A téligumi jobban tetszett!



Évértékelős, jövőről érdeklődős, kérdezz felelek az idei év egyik legtöbbet látott pilótájával Foczkó Ákossal!

Kemény kis szezont mentél, ORB előfutások, MARB bajnokság, két külön navigátorral nem semmi teljesítmény! Hogyan sikerült az év számodra?

Eddigi legjobban sikerült évünk az kétségtelen. Sok kilómétert mentünk és rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem a versenyek alatt. Adódtak gondok például nem úszta meg a kocsi egy törés nélkül sajnos. Ennek ellenére tartalmas volt és felejthetetlen emlék lesz minden verseny.

Idén nagyon magabiztossá váltál, beszéljünk akár látványra, akár időre történő autózásról! Nagyon össze szoktál a téessel! Jót tettek a kilóméterek? Vagy a tapasztalt navigátorok is sokat jelentenek?

Jobban érzem az autót és meg tanultam pontosabb itinert irni amihez sokban segített Máté tapasztalata. Minden téren fejlődtünk és nagyon sokat jelentett ebben a téligumi. ?

Melyiket élvezed jobban, slickekkel időre, vagy télivel a nézőknek?

Őszintén szólva a téligumi jobban tetszett. Az egész hétvégéhez úgy állsz hozzá, hogy nem kell minden egyes kanyart és részletet úgy felfogni hogy itt bizony elnyomjuk, nem kell a gumikra se figyelni. Egyszerűen csak beülünk a kocsiba és már az első kanyart alig várod hogy rá borítsd. Arról nem is beszélve hogy rengeteg lelkes néző vár a pályán és nagyon hálásak. De ettől függetlenül a slick is nagyon jó és szeretnék szép eredményeket felmutatni ilyen téren is.

Sajnos az LR Gálán nem tudtál bizonyítani de nem is kellett hiszen így is lassan bekerül a neved a nagy hazai látvány autósok közé ha így folytatod! Az ORB előfutások egyszerűen pazarok! Jók a visszajelzések?

Sajnos motorhiba miatt nem tudtam menni de nagyon jó hétvége volt nagyon jól éreztem magam így is. Nagyon jó a pálya és sokat lehet ott tanulni, remélem jövőre kapok újabb esélyt az indulásra. ? A szurkolóknak nagyon tetszik amit csinálunk, minden verseny után kapjuk az elismerő szavakat amik nagyon jól esnek, köszönjük!

Melyik volt az idei legjobb verseny?

 A Miskolc rally volt, igaz ez volt az első de a legtartalmasabb és legizgibb is egyben.

Melyik a legrosszabb?

Talán Borsodnádasd ahol sikerült kétszer is neki mennem a szalagkorlátnak, elbukva így egy jó helyezést és ez az év végi eredményünket is megpecsételte.

Melyik volt a kedvenc gyorsaságid?

Huha nem nagyon tudnék választani mert rengeteg versenyen voltunk és mindegyiken vannak kedvencek, de ha most választani kéne akkor Orfű. ?

Mi volt az idei év legnagyobb tapasztalata?

Borsodnádasd, ahol rájöttem miért fontos a jó féktáv, pláne hogy tudom is hogy ott nagyon kell fékezni. Szóval felírtuk jól, tudtam is hogy tisztelős, még is oda lettünk. ?

Lehet a siker kulcsa a stabil és kiegyensúlyozott mindig TOP szervizcsapat? 🙂

Igen ez elengedhetetlen, a srácok kiváló munkát végeztek egész évbe órási köszönet nekik!

Nem sok van már hátra az évből, tervben van még egy utolsó nagy színezés a Ringen?

Pontosan ezt fogjuk tenni reménykedve, hogy idén is sokan lesznek a pálya szélén mi mindent meg teszünk majd hogy ne hiába jöjjenek el a nézők.

Beszéljünk a gépről is, nekem elég stabilnak tűnik dehát mégiscsak Ladáról beszélünk, lesz a télen valami fejlesztés?

Nagyon jó az autó elégedett vagyok vele mind futómű, motor, fékezés terén idén sok fejlesztésen esett át, és jövőre is lesz rajta finomítva.

Jövő évre mik a tervek? Ha minden igaz a MARB szinte mindig egy hétvégén lesz az ORB-vel, ami azt jelenti választanod kell!

Igen eléggé elkeserít. Nem is tudom mit mondjak, majd kitaláljuk mi lesz most nem tudok semmi konkrétat. ?

Lapul valami jó kis hójárós a garázsban? Vagy nem élsz ennek a sportnak?

Lapulni nem lapul, de szeretnék. Az igazat megvallva rosszak a vissza jelzések és nagyon nem szeretik az efféle autókat az utakon. Papíros autót meg nagyon nehéz szerezni, de rajta vagyok a dolgon.

Kiknek szeretnéd megköszönni a segítséget?

A családomnak, a szerviz csapatnak, a szurkolóknak, akik segítettek a pálya szélén, a szervizbe vagy a versenyek előtt és alatt, egyszóval mindenkinek aki támogatott bárhogyan bármivel! ?

Mit üzensz a szurkolóknak?

Köszönjük az egész éves csápolást és elismerést jövőre is meg próbálunk a kedvükben járni, bár félek nem lesz alkalmunk ennyit keresztbe autózni, de még bármi is lehet. ?

Képek: Horváth Norbert – LR, Takács Viktor – LR