ég világon semmi. Az autó tökéletes, hibamentes a Hargita rallyn ahogy említettem nem is kellett hozzá nyúlni, olajcsere történt és gyakorlatilag várja a diósgyőri rajtot.

Milyen célokkal szaladtok neki a borsodi versenyhétvégének?

Megpróbálunk mint eddig mindig is stabilan biztonságra törekedve autózni, a fő cél az hogy eljussunk a céldobogóig. Természetesen minél jobb eredményt elérve.

Mi a terv az év hátralevő részében?

Szeretnénk indulni a Mecsek Rallyn, ha minden jól megy akkor ez meg is valósítható.

Köszönjük támogatóinknak:

A Tisztítószeres Kft. Extra Palett Kft. Hanami Étterem, Andrew Motorsport és szakmai partnerünknek az Aeroplex -nek!

Kövessétek a Tárkányi Motorsportot a facebookon is!