• Spisak győzött Zákányi előtt a 7. Gálán! | Ladaracing.hu - Őrület ez!

  Spisak győzött Zákányi előtt a 7. Gálán!

  Pavol Spisak negyedjére is behúzta az All Star Gálát a Béres motoros VFTS-el. A döntőben Zákányi Janikával küzdött meg aki egy kör után feladta a versenyt, ékszíj probléma miatt. A bronz meccsen Ecsy mérkőzött meg Szabó Norbival, előbbi végzett a dobogó harmadik fokán.

  Nem volt kegyes az időjárás hozzánk az egy naposra redukált rendezvényen. Sajnos egész nap hol esett, hol nem, hol jobban hol kevésbé. Így elég nehéz volt kitapasztalni a pályát is hol betapadt, hol nem, volt tehát dolguk a versenyzőknek.

  A gondok már korán reggel elkezdődtek, sajnos Hodosi Gabó, és Kiss Zsolt nem tudott végül eljönni a versenyre.

  Sajnos ez még csak a kezdet volt, Vizelli Karesz idén ismét mindent megpróbált hogy itt lehessen a veszprémi kiesés után, de sajnos a tartalék autója alatt is megállt a motor, sőt mi több Csigoly is csak a szurkolók és az irántunk érzett tisztelete végett hozta el a VFTS-t, mivel előző éjszaka az is megállt.. A két pilóta bár idén versenyezni nem tudott, Csigoly és Karesz ismét bebizonyította hogy nem hiába a szurkolók kedvenceik, hiszen nem csak vezetés technikailag, hanem az erkölcsileg és a sport és szurkolók iránti hozzáállásuk miatt is megérdemelnének egy serleget. Bravó!

  Így indult tehát a nap és a folytatás sem volt sokkal sikeresebb, Jobbágy Krisztián nagylelkűen felajánlotta az autóját Vizelli Karesznak, aki úgy látszik idén nem a legjobb formájában van hiszen azt az autót is lefőzte. Ennek ellenére Jobbágyék nem adták fel és Miskolcról hoztak tömítést hogy tudjanak menni az este folyamán. Nem sokan fáradoztak volna ezért ilyen sokat, így külön elismerés illeti a csapatot ezért! 

  Szintén egész nap küzdöttek az autóval Balogh Petiék, akik a Gála első körét tudták teljesíteni majd szintén kigurultak a versenyből, a Vida Sanyával folytatott csata során.

  Nem állt rajtba Molnár Feri sem, aki bár itt volt és egész nap autózott, végül úgy döntött nem kockáztatja meg a versenyzést mert mint mondta, olyan sokat lehetett autózni a nap folyamán, hogy neki ez új, és mentálisan teljesen elfáradt az estére. Bár próbáltuk meggyőzni, Feri végleges döntést hozott, így a kék VFTS trélerre került a Gálára.

  Szintén nem állt rajthoz Támcsu Zoli sem aki bár itt volt, és szépen autózott nap közben, estére az autó elkezdte főzni a vizet így Zoliék nem kockáztatták meg a versenyzést.

  Papp Arniék gyakorlatilag késő délutánra érkeztek meg, és egy kommunikációs szervezési hiba végett (a sportbíró nem továbbította kérésüket a versenyigazgatói toronyba) még egy bemelegítő körre se kaptak lehetőséget, így sajnos Arni gyakorlatilag vakon autózott és kiesett a versenyből az első csatában Vida ellen. A srácok minden köszönetet megérdemelnek hiszen vállalták a túrát annak ellenére is hogy tudták nem tudnak majd edzeni egész nap. 

  Bütösi Zsolt és Ecsy látványos csatájából utóbbi jutott tovább, az első kört X-re hozták a bírók ám Ecsy össze szedte magát a másodikra, aki így Vida Sanyival került a legjobb 8 pilóta közé. Szoros csaták következtek, visszahívással de egy hajszállal végül Ecsy jutott túl a párharcon az elődöntőbe.

  Déli házi rangadóval indult a másik ág, Zákányi Szauer párosítással, amit a közönség imádott, meg mi is, ám Szauer Gergő feladni kényszerült a versenyt így  Zákányi Janika jutott be a top8-ba ahol Jobbágy Krisztián várt rá, akik egész délután azon voltak hogy tudjanak menni a kocsival. Talán ez is közre játszott, de Janika pontosabban terelte az autót így megvolt a második elődöntős Ecsy után.

  A harmadik ág igazi csemege volt ahol az LLRacinges fiúk, a Fábián testvérpár egymás ellen csatázott a kockákkal. Emlékezetes verseny volt ami Donát sikerét hozta. Lang Arninak nem kedvezett a sorsolás egyből a legnagyobb esélyessel kellett megküzdenie, ennek ellenére, megnehezítette a szlovák versenyző dolgát, ám végül 6-4-es összesítéssel Spisak ment tovább. A következő körben Spisak következett aki felszúrózta a VFTS-t, és hatalmas csatában győzte le Fábián Donit, akik elégedettek lehettek hiszen az autó remekül teljesített az új motorral.

  A negyedik ágon is izgalmas csaták zajlottak, Karsai Tomi az első kört simán maga előnyére fordította Szabó Norbi ellen, ám a másodikban hibázott, beforgott a VFTS-el, így utóbbi jutott tovább. A következő ellenfele Foczkó Ákos volt aki szintén bele hibázott, így Norbi magabiztosságával, Ákoson is túl jutott, így az arany kocka már a top8-ban várhatta a rajtot. Kovács Roliék következtek a harmadik déli meghívott. Roli nem okozott csalódást egész nap szépen terelte a kocsit, és annak ellenére hogy először járt nálunk, bemutatta miért is kapott meghívót. A csatában ám kijött Szabó Norbi 7 éves tapasztalata a ringen, így utolsóként ő került be az elődöntőbe.

  A legjobb négy tehát Zákányi, Ecsy, Spisak, Szabó lett, és senki nem adta könnyen a döntőbe jutást. Ecsy futott Zákányival egy 6-4, 4-6 -os menetet, így újra játszották a fiúk a csatát. A következőekben azonban Zákányi magabiztosan oda vissza egyhangú pontozással bebiztosította a döntős helyezését.

  A másik ágon szintén nehezen döntöttek a felek, Spisak nullázta első körét, majd Szabó Norbi is. Így vissza hívás következett, melyet azonban Spisak már remekül autózva behúzott, így ő várhatott a végső csatára.

  A bronz csata méltó volt az LR Gálához, akár döntővel is felért volna, Szabó Norbi kevéssel de megszerezte az előnyt(6-4), ám a fordulás után Ecsy odatette magát és  7-3-as pontozással odaért a dobogóra. 

  A döntő sajnos nem sikerült ennyire izgalmasra hiszen az első kör után Janika feladni kényszerült a versenyt, így Pavol Spisak negyedjére is elvitte a kupát, gyakorlatilag végig magabiztosan, stabilan autózva. 

  7. Ladaracing.hu All Star Gála végeredmény:

  1. Pavol Spisak 
  2. Zákányi Janika
  3. Ecsedi Ádám
  4. Szabó Norbert

  1. Amatőr All Star Gála végeredmény:

  1. Gyöngyösi Marcell
  2. Furik Péter
  3. Török László Zsolt