Dobogóval kezdték az évet!

Az Ifj. Kerék György “Guriga” – Bata Zsolt VFTS-es párost kérdeztük a sikeres szezonnyitó egri hétvégéről! 

Mit tudhatunk az idei autóról, történt-e valami fejlesztés a télen?

Sziasztok! Az autónk a jól bevált tavalyi VFTS, amin változtatás nem történt semmit nem fejlesztettünk minden maradt a régi!

Remek kis mezőny csapódott össze az ORC-ben, erős kategória, mi volt a célkitűzés a verseny előtt?

Igen 12-en indultunk el a kategóriában 6-7 páros számára a dobogó bármely foka elérhető, persze a célkitűzés számunkra is a dobogó volt, mint mindenki számára hisz mindenki nyerni szeretne!

Az első szervizbe már másodikként értetek be, nem sokkal lemaradva Fenyvesiék mögött. Jól indult a nap, óvatos kezdés volt ez, akár még maradt is benne?

jól indult a nap a másodpercek magukért beszéltek. Nagy küzdelem volt hiszen 4 autó 4-5 másodpercen belül tudott autózni! Egy kicsi mindig marad a gyorsokban még akkor is ha azt mondjuk ez király volt de ez nem mérvadó.

A folytatás se sikerült rosszabbra, szakasz győzelem Szarvaskőn, és a következő szervizre már kevesebb mint 1 másodperc lett csak a hátrány! Hogy viselkedett az autó? Mi volt a terv a folytatásra, megpróbáltátok meghúzni a nap végét, vagy a biztonságra törekedtetek?

Az autó tökéletesen viselkedett és mi is teljes összhangban voltunk. Az utolsó gyorsaságin a technika közbe szólt, az első lassítónál hatodikban maradt a váltó így teljesítettük a gyorsaságit majd be kínlódtuk a szervizig magunkat! 

Vasárnap következett, jeges szakaszokkal de ahogy néztem ez titeket nem igazán hátráltatott, talán a legcsúszósabb borsodnádasdi gyorsaságit is nyertétek! Ti hogy éreztétek rendben volt?

Sajnos a rövid váltónk egy kicsit hátráltatott minket de mi mindent beleadtunk és próbáltunk a másodpercek ellen küzdeni.

A mezőny egyre jobban széthúzódott, szoktatok ilyenkor biztonságit autózni inkább?

Nem nyilván a cél az első hely volt számunkra is, mindent meg tettünk érte de a váltó nagyon hátráltatott minket!

Végig magabiztos autózással simán meglett a kategória második hely. Elégedettek vagytok? Hogyan értékelitek a hétvégét?

A körülményekhez képest elégedettek vagyunk örülünk neki hogy ilyen kategória társaink vannak, reméljük hogy az egész év ilyen küzdelmesen telik. Gratulálunk a csapattársainknak az elért eredményekhez !

Ezek után cél az ORC bajnoki cím?

Naná!! 😀

Hogy álltok a Miskolc környéki szakaszokkal?

Szeretjük a miskolci pályákat, meg próbálunk itt is a dobogó legfelső fokáért harcolni!

Kiknek szeretnétek megköszönni a segítséget?

Köszönjük a szervizcsapatnak az odaadó munkájukat és nem utolsó sorban feleségeinknek a támogatást!

Köszönöm a válaszokat, sok sikert kívánunk Miskolcra!

Képek: JB fotó – Miskolcautósport, Norbi – Ladaracing.hu