Lengyel János – Váradi Zoltán: Elégedettek vagyunk!

Lengyel Jani és Váradi Zoli sikeresen abszolválta a múlt hétvégén megrendezésre került XLavina Rallye Sprintet, a továbbiakban Zoli beszámolóját olvashatjátok.

– Szia Zoli! Hogy érteztétek magatokat a hétvégi XLavina Rallye Sprinten? Milyen volt a rendezés?
A kora reggeli hideget leszámítva nagyon jól éreztük magunkat. Izgalmas élményekkel teli versenyhétvégén vagyunk túl.
Le a kalappal a rendezők előtt, színvonalas és jól lebonyolított versenyt hoztak össze nekünk. Ezúttal is köszönet érte!

– Ez volt az első versenyetek ezen a szakaszon. Hogy tetszett?
A gyorsasági szakasz nagyon tetszett, voltak benne tempós és technikás részek is, figyelni kellett az árnyékos helyeken ahol még délután is nedves volt az út. A kóspallagi elág. után rosszabb volt az aszfalt minősége, dobálósabb volt a pálya, de nagyon élveztük!

– Abszolútban a 12. helyen végeztetek. Mennyire vagy elégedett a helyezéssel?
Őszintén szólva nem figyeltem az abszolút eredményünket, inkább a kategóriában és a kupában néztem az időket, hogy hogy állunk a többiekhez képest. Mindkettőben 5. helyen végeztünk amire azt mondtuk Jánossal, hogy a két hónapos kihagyás után teljesen meg vagyunk elégedve ezzel az eredménnyel.

– Volt valami technikai problémátok?
Sajnos voltak problémáink az autóval, de aki régóta Ladázik az tudja, hogy mindig okoz meglepetést ez a technika. Nekünk most éppen az önindítóval volt gondunk a nap folyamán, plusz a 4. gyors előtt kicsúszott az egyik kábel a csatlakozóból, ami a hűtőventilátornak adja az áramot, így nem volt hűtése a motornak. Szerencsére sikerült ideiglenes megoldást találni, és a mezőny után el tudtunk rajtolni. Ezúton szeretném megköszönni azoknak, akik ott segítettek!

– Nem volt könnyű eldönteni, hogy milyen gumival is induljon az ember. Nektek sikerült kiválasztani a aszfalt állapotának megfelelőt?
Igen sikerült, az első gyorsra intermedia gumit tettünk fel, mert mindenhol vizes volt a pálya így ez jó döntésnek bizonyult. Majd a második gyorstól már slick-el mentünk mert száradt annyit a út, hogy ezekkel vágjunk neki a többi szakasznak.

– Az évre terveztek még valamit, vagy jön a téli szünet?
Idén még a szilveszter rallye-n fogunk indulni, reméljük nagyobb sikerrel zárjuk mint a előzőt. Az lesz az utolsó versenyünk ebben az évben, és kezdődik a téli szünet valamint a felkészülés a jövő évre.

Támogatók, köszönet:
L&Zs Vas Fém Kft., Váradi Sándor E.V., eneos-olaj.hu, Borca Motorsport, Team Galgalog Sped.