• Amit az idei KZ Invest bajnokságról tudni kell! – Ladaracing.hu – Őrület ez!

  Amit az idei KZ Invest bajnokságról tudni kell!

  A  KZ Invest Kupasorozat egyik főszervezőjét Soós Szabolcsot kérdeztük az idei változásokról!

  Nem sok lehetőség jut a kelet-magyarországi IGAZI amatőr ralisoknak legális kereteken belüli versenyzésre, szerencsére azonban a KZ Invest Kupasorozat immáron évek óta egy biztos pont a környéken kapartatni vágyóknak.

  Idén is megrendezésre kerül általatok a KZ Invest kupasorozat, még mielőtt rátérnénk az előttünk álló szezonra, hogy sikerült a tavalyi év?

  A tavalyi esztendőben 5 versenyt sikerült lebonyolítanunk a KZ Invest kupasorozat keretein belül ami igen sikeresnek volt mondható. A salakon igaz az év eleje nem sikerült valami fényesen,ugyanis a pálya alkalmassága vagy alkalmatlansága egy kicsit csorbította az éves átlagot de ezt követően a Nyíregyi és a Kabai verseny is kedvelt volt a versenyzők körében. Tudod a környékünkön egyre kevesebb az amatőröknek szóló autós rendezvény ezért sikeres a mi sorozatunk! 

  A helyszínek és a dátumok már ismertek, 15.-én rajt a debreceni salakon. Volt róla szó korábban hogy esetleg a miskolci salak is bekerül a programba, ez a terv végleg meghiúsult? 

  Két évvel ezelőtt már próbálkoztunk a Miskolci salakkal de pokolian rossz volt a minősége 2×3 kör után ahol a negyvenpár versenyautó nem tudta befejezni a versenyt ,meg kellett szakítanunk a rendezvényt ! Nem tervezzük többet ott versenyt rendezni ! Túl laza a talaj és a palánk is balesetveszélyes. Sajnos a kár nagy volt ! Ráadásul egy laza talajon az eső is közbeszólhat a verseny megrendezésébe ami kiszámíthatatlan !

  Ha minden igaz lesznek változások szigorítások, a szervízpark, illetőleg a gépátvételt illetően. Mit kell tudni a srácoknak mi változik?

  Csak a szabályokat következetesen szeretnénk még több odafigyeléssel és ellenőrzéssel betartatni ! Mindenkinek a jogosítványát ellenőrizzük és a versenyautókat is jobban figyeljük a biztonságtechnikai szempontok szerint ! Nagyobb ellenőrzéssel fogjuk átvenni vagy nem átvenni az autókat ! Bontószökevényeket szeretnénk kiszűrni a biztonságos versenyzés miatt !

  Első ízben kerül megrendezésre a “csapatbajnokság” is. Ez mit takar mik a feltételek, hogyan is néz majd ki ez?

  Csapatbajnokság arról szól hogy a versenyzők 3-5 fős csapatokban is indulhatnak ami az év végi értékelésnél egy csapatbajnoki címért megy egy értékes nyereményért. Ez még legyen titok ! A csapatbajnokságban való indulás egy külön regisztrációt és egy évre szóló 2000FT / éves díjat jelent ! Ezért egész évben a csapatbajnoksági regisztráció rendben van ! A pontozás a kategóriák szerinti ponthatárok szerint lesznek regisztrálva. Ha adott esetben a 3 versenyző 3 különböző kategóriában mindhárman első helyen végeznek azért jár a legtöbb csapat pont ! De ha mindhárman egy és ugyanazon kategóriában indulnak és 1,2,3 helyen érnek célba akkor az adott helyezésért járó pontot kapják ! Várjuk a csapatokat is hogy egy kicsit színesebb legyen a bajnokság!

  Hány autó nevezhet egy csapatban?

  MINIMUM 3 MAXIMUM 5!

  Mik a tervek hosszútávra lesznek-e még változások újdonságok?

  Újdonságból sosem elég de hogy lesz e és mikor azt még nem tudjuk ! A Kabai verseny még lebeg a semmiben mert a pálya nagy részét kő borítja de remélhetőleg addig a kiirt dátumig a bérlő elszállítja a tárolt köveket és az idén is lehetséges a kabai verseny megrendezése!

  Nyakunkon a rajt, rendben lesz a debreceni salak 15-ére?

  Az időjárás remélhetőleg a kegyeibe fogad és egy jó kis verseny lesz 15.-én a salakon !

  Köszönöm a válaszokat, és sikeres versenyeket kívánunk az idei évre is!