Horváth András: A szórakoztatás volt a fő szempont!Látványos autózással zárta az évet Horváth András a Szilveszter Rallyn a megújult autóval. Több navigátor is „helyet kapott” a Ladában amivel ezúttal is a Just4fun kategóriában autóztak a nézők nagy örömére!

 

Szilveszter Rally 2022

 
Legutóbb akkor beszéltünk amikor tavaly az osztrák Rally Legenden álltatok rajthoz most pedig ismét egy afféle „buli” versenyen láthattunk titeket a jus4fun mezőnyben versenyezni a testvéreddel! A nézők kiszolgálása lesz most már a fő irányvonal?
 
Először is köszönöm az ismételt megkeresést a Ladaracing.hu részéről. A másik, hogy ezen a versenyen és már lassan több mint 12 éve barátom Horváth Zsolt „Zsobo” is navigált nekem aki nem a bátyám:-))) ,  Igen számomra ezen a versenyen is az örömautózás volt a lényeg meg hogy ismét össze szokjak a GXF-330 frsz piros kis verseny autómmal, mivel 2,5 évig egy teljes restauráláson esett át. Én már évekkel ezelőtt beláttam, hogy nem tudom felvenni az igazi versenyt az „űr” super Lada versenyautókkal (kovácsolt motorok, elektronikus befecskendezés, szekós váltó stb…) így nem az időre hanem a csúszkálásokra és a nézők figyelme lett a fő irányvonal.
 
Hogyan készítettétek fel az autót a mogyoródi megmérettetésre?
 
A GXF-et átnéztük, áthúztuk a futóművet és elvittem Rákosi Lacihoz (Rákosi System) hogy átnézze a motort az osztrák legend 250 km-es versenytávja után. Ezt követően a Maximal Crew műhelyében Janovics Roland és  Sárosi Soma „mérnök úr” egy nagyon precíz futómű állítást csinált GXF-en, mivel nem volt 100 % az előzőekben.
 
Első nap két ring belső gyorsasági várt rátok hogy éreztétek magatokat az autóban?
 
Az 1. gyors bemelegítés volt, hiszen 2018-óta nem indultam a Szilveszter Rallyn, de szerencsére száraz és tiszta időben teljesítettük a pályát. A 2.  gyorsot sajnos nem tudtuk teljesíteni, mivel probléma merült fel a futóműben, de este sikerült helyreállítani. A kocsiban összesègèben jó hangulat volt mind a két napon.
 
 
Sajnos mindenkit megrázott ami történt Kaposi Lászlóval mennyire nyomta rá ez a szomorú eset a bélyegét a verseny további részére?
 
Az első nap jó hangulatát sajnos beárnyékolta a Kaposi László halála (őszinte részvétünk Kaposi László családjának!), ami az első napon több órás csúszás eredményezett, de szerencsére a verseny nem került lefújásra. Nagyon sajnálatos ez a haláleset, de az biztos, hogy egy versenyző számára talán ez a legjobb mennybemenetel…  Az második nap 3. gyorsaságin kaptunk fekete szalagot a versenyautóra, ezzel is emlékezve Kaposi László emlékére, így a GXF -en már két fekete szalag is volt  (második, hátul Horváth Miklós, Édesapámnak (1946-2022) tisztelegve, akit sajnos 2022. tavaszán veszítettük el). A második napon próbáltuk jobb hangulatban lenni, ami sikerült is a baráti társaság jelenlétével.
 
Csütörtökön már népesebb közönség előtt lehetett autózni, milyen volt a „just4fun” projektben menni?
 
Jó ötlet volt a szervezők részéről, hogy létrehozták ezt a kategóriát a szilveszter rallyn, pláne, hogy szinte az elsők között mehettünk! Így sok néző láthatta ezt a kategóriát ahol a csúszkálás és a szórakoztatás volt a fő szempont.
 
 
 
Melyik gyorsaságit élveztétek a leginkább?
 
Számomra a csütörtöki 2 külső ring tetszett a legjobban, a rajt utáni és a ringből kijövő szakaszok igazi rallys szakaszoknak mondhatók! De összességében minden egyes percét imádtuk amit a GXF-el a pályákon tölthettünk!
 
 
Összességében hogyan értékeled a versenyt?
 
Szerencsére a versenynapokon száraz és napos idő volt, bár így jobban fogytak a téli gumik :-)). A második nap gyorsan lepörgött csúszások nélkül ami szinte meglepő volt. Ismét jó volt ennyi néző előtt menni és sok nézőt látni a pálya szélén. Számomra mindig van hova fejlődni, de a masodik napon páromat és a barátaimat vittem így csak a jó hangulat volt a lényeg!;-)
 
Kiknek szeretnéd megköszönni a segítséget?
 
Köszönet a támogatóknak: T-AutoControl Kft, AVC.HU-verseny és utcai felszerelés webáruház, SCAR UNGERIA SE.,
 
Köszönet Horváth Zsolt Zsobnak a szervizelést és a navigálást, páromnak Mónikának a cateringet és Ovcsák Tamásnak, hogy beűlt és jól érezte magát, valamint barátaimnak Marci, Öcsi, Jenőnek, hogy emelték a hangulatot, valamint Hunyadi Zolinak -Ladaracing.hu média -videó.
 
Köszönet a jó fotókért: KGB Gyula, Boros Gyula, Horváth Pèter