bmw motoros lada

“Kettőfél” hat henger. BMW motoros hazai drift Lada épülőben!Szeretjük a jó kis Lada blokkot, de azért azt el kell ismerni hogy driftre létezhetetlen annyi erőt kinyerni belőle hogy felvegye a versenyt a vérbeli drift autókkal. Mégis vannak akik ragaszkodnak a LADA kabinhoz és egy kis szívműtéttel már lehet is sikereket elérni vele, mint ahogy azt számos példa bizonyítja!

Anno 2014-ben személyesen is láthattátok, a Ladaracing All Star Gálára a görög Xenikos Nassos hozta el a Nissan sr20det motorral szerelt Ladáját. Nem csak hogy elhozta de eredményes is volt a hazai drift futamon vele, na meg a közönség tetszését is hamar elnyerte a brutális vasalódeszkás füstgéppel!

xenikos nassos

De nem is kell Görögországig menni hogy hasonlót lássunk. Tóth Gergő már évek óta aktív résztvevője a Máriapócsi Ladaracing és drift versenyeknek az abszolút egyedi, három ajtós szintén sr20 motoros Zsigulival! 

Tóth Gergő Lada

Tavaly készítettünk interút Vorobyev Fedor orosz drifterrel aki egy 600 lóerős Toyota 2jz motorral és BMW váltóval repteti a kocka kasznit az  Orosz Drift Bajnokságban (RDS) ahol szintén oda szokott érni a dobogóra, a “2107”-el ha mondhatjuk ezt eme a szörnyetegre.

vorobyev fedor drift lada

De nem csak nyugatival lehet ám driftelni!

Néhány hete érkeztek hozzánk az alábbi képek Szabó Lackótól, aki a driftre épülő kockájába egy hat hengeres 2,5-es BMW motort fabrikálgat éppen. Mint megtudtuk egész jól halad a projekt, motor hajtáslánc a helyén, már csak kábelezés meg az ajtók hiányoznak. Lackó elmondta ez mégis csak Lada ő ebben nőtt fel, és a BMW is csak a Ladának a nyugati megfelelője! Kíváncsian várjuk milyen lesz az eredmény, és ha szerencsénk van akár egy jövőbeli LR Gálán is feltűnhet majd a bömbölő, persze inkább a drifing.hu mezőnyében!  

bmw motoros lada

bmw motoros lada