• Foczkó: Keményen készülünk a Rally2-re! | Ladaracing.hu - Őrület ez!

  Foczkó: Keményen készülünk a Rally2-re!

  Foczkó Ákost kérdeztük az idei terveiről!

  Nagy büszkeséggel töltött el minket a tavalyi évben hogy a MARB abszolút, valamint északi régió bajnok párosa, a Foczkó Ákos – Kiss “Vadmagyar” Balázs kettős mondhatni zászlós hajója volt az LR Őrületnek! Rengeteget autóztak a fiúk, hol eredményre, hol látványra, és valljuk be a bizonyítvány mind a kettőből jeles lett!

  Kezdjük ott ahol abba hagytuk, MARB bajnokok lettetek. Milyen volt a díjátadó ünnepség, gondolom nem maradtatok szárazon? 🙂

  Óriási öröm volt számunkra a MARB bajnoki cím, a sok fáradozás és évek végre meghozták a várva várt sikert. Részben teljesült egy nagy vágyam is, de remélem sok van még bennem és a csapatban, nem állunk meg egynél. Az északi régióban is sikerült győzedelmeskedni, így 2 díjátadón is részt vehettünk. Mondhatni igen, jól éreztük magunkat. 😀

  Milyen volt a teletek. Láttam építettetek a Balázzsal egy közös tréning autót, ami ment a Szilveszter Ralin is, volt használva rendesen az utóbbi hetekben?

  Balázs ötletelte ki, hogy jó lenne télen autózni, ő is sokat tanult ott. Megegyeztünk egy úgy mond közös autón és nyáron elkezdődött az építkezés. Szilveszterre el is készült és Balázs le is tesztelte, sikeresen levizsgázott. Azóta mentünk vele hóba is párszor, nagyon jó kis gép.

  Mi a helyzet a VFTS-el kapott egy kis ráncfelvarrást, fejlesztést?

  Kasza papónál tölti jelenleg a téli szünetet, megkapja a kívánt éves revíziót. Ezen felül kap egy teljesen új kábelrendszert valamint a tavalyi év sikere miatt édesapukám meg ajándékozott egy szekis váltóval is. Lesz még benne egy digitális kijelző, úgy hogy nagyon “erötös” lesz. A motor marad a “csalós” 1.6! :DDD

  Legutóbbi információim szerint jövőre, Rally2, Balázzsal a jobb oldalon. Helytálló?

  Igen továbblépünk a másodosztályban fogunk versenyezni egy teljes szezont beleértve a murva versenyeket is. Izgatottan várjuk és keményen készülünk rá.

  Tudtok-e már valamit kik lesznek ott, akikkel lehet majd jókat csatázni?

  Bizonyára lesznek, ha csak a tavalyi évet nézzük rengeteg gyors és ügyes pilóta van a mezőnyben, erős autókkal. Reméljük sikerül majd itt is szépen szerepelni, év közben kiderül mennyire tudjuk felvenni a versenyt a többiekkel.

  Mi a célkitűzés?

  Szeretnénk a kategóriában mindenképpen dobogóra állni, és abszolútban is a legjobb 5 között végezni. Egyelőre ennyi, mindig kihozzuk magunkból a maximumot, most is így fogunk tenni és majd meglátjuk mire elég. Szerencsére MARB futamok most nem ütik az ORB-t, így ott örömautózás várható a részünkről. 🙂

  Melyik versenyt várjátok a leginkább?

  Én a Szombathely rallyt, nagy vágyam már egy murva futam. Bízom benne hogy a téli autózás és a tapasztalatok híján nem leszek béna. 😀

  Az egyik, hanem a legnézettebb belsőnk az LR youtube csatornánkon a Nyíregyháza Rallys 15 perces gyorsaságitok, amit közel 30 ezren néztek már meg! És valóban beteg egy belső videó! Egyre többen ismernek, elismernek és egyre népszerűbb a Foczkó név! Te hogy érzed?

  Nézegetem én is a nézettségét mert nagyon jó érzéssel tölt el hogy ennyien kíváncsiak rá. Elképesztően jó gyorsasági volt, nagyon élveztük. Úgy veszem észre hogy egyre többen szeretnek, kapok sok üzenetet is, nagyon hálás vagyok, köszönöm. Igyekszem tartani ezt a a fajta stílust a jövőben is és vissza adni a sok biztatást és elismerést a szurkolóknak a pálya szélén.

  LR Gála, júli 13, összejön idén?

  Nagyon szeretnék ott lenni, ha meghívást kapok természetesen biztos, hogy ott leszek. 2017-ben sajna a motor miatt csak néző voltam, de még így is nagyon élveztem. Idén ez nem fog ki rajtunk, mert idő közben lett egy tartalék motorunk, a szerviz autó tele alkatrésszel, szóval nincs lehetetlen bármi jön közbe akkor is elindulok. 😀 Ha más nem kettes létrával.

  Mit üzensz a szurkolóknak?

  Köszönjük a rengeteg jó kívánságot, az évről évre való biztatást és elismerést. Idén is arra törekedünk hogy a lehető legjobban autózzunk, reméljük sokan kilátogatnak majd a pályákra.

  Hallottátok, Március végén Eger Rally, mindenkit várnak a pálya szélére a srácok! Sok sikert kívánunk és reméljük idén is rengeteget lengetik majd az LR lobogót a fiúk!

  Képek: Duen.hu, FTF Pictures, Bitto -zsolt – rallymedia.tk, Kovács Csilla – Mnasz facebook site