Kálmánczi – Schmidt : Volt baj rendesen! + BELSŐNem telt eseménytelenül a Kálmánczi Balázs – Schmidt Balázs páros szombathelyi versenyede a srácok sikerrel célba értek hála a kitartásuknak és a szervíz csapatnak!
Schmidt Balázs beszámolóját olvashatjátok!

Szombathely, Iseum Rallye…
Murvás verseny, jó pályákkal, jó szervezéssel! Nagy várakozással indultunk neki Vas megyének. Szervizcsapatunk maximálisan felkészítette erre a nehéz körülményekre a Lada VFTS-t. Magas, erős futómű, revíziók a motor és a váltónál és szinte minden porcikán, ami létezik. Pályabejárás során kiderült, hogy tényleg nem sétakocsikázás lesz a hétvégén.
Nagyon jól felkészült a csapatunk a szombati rajtra, teljes erőbedobással indultunk a napnak. Jól kezdtünk, jól elkaptuk a fonalat, annyira jól, hogy a híres Rallye Katlanban ugrattunk egy akkorát, hogy hirtelen azt sem tudtuk, hogy miben ülünk! 😀
Voltak sérülések az első futómű környékén, de a kitűnő szervizcsapatunk rövid idő alatt megjavította a sérüléseket és újult erővel folytattuk a szombati napot. Továbbra is jól teljesítettük a gyorsokat, amelyek nagyon tetszettek nekünk. A murva azért murva, nagyon élveztük!

Nap végére a 2. helyen álltunk, de tudtuk, hogy az újabb feladatok fejtörést okoznak majd a srácoknak. Elektromos gondok, önindító, töltés, áramtalanító… Volt baj, rendesen! De nem volt akadály, szakembereinknek köszönhetően a terv kész volt a reggeli gyors szerelésre. Mindenki tudta a dolgát és a gyors beavatkozásoknak köszönhetően a vasárnapi első gyors előtt újra a harcra kész géppel álltunk a rajtban.
Sajnos a rajt után pár kilométerrel az autó leállt, ismét elektromos gondok léptek fel de Kálmánczi Balázs gyors felismerő képességének köszönhetően a gyorsaságin sikerült megjavítani a hibát és igaz hogy nem jó idővel, de a versenyt tovább tudtuk folytatni.

Visszaestünk, de mentünk tovább! Javítottunk folyamatosan, kisebb gondokat pedig továbbra is a szervizidőben orvosolták a srácok.
Az utolsó kör előtt már nem volt lehetetlen. Be kell fejeznünk a versenyt, a célban! Nagyon akartuk látni a céldobogót, a Csapatunknak is tartoztunk ennyivel. Az utolsó hosszú gyors körben aztán jött egy újabb dráma… Elment a hátsó fék! De ki kell mennünk, meg tudjuk csinálni! Igaz, hogy nem versenytempóban vágtattunk, de ott álltunk a Stop-ban! Nagyon jó érzés volt…
Kategóriánk 4. helyén végeztünk, de nekünk olyan volt ez, mintha az elsők lettünk volna. Ilyen csapattal, ilyen háttérrel nekünk ez volt a győzelem!

A Praktistar-InterCars csapata fantasztikusan teljesített. Házigazdánk, Andor Tamás és felesége, az Andor Autó vezetői, tulajdonosai a Q-SERVICE tagjai teljes mellbedobással támogatták a hétvégénket, amit hálásan köszönünk nekik!
És a Szervizcsapat! Gáspár Csabi, Sántha Zoli, Vavika Tibcsi, Frick „Uganda” Robi, Rapp Zoli, Keszler Gábor, Sántha Laci! Ha Ők nincsenek, nincs siker! Köszönjük szépen!
Jövőre is tervezzük ezen a jól rendezett versenyen a részvételünket, szeretnénk ismét ott állni a Célban!
Csapatvezetőnk kisfia mondataival élve, amit a rajt előtt kaptunk, mint hasznos infót: „Nem a Rallye a veszélyes, hanem a Dínók!”:)

Most pedig beülhetünk a fiúk mellé a szombati utolsó gyorson a Katlanban, ahol a dupla körön kategória 3. időt autóztak!


Képek: Kovács Csilla || Bitto Zsolt – Rallymedia.tk || Jordan – Rallyheart.hu