A Nürburgringi rekorder VFTS-re cseréli a KTM-et az idei Szilveszter Rallyra!Egy neves külföldi pilóta is érkezik majd a 2023-as, Hungaroringen megrendezésre kerülő Szilveszter Rallyra! A Teichmann Racing versenyzője a 21 éves Yves Volte, aki a hírhedt Nordschleife pálya egyik rekordere, ezúttal egy Lada VFTS-el áll majd rajthoz, élete első rally versenyén!

 

Yves Volte a Szilveszter Rallyn!

A 21 éves Yves Volte nem kispályás pilóta, Kecskeméten kezdte pályafutását Gokartozással, és kétszeres GTC bajnok lett! Később Kínában versenyzett FIA Formula 4-ben, majd ezt követően GT4-ben versenyzett egy Aston Martinnal. A híres Nürburgringi pálya leggyorsabb „fiatal” pilótája egy KTM GTX-el tartja a rekordot, most azonban úgy gondolta ideje magasabbra tenni a lécet! 

Yves Volte

Édesapja Denis Volte többször is indult már Magyarországon

Yves édesapja Denis Volte, aki bár jelenleg külföldön dolgozik, többször is versenyzett már Magyarországon, 2014-ben FRT Kupát is nyert, sőt a Szilveszter Rallyn is rajthoz állt már több alkalommal is. Mint megtudtuk igazi ralis család az övék. Jelenleg Kínában dolgozik és az ottani Covid állapotok miatt idén nem tud hazautazni, azonban mivel nemrég vásárolt egy Lada VFTS-t, úgy gondolta az autó ne álljon ott tétlenül, és a fia kezébe adta az indítógombot!

Jól ismert Lada VFTS

Az élesszemű Lada fanatikusok már kiszúrhatták, ez bizony a Kovács Norbi féle VFTS amit előtte pedig Vida Szabolcs hajtott. Az autón Norbi idén adott tovább, és jelenleg a PSZA Motorsport készíti fel Yves számára a Szilveszter Rallyra. A fiatal versenyző navigátora egy szintén ifjú tehetség Tellér Antónia lesz, akinek viszont már nem újkeletű dolog a Rally Sport. Kíváncsian várjuk tehát hogyan fog majd alkalmazkodni az autóhoz és a rallyhoz a német srác, reméljük hamar ráérez majd az ízére és akár többször is láthatjuk majd őt vagy édesapját valamelyik hazai versenyen a jövőben! Ha pedig szeretnétek többet is megtudni róla, Yves Voltét itt követhetitek az Instagramon!

A Szilveszter Rally-t December 27-28-29-én rendezik meg a mogyoródi Hungaroring körül.