• Foczkó: Hibáztam | Ladaracing.hu - Őrület ez!

  Foczkó: Hibáztam

  A Foczkó Ákos – Kiss Balázs páros sajnos össze törte a VFTS-t Bükkszentkereszten a 25. Hell Miskolc Rallyn. 

  Ákost kérdeztük a történtekről aki érthetően elég csalódott volt a verseny után.

  Egerben kezdtétek az évet, végül is célba értetek de talán nem úgy ahogy terveztétek 4 perc hátránnyal. Mik történtek ott pár szóban?

  A 2. gyorson a kitérő után szűkre vettem a jobbos kanyart és hozzá ért a gumi a padkához, mentünk tovább mintha mi sem történt volna de a lassító előtt Éreztem hogy nem fordul a kocsi ezért utána félre álltunk kicserélni ami miatt nagy hátrányba kerültünk sajnos. Más probléma nem volt élveztük a versenyt ezt leszámítva.

  Miskolc hazai pálya nektek, gondolom nagy erőkkel készültetek erre a versenyre.

  Nagyon készültünk rá, bár Egerre is ugyan ennyire. A gyorsok szinte itt vannak nekem a szomszédba, nem is volt ismeretlen egy sem mivel többször is mentem már rajtuk, Sátán és Lyukón még esőben is. Ha van verseny amit meg lehetett nyerni ez az volt…

  Már a kezdés sem volt az igazi a prológon ha jól emlékszek nem tudtatok túl sokat autózni!

  Sajnos Kolencsikék neki mentek a palánknak így leintettek minket, én nem tudok valami jól menni a salakon annyira nem zavart hogy nem tudtam több kört menni igazság szerint.

  Majd jött a szombat és folytatódott a pech széria. Legyünk őszinték azért Bükkszentet leküldted már párszor, és bár vizes volt a pálya, azért nem ma kezdted már te sem,  MARB bajnok vagy.. na szóval szerintem mindenkit meglepett ez a szerencsétlen falba állás abban a kanyarban. Mi történt?

  Előtte lévő nap is kicsit szerencsétlenül alakult mert etapon is eltévedtünk(hazai pályán…) aztán a prológ után a parc fermébe menet is akcióztunk és mindent össze vetve 1 perc 15 másodperces büntetéssel kezdtük a szombatot. Ennek ellenére úgy feküdtünk le aludni hogy a célba van vége a versenynek, bármi lehet nem aggódjuk túl. Számítottam a rajtba hogy csúszik és orrtolós is lehet az autó, felfelé végig figyeltem az autó viselkedését mindenhol tökéletes volt, nem úszkált, kigyorsításon se, és mire oda értünk úgy gondoltam itt is vehetek “bátrabb” féktávot. Aztán ott hirtelen betolta az orrát én pedig balra már eltekertem a kormányt aztán nagy hiba, álltam a fékbe.. elég rossz látvány volt hogy csak egy falat láttam magunk előtt. De a pálya széli autóversenyzők ezt is megoldottak volna. 🙂

  A csalódottságon túl mennyire súlyos a kár az autóban?

  Elég jelentős, kár is firtatni.

  Menni kell tovább! Fehérvárra gondolom készen lesz!

  Azon dolgozunk hogy tudjunk menni minél előbb igen, egyelőre nem tudok többet.

  Mit üzentek a szurkolóknak?

  Köszönjük továbbra is a biztatást szeretnénk nagyon jól teljesíteni és kimaradni ezekből a bakikból.

  Mielőbbi felépülést kívánunk az autónak és reméljük mihamarabb helyre áll a rend, és sikeresek tudtok lenni újra!

  Képek: ZSfoto – Rallyfeeling.hu, Tolós Váltó – facebook, mnasz facebook