• Dénes Szabi: Orfűn kezdünk! – Ladaracing.hu – Őrület ez!

  Dénes Szabi: Orfűn kezdünk!

  Új szezon, új bajnokság, új autó. Dénes Szabolccsal beszélgettünk, aki idén kóstolgatja majd a déli sprinteket, egy H-s Zsigulival!

  Bár a szövetség nagy erőkkel dolgozik a rally utánpótlás kivégzésén, azért jó látni hogy vannak még olyanok akik bele vágnak a dologba, és pár év múlva talán ORB versenyeken is viszont láthatjuk őket. Ilyen például Dénes Szabolcs, aki amellett hogy tehetséges, szépen halad előre, és idén már egy komolyabb Ladával egy komolyabb bajnokságban pallérozódhat majd, reméljük sikerrel!

  1. Először is egy kicsit a tavalyi évről. Elég sok “kupás” képet láttam a facebookon, milyen eredményekkel sikerült befejezni a 2017-es évet, illetve az év végi összesítést?

  A tavalyi évben teljes szezont futottunk a Samse Minirally bajnokságban. Remekül sikerült, az év szinte összes versenyen sikerült dobogón végeznünk, ami az év végi értékelést illeti az Abszolút, Kategória és a Lada kupában is bajnokok lettünk nagy meglepetésünkre.

  2. Melyik volt a legjobb verseny, a legszebb élmény, a legnagyobb tapasztalat 2017-ben számodra?

  Nehéz kiemelni versenyeket mert mindegyik valamiért emlékezetes maradt számomra. A legnagyobb élmény talán a Mecsek rallye prológon való közönség autózás volt. Nagyon jó volt ennyi ember előtt menni. Legjobb verseny talán a nagynyárádi volt ahol először sikerült az abszolút értékelésben is nyernünk.

  3. Új szezon, új versenyautó. Mit tudhatunk a gépről?

  Szezon végén arra a döntésre jutottam hogy meg kell vánom a zöldtől. Helyére egy komolyabb technikával felszerelt gép érkezett. A-s gépcsoportból H-s lett. A kocsi szíve egy 1.6os. 45-os weberekkel szerelt, Bajor Zoli álltál készített motor. Heggesztett difit leváltotta egy speer difi kombi áttétellel. Váltó egy jobbra kint egyes toló kerekes rövid 1 és 2-es fokozattal. Utcai gumiról váltottunk egy úgymond fél slick gumira. Az autó teljes revizión esett át, amit köszönök ezúton is Paczur Dominiknak. Kipróbalni sajnos nem volt alkalmam még ezért izgalmasnak ígérkezik az első verseny ami Orfűn lesz! ☺️

  4. Mik a tervek az idei évre, bajnokság, kategória, személyes célok?

  Idei évben szeretnénk minél több Déli régiós sprint versenyen rajthoz állni. Sprintbe a 4-es kategóriát fogjuk reményeink szerint erősíteni. Első pár versenyen az a célom hogy megismerjem a kocsi viselkedését és minél jobban össze szokjak vele. Eredményekről felesleges lenne egyenlőre beszélni egy ismeretlen bajnokságban egy ismeretlen autóval.

  5. Az első verseny ugye Orfűn lesz. Nem csak az autó számára lesz ez teszt verseny hanem számodra is hiszen ha jól tudom nem sok Sprinten mentél ezidáig. Hogyan készülsz a versenyre?

  Orfűi pályán évek óta követem a sprintet mint kamerás. Idén ez másképp lesz. Előző évek belső felvételeivel készülök, próbálok tanulni belőlük.

  6. Mi a helyzet a jobb oldalon, 2018-ban?

  Jobb oldalt még mindig változatlan a helyzet, barátnőmmel fogok menni idén is. Itt már komolyabb dolga lesz neki is! ☺️

  7. Szépen halad a karriered, egyre, mutatósabb és erősebb autókban láthatunk téged, egyre magabiztosabb és látványosabb autózást bemutatva. Rejtett vágyak a jövőre nézve?

  Nekem már az eddig elért eredmények is álomszerűek. Próbálok minél többet fejlődni, tanácsokat megfogadni és azt a valóságban érvényesíteni. Rejtett vágyam talán az hogy egy egész évet sikerüljön teljesíteni a Déli régióban.

  8. Mit üzensz a szurkolóknak?

  Gyertek ki minél többen, hogy lássa a mezőny vannak még akiket érdekel ez a sport, még így is hogy haldoklik. Köszönöm szépen a lehetőséget! 🙂 Orfűn találkozunk! ✌