• Vizelli: Megpróbálunk még gyorsabbak lenni! | Ladaracing.hu - Őrület ez!

  Vizelli: Megpróbálunk még gyorsabbak lenni!

  Régen beszéltünk már “hivatalosan” Karesszal, úgy hogy ez alkalommal úgy beszélgettünk hogy az majd adásba megy! 🙂

  Na hát akkor kezdjük a kihagyhatatlan januári kérdéssel, milyen volt a tavalyi évetek?

  Lényegében a tavalyi évet azt nagyjából mindenki tudja hogy mi történt, próbáltunk menni de Fortuna isten nem volt velünk. Volt törésünk, több is az éven, sokszor kiestünk, amikor mentünk hála istennek tudtunk jól is szerepelni aztán bízunk benne hogy az idei év szerencsésebb lesz.

  Ha már így szóba hoztad mi történt Orfűn? Nem sok anyagot láttam arról az esésről a végeredményt leszámítva!

  Az úgy történt hogy tudtunk úgy nevezni Nyíregyháza előtti teszt verseny jelleggel hogy kétszer neveztünk, így oda vissza mentünk a pályán. Ezt úgy oldotta meg a verseny szervezője hogy a mezőny előtt mentünk el elsőnek, aztán gyorsan megfordítottak minket és visszafele vissza jöhettünk majd utána a mezőnnyel lementünk. Jött egy technikai problémánk, az első lefutásunk után vissza jöttünk etap úton és kiálltunk szervizelni, így amikor másodjára lement a mezőny abból mi kimaradtunk. Majd akkor csatlakoztunk be mikor már az Érdi visszafele jött élesbe és lefele ment etapon a pályán, az én fejembe meg úgy volt a pálya hogy lefele van és ott nem volt lassító ahol amúgy valójában a másik irányban már volt. A többit már eltudjátok képzelni sikerült későn meglátni, szokatlan volt a kocsin a fék is, elfékeztem elállt az autó keresztbe, majdnem be is vettük a lassítót csak az út szélén volt egy beton gyűrű szerűség, és beakadt a bal hátsó sarka a kocsinak ami szépen vitte is a jobb elejét is az autónak, mindezt egy héttel a Nyíregyháza Rally előtt úgy hogy már előtte is rengeteget dolgoztak a Prakistar Motorsportos fiúk az autón és sajnos még csináltam nekik egy kis plusz munkát is.

  Apropó Prakistar vagy Korda Racing, kicsit zavaros ez most nekünk! Hogy is van ez most akkor?

  Sikerült az év közben összeismerkedni a Prakistar Motorsportos srácokkal, és a Mecsek Rally előtt nagyon nagy segítséget nyújtottak nekünk, ugyanis nem volt időnk a felkészítésre, ők pedig felajánlották és összerakták nekem az autót a versenyre. Utána többször is segítettek, jól kijöttünk egymással, így már a Nyíregyháza Rallyra is az ő szervizük által lett felkészítve a VFTS. Természetesen továbbra is Korda Racingesek vagyunk, de a Prakistar Motorsport színeiben is versenyzünk ezentúl. Nem is titok hogy jelenleg három autó is épül náluk, amiből az egyik az enyém lesz, nagyon komoly terveik vannak, komoly főtámogatókkal mint az Intercars illetve a Q-Service.

  És milyen terveid vannak neked, a jövő évre?

  Szeretnék egy ORC teljes verseny szezont teljesíteni, lehetőleg hibamentesen és eredményesen. Persze meglátjuk hogy a végén hova lesz elég a teljesítményünk. Úgy érzem jövőre ehhez minden feltétel adott lesz. Vannak külföldi terveink is, szeretnék a Legendre újra kijutni, habár egy időbe esik a Mecsek Rallyval, de addigra majd látjuk hogy fogunk állni a bajnokságban és az alapján tudunk majd dönteni. Úgy néz ki lehet visszahívást kapunk majd a spanyol versenyre is amin már részt tudtunk venni korábban, egy Ukrán versenyre is kaptunk meghívót úgyhogy ha tudunk akkor szeretnénk mindenhová eljutni és minél többet menni az idei évben!

  Előtte még ha jól értesültem részt vesztek egy havas teszt versenyen is, egy számodra új típussal!

