Fábián Donát – Új autóval a Rallye2-ben! Interjú+KépekA tavalyi évben a miskolci kiesés után nem is láttuk a pályákon Fábián Donátot aztán az autó is eladó sorba került de szerencsére maradt a típusnál a fiatal pilóta.
A napokban elkészült az új autó is, mi pedig mentünk is megnézni és kifaggatni Donit, hogy miként lett a kékből piros kocka!

– A tavalyi év elég rövidre sikeredett, a miskolci verseny után nem is gondolkodtatok a folytatásban?
– Sziasztok!
Igen sajnos a tavalyi év nekünk elég szerencsétlenül alakult, a bajnokságban csak Miskolcon tudtunk elindulni.
Ezt követően az egész bajnokságot ki kellet hagynunk, egy kunmadarasi csúszkálás volt, amit még tavaly teljesítettünk. Szerettünk volna még több versenyen részt venni a bajnokságban, de nem állt össze.

– Nem sokkal később már láttuk, hogy a kék eladó sorba került. Közrejátszott benne a kiesés, hogy inkább új autót építsetek vagy már tervben volt korábban is?
– Nem volt köze a szerencsétlen évnek az autó eladásához, már egy ideje szóforgásban van, hogy csinálunk egy új kocsit nekem. Tologattuk, még ezt a szezont letudjuk és majd utána, mindig ezzel oldottuk meg a problémát. 😀
A télen meghirdettem, ha el tudom adni belekezdünk az új projektbe, ha nem akkor megyünk tovább a kékkel.

– Mennyire haladt zökkenő mentesen az építkezés?
– Azt gondolom, annyi nehézség volt az új kocsi építésénél, amennyi kell, hogy legyen. Sokat éjszakáztunk, sok lemondással járt, de meg volt az időpont amire el kellet készülnünk…nem volt kérdés.
Itt szeretném megköszönni a srácoknak! Dani, Bazsi, Beavis, Viktor, Húsi és mindenki, aki csak egy csavart meghúzott a kocsin! Nagyok vagytok!

– Végre összeállt az autó. Mit lehet tudni róla nagy vonalakban?
– Igazából a két kezem meg tudom számolni azokat az alkatrészeket, amik átkerültek a kékből, gyakorlatilag egy teljesen új autóval tudunk rajthoz állni Egerben.
Kapott sok fejlesztést amivel versenyautóbbá próbáltuk tenni a Ladát.
A motor maradt 1.6-os, a váltó maradt H kapcsolású. Még véleményt nem tudok mondani, mert egy métert nem mentem vele még. ?

– A navigátor személyében történt-e változás?
– Nem. Maradunk a kis kopasz barátommal. Azt gondolom nagyon jó párost alkotunk. Néha bele akarja állítani a lábamba a csavarhúzót, néha én könyökölöm fejbe prológon, egy szóval nagyon jó a hangulat a kocsiban! ?

– Idén terveztek-e teljes évet valamelyik bajnokságban?
– Igen. Teljes évet tervezünk Rally2-es bajnokságban a murvák kivételével. Ha úgy alakul hogy nem csak aszfalton tudunk rajthoz állni, akkor mindenképp elutazunk az ország másik végébe. ?

– Akkor most Danival külön mezőnyben mentek. ? Titeken nem vonzott az ORC?
– Gondolkoztunk rajta egy keveset de én is és István is a Rally2 mellet tettük le voksunkat. Szeretnénk itt maradni és minél több versenyen elindulni.

– Milyen eredménnyel lennétek elégedettek Egerben?
– Első és legfontosabb célunk a biztos célba érkezés. Ha ezen kívül sikerül elérni barmi mást, az mar csak plusz öröm. ?


Köszönjük Húsinak , hogy ilyen kotta motort csinált!
És végül hatalmas köszönet  a támogatóinknak:

LLRacing
Optimus 92 Kft.
Mobil Credit Kft.

 

És akkor a képek Dani és Doni autóiról: