SP rendszám Lada VFTS

Így SP-ztesd a versenyautódatLassan közeledik az idei szezon és biztos vannak páran akik gondolkodnak az SP rendszám projekt megvalósításán. Tóth Tamás jóvoltából megtudhatjátok mivel jár és mennyibe kerül, hogy a ti autótok neve is SP legyen.

“Néhány segítség azoknak, akik sportrendszámot szeretnének. Azért gondoltuk, hogy pár infóval szolgálunk, mert nem egyszerű az ügyintézése és nekünk is jól jött volna némi segítség. Fenntartjuk, hogy „másoknak más a tapasztalata” az ügymenettel kapcsolatban, mert sajnos nem egyértelmű.

Nézzük a költségeket és a menetét, hogy is zajlik ez egy már gépkönyvezett, de lejárt gépkönyvvel és versenyautó forgalmival rendelkező autó esetében:

– új gépkönyv 18.000.-

– homologizációs lap 8000.-
(ez az, ami alapján a VO lapokat kell kitölteni, tehát az átalakításokat ami a gyári homológ autótól eltérő)

– csőregisztráció: 10.000.-
(az autónk eddig is teljesen hivatalos, engedélyezett, sorszámozott és dokumentált csővel rendelkezett)

– VO lap: 12.500.-
(Ez az a lap, amin jelölni kell a változtatásokat. Azonos időben beadva, mindegy, hogy hány darab változást írunk rá!!!)

– VO lapok dokumentálása: …bármennyi, nekünk 50.000.-
(Elméletileg aki készítette az autóban lévő módosításokat és rendelkezik szakirányú végzettséggel, akkor ő is kitöltheti INGYEN!!! Amennyiben nem, abban az esetben változásonként 10.000Ft-ot is elkérhetnek módosításonként pl: futómű elöl, hátul, váltó, fékek elöl, fékek hátul, difi, szervó, kézifék, motortér és stb… ez így akár 100.000 forintra is rúghat!!!

– teljesítménymérés: 14-20.000.- között

– MNASZ szakvélemény: 16.000.-
(egy A4-es lap, amellyel az NKH-ba kell mennünk)

– Nemzeti Közlekedési Hatóság-i szemle: 1770.- + 10-20.000.-
(A műszaki állomáson nem megy végig az autó, csak szemlézik fotókkal és egy dokumentumot állítanak ki róla. Erre a tételre még rá jön 10-20.000.- között, ami a vizsgabiztosok, nepperek tiszteletdíja)

– MNASZ biztosítás: 4300.-/hó
(ha kész vagyunk a szemlével, akkor mehetünk vissza az MNASZ-be biztosítást kötni, mert csak ott és csak 1 biztosítónál lehet)

– okmányiroda: 22.500.-
(Új forgalmit, új rendszámot és menetlevelet állítanak ki a nevünkre és az autónk alvázszámára. A régi forgalmit és törzskönyvet kilukasztják és kivonják a forgalomból.)

Tehát összegezve: 176.500Ft.

Erre jöhet még 50.000Ft, ügyintézési díj, illetve, ha 1 évre befizetjük a teljes biztosítási összeget, még 35.000 Ft.

Így már 250.000Ft környékét is súrolhatja az SP rendszám. 🙁
És ezt még 1x megjegyeznénk, hogy pár éve MNASZ-es gépkönyvvel rendelkező autóról beszélünk.
Reméljük segítettünk…”

Tóth Tamás Lada VFTS

Tóth Tamás Lada VFTS

LR Instagram