Molnár Attiláék bíznak a jó folytatásban

Ez az év sajnos nem Molnár Attiláék éve de bíznak a jó folytatásba és szeretnének részt venni az év végén megrendezésre kerülő  Nyíregyháza rallyn. 

Szia ! Mit lehet tudni jelenleg az autóról?

Szia. Az autó a tavalyi év végéig egy A-s autó volt, nagyrészt mi építjük és készítjük fel a versenyekre. Idényre fejlesztettük a féket, mert a gyári első fék nem nagyon bírta a hosszú gyorsaságikat. Ezen kívül kapott egy helyén egyeses váltót és készült bele egy 1,8-as motor, de maradt a gyári karburátor, úgyhogy van még benne lehetőség.

Hogy alakul eddig az évetek ?

Három-négy versenyt terveztünk az idényre, az ORC P13 géposztályában. Egerben indultunk először, de sajnos a hetedik gyorsasági után motorhiba miatt kiállni kényszerültünk. Az új motorunkkal az Ózd rallyra készültünk el, amelyen ugyan sikeresen célba értünk, de a vasárnapi napon már csak 3 henger ment, úgyhogy nem mondanám szerencsésnek az évünket eddig. Reméljük a Nyíregyháza rallyra sikerül orvosolni a problémát, és tudunk majd egy jót autózni.

Hogy tetszett az ózdi prológ ?

Mentem már jobb minőségű salakon, de igazából ezeken a salakos prológokon inkább kicsit vigyázni szoktunk az autóra, két hosszú versenynap követte most is. Bemelegítésnek jó volt, sikerült egy kicsit visszaszokni az autóba.

Milyen volt számotokra a szombati nap ? Volt e valami kaland ?

A szombati napon a Hangony-Domaháza szakasz tetszett a legjobban, annak ellenére is hogy elég sokat mentünk végsebességen. A Királdi kör-gyors egész jó volt, itt szerencsére szép számban voltak nézők. A Domaháza-Zabar technikás pálya volt, de nem nyerte el a tetszésemet, mert elég komoly emelkedőt kellett leküzdenünk, amelyhez jól jött volna még némi motorerő. Egy kis technikai kalandunk volt aznap, az egyik gyors rajtja előtt elromlott az önindítónk, emiatt késtünk 6 percet és összeszedtünk egy perc büntetést.

A vasárnapi napon ahogy mondtad is technikai problémával küzdődtetek de elég szép helyen végeztetek. Gondoltad volna az elején, hogy ilyen eredménnyel tértek haza ?

Bíztam benne, hogy összejöhet egy dobogós helyezés, de a körülményeket figyelembe véve szerencsésnek mondhatom magunkat hogy sikerült a harmadik helyen célba érni. Ehhez az eredményhez azért nagyban hozzájárult hogy sajnos a kategóriatársainknak sem volt problémamentes a hétvége.

Nyíregyháza rally előtt fogtok még indulni valamelyik versenyen ?

Hogyha az autó felkészítésével jól haladunk, akkor szeretnénk indulni a Sajókaza-Felsőnyárád Rallye3 futamon, de ez majd a következő hetekben fog kiderülni. Ezen kívül nincs tervben más verseny.

Kinek szeretnéd megköszönni a versenyzést?

Szeretném megköszönni a segítséget édesapámnak, nagybátyámnak, Bütösi Zsoltinak, Kopinak, Daninak, és mindenkinek aki bármivel hozzájárul a versenyzésünkhöz.

Képek: Peremicki István-Piric.hu

  • Megtalálsz minket instagramon is!