  Ez egy egészen friss sztori, jött egy lehetőség hogy eltudunk menni a Kovásznai Winter Rallyra, amire már nagyon régóta vágytunk és nagyon szerettünk volna eljutni, csak ez a február eleji időpont nekünk mindig olyan volt hogy sose volt kész az autó, vagy teljesen szét volt szedve. Jelen állás szerint most sincs kész, de viszont találtunk egy BMW-t amit kitudunk próbálni ezen a versenyen. Hátul kapar, erőben nincs hiány, benne van ebben is a szekes váltó, úgyhogy kipróbáljuk ezt a versenyt is végre!

  Mi lesz ha nagyon megtetszik a BMW?

  Biztos hogy nem rossz kocsi, jó helyen van a hajtása, de márka hűek maradunk. Na meg Évi a feleségem is említette már hogy ez nála váló ok lenne, úgy hogy marad a Lada! 🙂

  LR Gála?

  Igazából nem hiszem hogy kimaradhat az életünkből, amíg kapunk rá meghívást mi ott leszünk! Reméljük nem úgy állítunk oda mint legutóbb! 😀 (a Szombathely Rally-s borulás után hatalmas munkával állították talpra az autót egy hét alatt hogy eltudjanak indulni a Gálán, igaz az autó ahogy Karesz fogalmazta úgy nézett ki mint egy visszacsomagolt sajtbuger – a szerk.) 

  LADARACING ALL STAR GÁLA

  Mikor lesz a VFTS éles tesztje?

  Bízunk benne hogy Eger Rally előtt tudunk még menni pár kilométert egy sprinten. Feltétlenül kell menjünk mert elég sok módosítás lesz az autón.

  Mik ezek a fejlesztések lehet tudni, publikus?

  Nem titok, hogy kicsit a futóművet próbáljuk fejleszteni, módosítani hogy egy kicsit fordulékonyabb legyen az autó és minél többet legyen az úton a kereke. Belevágtunk egy teljesen új gyártású lengőkar szettbe, késes stabilizátorok elöl-hátul, úgyhogy viszonylag sok módosítás lesz a futóművön. Teljesen egyedi fejlesztése lesz ez a Prakistar Motorsporttól, a csapatukban vannak tapasztalt pályaversenyzők is, úgyhogy nagyon értenek ehhez, és ha beválik nem kizárt hogy értékesítésre is kerül majd belőlük. De az autó többi része is változni fog, hátrébb lesz téve az üléspozíció, új pedálgép lesz a kocsiban, szóval biztosan szoknom kell majd hogy durván olyan 15-20 centivel hátrébbról kell vezetni! Újak lesznek a fékek is, szóval egész Kit Caros lesz! Mondjuk már eddig is az volt! Szóval próbálunk még gyorsabbak lenni majd!

  Hogy van a kis családod? Ült már a kicsi a VFTS-ben?

  Jól vagyunk köszönjük szépen mindenki nagyon jól van! A “téesben” még nem de a hójárósba már beleültettem! 🙂

  Hogy tetszik az új fanatXstoreos, LR Vizelli kollekció?

  Hatalmas megtiszteltetés ez nekem, hogy engem választottatok egy ilyen projekthez,  büszkén fogom hordani, és még büszkébb leszek ha minél több embert látok majd a pálya széleken Vizellis relikviákban!

  Mit üzensz a szurkolóknak?

  Köszönöm szépen a bizalmat, és a kitartó szurkolást, a sok-sok üzenetet, rengetegszer, nagyon nagyon jól esik hogy ennyi ember elismeri a munkánkat! Köszönöm szépen! De ha véletlen meglátok valahol is a pálya szélén kiugrani valakit Vizellis pólóban, akkor megállok és megforgatom! 😀

  Haha szerintem ezt lehet nem kellett volna mondani! Hamar oda lesz így az ORC cím!

  Na jó akkor úgy fogalmazok, hogy ahol lehetőségünk lesz rá! 🙂 De ha más nem is, aláírok majd minden pólót amit csak tudok!

  Köszönöm szépen az interjút, akkor sok sikert kívánunk nektek a jövő évre, ti pedig srácok hallottátok, meg is lehet a VFTS-t forgattatni ha úgy van! 

  Képek: Gyenis Csaba, Prakistar Motorsport, Petrol Juice, Kugelmann Erik, Végh Krisztián

  Nyereményjáték! Nyerj Vizellis oldaltáskát!