Mogürt Salgó Rally 1988Véletlen került utamba ez a videó a YouTube-on és mivel 1988 a születési évem, gondoltam megnézem milyen volt a Rally akkor, amikor én még csak „csecsen lógtam” ahogy mondani szokták.

Az hamar kiderült hogy a „hű odanézz már mekkorát esett ez a versenyző páros” már akkoriban is „aztakurva”-ként volt legtöbbet hallható, és a jól bevált figyelmeztetés a következő autó érkezésére, azaz a „PÁÁÁLYA” felhívás is, ma is ugyanúgy van mint akkoriban. Kíváncsiságból rákerestem a nevezési listára, és nagy meglepetésemre még ma is aktív nevekkel találkoztam mint például Wirtmann Ferenc aki (gondolom ez a Ferenc a mostani MK Ford-os Ferenc) aki akkor még/már VFTS-el űzte a sportot! De volt itt még Budai Béla, Hideg János, és Vizin László is a nevezési listán Ladával, vagy Ranga László Audi Quattroval aki egyébként negyedik helyen végzett a versenyen! Ami nagy meglepetésemre nemzetközi verseny volt, az élen a Finn Buri Risto – Stenroos Jyrki szintén Quattrós páris végzett, második helyen pedig mindjárt egy VFTS, origianal USSR versenyzőkkel Tumalevičius Eugenijus – Videika Pranas még ha nem is hangzanak túlzottan szovjet nevűeknek.

Akit érdekel ITT megtalálja a teljes nevezési listát meg a végeredményt is, a  többieknek pedig csak a videót ajánljuk jó kis RETRO perecekkel, igazi 80-as 90-es évekbeli ruhákkal és hajviseletekkel, na meg főleg inkább lendületből mintsem erőből történő látványos fordulásokkal!